Als het gaat om het opladen van uw Jaguar, kan het leven niet eenvoudiger. Hier vindt u alles wat u moet weten om elke dag maximaal elektrisch te kunnen rijden.

LAADAANSLUITINGEN

Uw elektrische Jaguar maakt gebruik van een gecombineerd laadsysteem (CCS) voor aansluiting op een oplaadpunt. Dit is compatible met lagere AC-laadsnelheden en voor bepaalde modellen ook met hoge DC-laadsnelheden. Sommige andere autofabrikanten gebruiken afwijkende oplaadsystemen, zoals CHAdeMO. Deze systemen worden minder vaak gebruikt in het laadnetwerk en zijn niet compatible met elektrische Jaguars.

AC Charging Icon

AC-LADEN

Het bovenste deel van de CCS-aansluiting van uw auto wordt gebruikt voor AC-laden. Stekkers die in deze aansluiting passen, worden Type 2-stekkers genoemd en zijn compatible met uw thuislader, openbare laadpunten en 230V-stopcontacten.

Rapid DC Charging Icon

SNEL DC-LADEN

Op bepaalde modellen is de onderste helft van de CCS-aansluiting van uw auto voorzien van twee pennen die in combinatie met drie van de pennen hierboven geschikt zijn voor DC-snelladers, meestal gebruikt langs snelwegen en hoofdwegen. De twee onderste pennen zijn toegankelijk door de onderste afdekking van de aansluiting te verwijderen.

LAADKABELS

Public and wall box charging cable

LAADKABEL VOOR AC-LAADPAAL OF AC-THUISLADER (MODUS 3)

Met een Modus 3-laadkabel sluit u uw auto aan op een thuislader en openbare AC-laadpunten. Deze is aan beide uiteinden voorzien van een Type 2-connector en heeft een lengte van vijf meter.
 

Modus 3-laadkabels worden bij uw Jaguar geleverd.

Domestic Plug Charging Cable Icon

LAADKABEL VOOR 230V- OF SCHUKO-STOPCONTACT (MODUS 2)

Met de Modus 2-kabel sluit u uw auto aan op 230V- of Schuko-stopcontacten. Deze heeft een Type 2-aansluiting aan het ene uiteinde en een normale stekker aan het andere uiteinde. Modus 2-kabels hebben een lengte van vijf meter.
 

Modus 2-laadkabels (optie) worden niet standaard bij uw Jaguar geleverd en kunnen afzonderlijk worden aangeschaft.

tethered rapid dc charging cable icon

VASTE KABEL VOOR DC-SNELLADER

DC-snelladers langs snelwegen en hoofdwegen hebben altijd zelf een kabel, zodat u geen eigen kabel hoeft te gebruiken.

AANBEVOLEN SMARTPHONE-APPS

U hebt direct toegang tot de belangrijkste bedieningselementen en functies van uw auto wanneer u ze nodig hebt met onze Jaguar iGuide en Jaguar Remote-apps1.

JDX car steering control application in device

JAGUAR iGUIDE-APP: VOERTUIGINFORMATIE ONDERWEG

Met de Jaguar iGuide-app1 vindt en begrijpt u eenvoudig de belangrijkste functies en bedieningselementen van uw Jaguar. De app werkt tevens als een mobiel instructieboekje, zodat u altijd het antwoord op elke vraag bij de hand hebt.

JDX car temperature tracking application device

JAGUAR REMOTE-APP: CONTROLEER UW AUTO, WAAR U OOK BENT

De Jaguar Remote-app1 geeft u de volledige controle over de functies van uw auto, direct vanaf uw telefoon. Met één druk op de knop kunt u de portieren vergrendelen, laadtijden en climate control regelen, en brandstofniveau checken.

SLIM THUISLADEN

Naast het gemak en de kostenbesparing van uw vakkundig geïnstalleerde thuislader zijn er een aantal slimme manieren om uw elektrische ervaring elke dag weer te verbeteren.

Infotainment touch screen display of Jaguar

SCHAKEL OVER NAAR DALTARIEVEN EN DUURZAME ENERGIE

Daltarieven zijn ideaal voor eigenaren van elektrische auto's en bieden een lagere prijs voor elektriciteit die 's nachts buiten de piekuren wordt gebruikt. Dit betekent dat u uw auto thuis op de meest betaalbare en handige manier kunt opladen.
 

En nu duurzame elektriciteit door veel leveranciers wordt aangeboden, is het ook nog eens groener dan ooit.

Jaguar infotainment touch screen display

PLAN UW LAADTIJDEN

Als u de auto 's nachts altijd aansluit, is opladen eenvoudig en profiteert u van de goedkopere elektriciteitstarieven die door veel stroomleveranciers worden aangeboden. Als u de functie ‘gewenste laadtijd’ van uw auto gebruikt, hoeft u dit goedkoper opladen tijdens daluren nooit te missen.
 

Om de gewenste laadtijd in te stellen, downloadt u de onderstaande iGuide-app1 en zoekt u naar 'auto opladen'.

MAXIMALISEER UW ACTIERADIUS MET VOORVERWARMEN/-KOELEN

Met voorverwarmen/-koelen kunt u het interieur en de accu verwarmen of koelen terwijl uw Jaguar is aangesloten op het elektriciteitsnet. Zo wordt energie van het net gebruikt en blijft de energie in de accu behouden om de actieradius te maximaliseren.
 

Als u voorverwarming/-koeling wilt instellen, downloadt u de onderstaande iGuide-app1 en zoekt u naar 'voorverwarming/-koeling'.

EXTRA ONDERSTEUNING

JDX car on charging station

THUIS OPLADEN

Een professioneel geïnstalleerde thuislader is de handigste en voordeligste manier om elke dag volledig opgeladen te beginnen.

Unidentified beautiful young model standing beside Jaguar F-Pace car

OPENBARE LAADPUNTEN

Van oplaadtijden tot betaalmethoden, alles wat u moet weten over het onderweg opladen van uw Jaguar.

JDX car charging application in device

INSTELLEN

Om het meeste uit de belangrijkste functies en mogelijkheden van uw auto te halen, maakt u eerst verbinding met het infotainmentsysteem en stelt u bediening op afstand via uw smartphone in.

Infotainment touch screen display of Jaguar

RIJMODI ELECTRIC HYBRID

Maak uzelf vertrouwd met de standen die u kunt kiezen om op elektriciteit of benzine te rijden in uw plug-in electric hybrid (PHEV).

View of highway road bridge

LEVENSDUUR VAN UW ACCU MAXIMALISEREN

Volg deze handige tips om ervoor te zorgen dat uw accu efficiënt blijft en lang meegaat.

1 Alleen i.c.m. compatible smartphones. Afhankelijk van mobiel netwerk, signaal en klantaccount. Mobiele data- of wifi-verbinding vereist.