TALENT, PASSIE EN TEAMWORK

Jaguar racing man

MITCH EVANS

In 2016 maakte Mitch Evans met Jaguar zijn debuut in het Formule E-wereldkampioenschap. Hij begon al op zesjarige leeftijd met racen en won vervolgens de Grand Prix van Nieuw-Zeeland op zijn zestiende, de jongste coureur ooit die een internationale Grand Prix won. Evans won de GP3-titel in 2012 en eindigde het volgende jaar als derde in de GP2. 2023 was zijn beste Formule E-seizoen tot nu toe, waarbij hij als derde eindigde in het wereldkampioenschap.

Jaguar racing man

NICK CASSIDY

Voor het Formule E-seizoen 2024 komt Nick Cassidy het team van Jaguar TCS Racing versterken. Cassidy won zijn eerste single-seater-titel op zijn 14e, en won twee jaar achter elkaar de Toyota Racing-series. In 2019 behaalde hij drievoudig succes in de Japanse autosport: Japanse Formule 3, Super GT en het Super Formula Championship. Het Formula E-seizoen 2023 was zijn succesvolste tot nu toe: hij eindigde als tweede in het wereldkampioenschap.

Jaguar racing man

JAMES BARCLAY

James werd in november 2015 benoemd tot Team Principal voor Jaguar's ABB FIA Formula E World Championship-programma en in 2021 werd James benoemd tot Managing Director bij JLR Motorsport. Gedurende de afgelopen zeven seizoenen heeft James toezicht gehouden op de groei van het team, zowel op als buiten het circuit. In 2023 leidde James het team van Jaguar TCS Racing naar een fantastisch resultaat: een recordaantal van 292 punten en de tweede plaats in het constructeurskampioenschap van het ABB FIA Formule E World Championship.

2024 ABB FIA FORMULA E WORLD CHAMPIONSHIP

2024 ABB FIA FORMULA E WORLD CHAMPIONSHIP

DE ULTIEME BALANS TUSSEN KRACHT EN EFFICIENCY

SPECIFICATIES

ACCELERATIE
0-100 km/h in ongeveer

2,2

seconden

0,6 seconden minder dan de I‑TYPE 5

RACEKRACHT
 

300

kW

+100 kW in vergelijking met de I‑TYPE 5

AANVALSMODUS
 

350

kW

+115 kW in vergelijking met de I‑TYPE 5

GEWICHT
 

850

kg

-50 kg in vergelijking met de I‑TYPE 5

INNOVATIE ALS ERFGOED

RACE-DNA

De reputatie van Jaguar op het gebied van prestaties, technologie en design werd gesmeed op de meest uitdagende circuits en tijdens de spannendste kampioenschappen ter wereld.

DOE MEE

MITCH_MERCH

MERCHANDISE

Bezoek onze online winkel en vind het perfecte cadeau.

Jaguar I Pace car charging close up view

INNOVATIERACE

Een prachtig design en adembenemende prestaties. Ontdek hoe onze ervaringen in het ABB FIA Formula E World Championship worden toegepast op onze elektrische productiemodellen.