UPGRADE YOUR BROWSER

This site is optimised for modern web browsers, and does not fully support your current browser.

    

                 

TALENT, PASSIE EN TEAMWORK

MITCH EVANS

In 2016 maakte Mitch Evans met Jaguar zijn debuut in het Formule E-wereldkampioenschap. Hij begon al op zesjarige leeftijd met racen en won vervolgens de Grand Prix van Nieuw-Zeeland op zijn zestiende, de jongste coureur ooit die een internationale Grand Prix won. Evans won de GP3-titel in 2012 en eindigde het volgende jaar als derde in de GP2. In zijn beste Formule E-seizoen tot nu toe, met vier overwinningen en zeven podiumplaatsen, bleef het tot het allerlaatste moment spannend voor Evans, hij eindigde uiteindelijk op een geweldige tweede plaats in het wereldkampioenschap.

SAM BIRD

Sam Bird begon vóór seizoen 7 van het Formule E World Championship bij Jaguar TCS Racing en won een race tijdens zijn debuutweekend. Bird werd bekend nadat hij een tweede plaats wist te veroveren in de GP2 van 2013 en vervolgens het FIA World Endurance Championship van 2015 wist te winnen. Het jaar daarop behaalde hij de tweede plaats. Als veteraan van de Formule E is Bird de enige coureur die in de eerste zeven seizoenen van het kampioenschap van 2014 tot 2021 een race heeft gewonnen.

JAMES BARCLAY

James werd in november 2015 benoemd tot Team Principal voor Jaguar's ABB FIA Formula E World Championship-programma en in 2021 werd James benoemd tot Managing Director bij Jaguar Land Rover Motorsport. Gedurende de afgelopen zes seizoenen heeft James toezicht gehouden op de groei van het team, zowel op als buiten het circuit. Onder leiding van James behaalde het team de historische dubbele overwinning in Rome en een goede tweede plek voor Mitch Evans vorig seizoen.

ABB FIA FORMULA E WORLD CHAMPIONSHIP

ABB FIA FORMULA E WORLD CHAMPIONSHIP

DE ULTIEME BALANS TUSSEN KRACHT EN EFFICIENCY

SPECIFICATIES

ACCELERATIE
0-100 km/h in ongeveer

2,2

seconden

0,6 seconden minder dan de I‑TYPE 5

RACEKRACHT
 

300

kW

+100 kW in vergelijking met de I‑TYPE 5

AANVALSMODUS
 

350

kW

+115 kW in vergelijking met de I‑TYPE 5

GEWICHT
 

850

kg

-50 kg in vergelijking met de I‑TYPE 5

INNOVATIE ALS ERFGOED

RACE-DNA

De reputatie van Jaguar op het gebied van prestaties, technologie en design werd gesmeed op de meest uitdagende circuits en tijdens de spannendste kampioenschappen ter wereld.

DOE MEE

MERCHANDISE

Bezoek onze online winkel en vind het perfecte cadeau.

INNOVATIERACE

Een prachtig design en adembenemende prestaties. Ontdek hoe onze ervaringen in het ABB FIA Formula E World Championship worden toegepast op onze elektrische productiemodellen.