MAAK KENNIS MET ALL WHEEL DRIVE

All wheel drive (vierwielaandrijving) wordt een steeds populairdere optie en voor veel mensen is het zelfs de doorslaggevende factor bij het aanschaffen van een auto. Van hatchbacks en sedans met AWD, tot SUV's en sportauto's met AWD, het aanbod van auto's die over het systeem beschikken is enorm uitgebreid. Maar wat is AWD en waarom is het zo nuttig?

WAT IS ALL WHEEL DRIVE?

All wheel drive geeft de bestuurder meer zelfvertrouwen op elk wegdek en onder alle weersomstandigheden. Het systeem stuurt het motorvermogen niet naar twee wielen, maar naar alle vier, wat zorgt voor extra grip. Van los grind in de zomer tot bevroren wegen in de winter, auto's met all wheel drive bieden meer stabiliteit en controle. Het systeem is altijd actief en werkt voortdurend, zonder dat de bestuurder hoeft te schakelen van tweewiel- naar vierwielaandrijving. All wheel drive is niet alleen veiliger, maar het levert ook superieure tractie, meer dynamische handling en groter rijcomfort tijdens sportief rijden.

JAGUAR ALL WHEEL DRIVE-SYSTEMEN

Elk model in het Jaguar programma is beschikbaar met All Wheel Drive. Dit houdt in dat onder normale rijomstandigheden 90% van het koppel naar de achterwielen gaat. Hierdoor behouden al onze auto's met AWD het dynamische gevoel van Jaguar achterwielaandrijving, voor een nog fijnere rijbeleving. Als het systeem detecteert dat meer tractie nodig is, wordt op naadloze wijze precies voldoende koppel naar de voorwielen verplaatst om de stabiliteit te vergroten. Het systeem is voortdurend bezig de optimale balans te realiseren tussen grip en prestaties. Daarom wordt het vermogen onmiddellijk teruggestuurd naar de achteras als de extra tractie niet meer nodig is.