DE MEEST EXTREME PERFORMANCE JAGUAR OOIT

Met 600 pk uit een 5.0 liter Supercharged V8-motor is de Project 8 Jaguar's krachtigste model ooit voor op de openbare weg. De totale productie wordt beperkt tot 300 auto's wereldwijd. Elke auto wordt met de hand gebouwd in het SVO Technical Centre in Warwickshire, Groot-Brittannië. Kies tussen de tweezits Track Pack-uitvoering en een op weggebruik gerichte vierzitter. Beide zijn uitsluitend verkrijgbaar met stuur links. Prototypes zijn getest op locaties door heel Europa. De bekendste daarvan is de Nordschleife van de Nürburgring. De XE Project 8 heeft de snelste ronde ooit gereden voor een Jaguar op de Nordschleife, sneller dan alle vierdeurs productiesedans van andere merken en sneller dan veel vermaarde supercars.

Parked Jaguar Front View During the Launch
Jaguar Car Launching at Showroom View
Jaguar XF interior details

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

SVO creëert de ultieme Jaguars: de snelste, meest luxueuze auto's die beschikken over de hoogste technologische niveaus. Onze gespecialiseerde ingenieurs, designers en vakmensen bieden onze meest veeleisende klanten de mogelijkheid om volledig uitdrukking te geven aan hun passie voor Jaguar. Het resultaat is altijd exclusief, aantrekkelijk en een echt verzamelobject.

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

SVO creëert de ultieme Jaguars: de snelste, meest luxueuze auto's die beschikken over de hoogste technologische niveaus. Onze gespecialiseerde ingenieurs, designers en vakmensen bieden onze meest veeleisende klanten de mogelijkheid om volledig uitdrukking te geven aan hun passie voor Jaguar. Het resultaat is altijd exclusief, aantrekkelijk en een echt verzamelobject.

Jaguar Car on the Racing Track and Shoot on Front View

PRESTATIES EN CAPACITEITEN

De Project 8 is ontworpen als 's werelds meest opwindende sportsedan en maakt gebruik van een uit de autosport afkomstige wielophanging en een aangepast All Wheel Drive-systeem voor een uitstekend bestuurdersgevoel en toonaangevende wendbaarheid. De bevestigingspunten van de schokdempers beschikken over kogelgewrichten voor een betere respons. Er zijn twee rijhoogten mogelijk: een instelling voor op de weg en een 15 mm lagere stand voor op het circuit.

Jaguar Car on the Racing Track and Shoot on Back View

SUPERCHARGED HART. ALUMINIUM ARCHITECTURE

De legendarische Supercharged V8 van Jaguar vormt het hart van de auto. Maar bij snelheid en rijplezier draait het niet alleen om vermogen. Het gewicht wordt tot een minimum beperkt door de combinatie van Jaguar's baanbrekende Lightweight Aluminium Architecture met het uitgebreide gebruik van carbon fibre in de Project 8, voor de motorkap, bumpers, spatborden, dorpels, frontsplitter en vleugelspoiler achter.

KARAKTERISTIEKE KENMERKEN

Parked Jaguar Car Back View

ACHTERSPOILER

Het carrosseriedesign van de XE is uitvoerig herzien voor de Project 8 om de aërodynamische prestaties te kunnen bieden die essentieel zijn voor een auto die een snelheid van 322 km/h haalt. Dit omvat een verstelbare, diepe frontsplitter, een achterdiffuser en een grote, verstelbare vleugelspoiler achter. De hoek van de spoiler kan minutieus worden versteld om luchtweerstand te verminderen of downforce te maximaliseren, zodat er bij 299 km/h een neerwaartse kracht ontstaat die gelijk is aan 122 kg.

Jaguar Wheel close up

REMMEN EN VELGEN

De Project 8 beschikt over de grootste en technologisch meest geavanceerde remmen die ooit zijn gemonteerd op een Jaguar en die bovendien 18 kg gewichtsbesparing opleveren: grote carbon ceramic-remschijven met een diameter van 400 mm en enorme 6-zuiger remklauwen aan de voorwielen. Lichtgewicht gesmede lichtmetalen velgen en speciaal ontwikkelde Michelin Sport Cup 2-banden combineren superieur rijgedrag met uitstekende grip en comfort.

Jaguar Car on the Racing Track and Shoot on Front View

EEN ECHTE VERBINDING MET DE WEG

All Wheel Drive zorgt voor een uitstekende respons, tractie en wendbaarheid. Geen andere Jaguar voelt zo 'levend'. De handling heeft een achterwielaangedreven karakter, zoals bij een tweedeurs supercar. Intelligent Driveline Dynamics omvat een Electronic Active Differential, als onderdeel van de geavanceerde, computergestuurde afstemming. De uniek afgestemde uitvoering van Adaptive Dynamics voor de Project 8 omvat een nieuwe circuitmodus voor ultieme prestaties.

Jaguar Interior Seat Closeup View

RACESTOELEN

Voor kopers van de tweezits circuituitvoering van de Project 8 zijn racestoelen in carbon fibre beschikbaar. Deze zijn uitgerust met vierpunts veiligheidsgordels. De twee stoelen achterin zijn vervangen door een rolbeugel met verschillende bevestigingspunten voor de vierpunts veiligheidsgordels. De weguitvoering van de Project 8 beschikt over vier stoelen die zijn bekleed met Ebony leder met contrasterende stiknaden in Oyster. De voorstoelen zijn speciale Performance-stoelen met een lichtgewicht magnesium frame.

Jaguar XE car rear view with big spoiler

TOURING-SPOILER

De vaste touring-spoiler is beschikbaar op 15 limited edition-uitvoeringen van de Project 8 en biedt een meer ingetogen uitstraling en beter zicht naar achteren. De aërodynamische prestaties en explosieve acceleratie van de auto blijven echter behouden. Hoewel de maximale downforce wordt verminderd, blijft de zelfverzekerde stabiliteit bij hoge snelheden volledig behouden.

Jaguar Wheel close up

VELGEN

De speciale lichtgewicht gesmede lichtmetalen velgen zijn sterker en lichter dan conventionele gegoten lichtmetalen velgen en bieden een superieure handling. Het unieke ontwerp van de velg vermindert de luchtweerstand met een factor 7 en de speciaal ontwikkelde Michelin Sport Cup 2-banden combineren uitstekende grip met comfort, waardoor ze perfect zijn voor weg en circuit.