UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

ELEKTRISCHE AUTO'S OPENBAAR OPLADEN

Uw gids voor opladen wanneer u niet thuis bent.

Thuis opladen blijft de meest moeiteloze manier om uw volledig elektrische en Plug-in Hybrid auto elke dag volledig op te laden. Maar nu er meer openbare laadpunten dan ooit langs onze wegen staan - van laadpunten op parkeerterreinen tot tankstations langs de snelweg - is het ook gemakkelijker dan ooit om onderweg op te laden.

AC/DC-LADEN - OP VOLLE SNELHEID

Uw Jaguar maakt gebruik van een gecombineerd laadsysteem (CCS) voor aansluiting op een oplaadpunt. Dit is compatible met lagere AC-laadsnelheden en voor bepaalde modellen ook met hoge DC-laadsnelheden. Sommige andere autofabrikanten gebruiken verschillende oplaadsystemen, zoals CHAdeMO. Deze worden op minder grote schaal gebruikt in het oplaadnetwerk en zijn niet compatible met Jaguar.

Op plaatsen als winkelcentra, sportscholen en parkeerplaatsen bevinden zich tragere AC-oplaadpunten.
Snelle DC-laadpunten bevinden zich meestal langs snelwegen en hoofdwegen.

 • All Electric Jaguar I-PACE Home Charging, front view

  AC-LADEN

  Bij de meeste openbare AC-oplaadpunten moet u uw eigen kabel gebruiken. Alle Jaguar PHEV's worden dus standaard geleverd met een AC-laadkabel. Dit is dezelfde kabel die u ook kunt gebruiken voor uw thuislader.

 • All Electric Jaguar I-PACE Public Charging, side view

  SNEL DC-LADEN

  De snelste manier om onderweg op te laden. De DC-snelladers hebben hun eigen kabels, u hoeft de laadkabel van uw auto dus niet te gebruiken.

LAADTIJDEN VOOR DE ELEKTRISCHE JAGUAR I-PACE

Auto Maximale elektrische actieradius AC-laden (7 kW)
0 – 100%
AC-laden (11 kW)
0 – 100%
DC-snelladen (50 kW) DC-snelladen (100 kW)
I-PACE 470 km* Vanaf 13 uur1 Vanaf 9 uur1 39 km per 15 minuten laden1 127 km per 15 minuten laden1

LAADTIJDEN VOOR JAGUAR PHEV'S

Onze cijfers voor DC-snelladers – die gewoonlijk beschikbaar zijn bij tankstations langs snel- en hoofdwegen – betreffen opladen tot 80%. Dit komt doordat de laadsnelheid aanzienlijk vertraagt boven de 80% om de accu te beschermen en de levensduur ervan te optimaliseren.

Auto Maximale elektrische actieradius AC-laden (7 kW)
0 – 100%
DC-snelladen (50 kW)
0 – 80%
DC-snelladen (100 kW)
0 – 80%
F-PACE 65 km** 2 u, 16 m1 Vanaf 30 minuten1 Vanaf 30 minuten1
E-PACE 62 km†‡ 2 u, 12 m1 Vanaf 30 minuten1
-

LAADPALEN ZOEKEN, GEBRUIKEN EN BETALEN

Met het navigatiesysteem van uw auto2 en de nieuwste apps van uw lokale laadproviders is het heel eenvoudig om de duizenden openbare laadpunten in het land te vinden.

 • VIND ALTIJD EEN LAADSTATION IN DE BUURT: JAGUAR CHARGING APP

  Onze Public Charging App, powered by Plugsurfing, is met een Europees netwerk van meer dan 400.000 laadstations in 27 landen de ideale app voor het vinden van een laadplek.

 • TIJDENS HET RIJDEN: IN-CAR NAVIGATION

  Met Jaguar’s connected navigatiesystemen plant u routes van deur tot deur, ontvang u live verkeersinformatie en vindt u laadstations op uw route, inclusief dynamische gegevens (indien beschikbaar) om te zien of een laadstation beschikbaar is of in gebruik.​

SNELLADEN MET TESLA SUPERCHARGERS

Als aanvulling op Jaguar Charging, waarmee u in Europa beschikt over meer dan 400.000 laadpunten, kunt u uw Jaguar I-PACE of plug-in electric hybrid snelladen bij alle Tesla Superchargers in Nederland en een selectie van Superchargers in de rest van Europa3. Hierdoor wordt het aantal snelle, betrouwbare laadpunten dat u onderweg kunt gebruiken nog groter. Perfect voor de wintersport en andere lange reizen zoals de zomervakantie.

ZO WERKT HET
Via de Tesla app vindt u gemakkelijk een overzicht van de beschikbare laadpunten. U kunt direct beginnen met superchargen via enkele eenvoudige stappen:

• Download de app (versie 4.2.3 of hoger) voor iOS of Android en maak uw account aan4
• Selecteer ‘Uw niet-Tesla opladen’ en zoek uw gewenste Supercharger-locatie
• Voeg uw betaalwijze toe. U kunt betalen via creditcard of via een rechtstreekse overschrijving5
• Hebt u eenmaal alles op orde in de app, dan kunt u uw auto aansluiten en beginnen met laden6

Jaguar charging with Tesla Charger

AANMELDEN BIJ OPENBARE LAADPUNTEN

Hoewel sommige laadpunten gratis kunnen worden gebruikt, werken de meeste laadpalen via handige betaalmethoden, zoals mobiele apps, lidmaatschap of een contactloze bankpas. De kosten voor een openbare laadpaal bestaan doorgaans uit een combinatie van een starttarief, oplaadtijd (kosten per uur) en/of de hoeveelheid verbruikte energie (kosten per kWh).

Wij raden u aan om vertrouwd te raken met meer dan één provider voor de beste dekking en betalingsmethoden voor uw favoriete routes, vooral wanneer u veel onderweg bent of een ander land bezoekt.

VOLLEDIG ELEKTRISCHE EN HYBRIDE JAGUAR MODELLEN

Ervaar Jaguar's wereld van opwindende prestaties met ons programma volledig elektrische en hybride modellen.

BLIJF ELEKTRISCH RIJDEN ONTDEKKEN

 • OPLADEN

  Maak uzelf vertrouwd met de eenvoudige stappen om uw volledig elektrische auto of PHEV op te laden, of u nu thuis bent of onderweg.

 • THUIS OPLADEN

  Het thuis opladen van uw volledig elektrische auto of PHEV is de handigste manier om uw dag volledig opgeladen te beginnen.

 • LAGE EIGENDOMSKOSTEN

  Van belastingvoordelen en eventuele subsidies tot lagere kilometerkosten: het bezit van een elektrische auto kan u helpen elke dag opnieuw geld te besparen.

RIJDT U AL EEN ELEKTRISCHE JAGUAR?

Maak verbinding met de functies die het hart vormen van uw elektrische wereld en begrijp de eenvoudige stappen om thuis en onderweg op te laden.


1Oplaadtijden zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: de leeftijd, staat, temperatuur en laadstatus van de accu, de gebruikte laadplek en de laadduur.

2InControl-functies, opties en de beschikbaarheid daarvan verschillen per land. Vraag uw dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden. Voor bepaalde functies is een microsimkaart en een geschikt data-abonnement nodig dat doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Dekking van mobiele netwerken kan niet overal worden gegarandeerd.

3Op dit moment kunt u in Nederland gebruikmaken van alle Tesla Superchargers en in de volgende landen van een selectie: Frankrijk, Noorwegen, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Luxemburg, Zwitserland en IJsland. Wij raden aan om te kijken in de Tesla app welke Superchargers beschikbaar zijn voordat u naar het buitenland gaat.

4Hebt u naast uw Jaguar ook een Tesla, dan kunt u uw bestaande profiel in de app gebruiken. Ga in dat geval via uw profiel naar de optie ‘Uw niet-Tesla opladen’.

5Jaguar Land Rover is niet betrokken bij het betalingsproces.

6Let op: u kunt alleen laden via een Supercharger als uw auto een CCS-connector heeft op een geschikte plaats op uw auto. Parkeer uw auto nooit zodanig dat de toegang tot andere oplaadpunten wordt geblokkeerd. Laat een opgeladen voertuig niet onnodig bij een oplaadpunt staan – daarvoor kan Tesla een ‘idle fee’ in rekening brengen.


Het gebruik van een Supercharger, laadpunt of app van Tesla of van derden is onderworpen aan de gebruiksvoorwaarden van Tesla en/of van derden. Jaguar Land Rover is niet aansprakelijk voor het gebruik van een Supercharger, laadpunt en/of app van Tesla of van derden.


De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie, brandstof-/energieverbruikscijfers en actieradius kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, gemonteerde velgen, banden, accessoires, de daadwerkelijke route en de staat van de accu. De actieradius is bepaald met een productiemodel over een standaardroute.


*Officiële brandstofverbruikscijfers: n.v.t. (niet van toepassing); Cijfers voor de I-PACE in kWh/100 km: gecombineerd 22,0-25,1. CO2-emissies: 0 g/km. EV-actieradius: tot 470 km. De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Energieverbruikscijfers en actieradius kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, gemonteerde velgen, banden, accessoires, de daadwerkelijke route en de staat van de accu. De actieradius is bepaald met een productiemodel over een standaardroute.


**De officiële brandstofverbruikscijfers voor de F-PACE (exclusief PHEV) in I/100 km zijn: gecombineerd 6,2-12,2. WLTP CO2-emissies 163-275g/km. PHEV in l/100 km: gecombineerd 1,6 WLTP CO2-emissies 37 g/km. De EV-actieradius is bepaald met een productiemodel over een standaardroute. De behaalde actieradius hangt af van de staat van de auto en de accu, van de daadwerkelijke route en van omgeving, weersomstandigheden en rijstijl. De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie-, brandstof-/energieverbruikscijfers en actieradius kunnen variëren al naargelang factoren als rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, opties en accessoires.


Officiële brandstofverbruikscijfers van de E-PACE PHEV in l/100 km: gecombineerd 2,0. CO2-emissies: 44 g/km. EV-actieradius: tot 55 km. De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving, met een volledig opgeladen accu. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie-, brandstof-/energieverbruikscijfers en actieradius kunnen variëren naargelang factoren als rijstijl, omgevingsomstandigheden, belading, gemonteerde velgen, banden, accessoires, de daadwerkelijke route en de staat van de accu. De actieradius is bepaald met een productiemodel over een standaardroute.

We gebruiken YouTube-video's op onze website. 0m deze video's te bekijken, moet u de cookies accepteren die YouTube op uw toestel plaatst. Deze worden door Jaguar geklasseerd als niet-essentiële functionele cookies.
 • Functionele cookies