HET EINDE VAN HET BEGIN

In 1961 behaalde de Jaguar E-TYPE zijn eerste race-overwinningen met twee licht aangepaste auto's onder de projectnaam ZP. Nu vormen deze overwinningen de inspiratie voor de F-TYPE ZP Edition – de laatste van onze iconische sportauto's met verbrandingsmotor.   

EXCLUSIEVE KLEURENCOMBINATIES

Elk van deze unieke auto's die door de SV Bespoke-divisie van Jaguar zijn gecreëerd, is verkrijgbaar als Coupé of Convertible. De beschikbare kleurencombinaties zijn afgeleid van de twee originele Project ZP E-TYPES. 

Het exterieur in Oulton Blue met lederen stoelbekleding in Mars Red en Ebony is geïnspireerd door de auto die met Graham Hill achter het stuurwiel de overwinning behaalde bij de Oulton Park Trophy. Het exterieur in Crystal Grey met lederen stoelbekleding in Navy Blue en Ebony eert de auto waarmee Roy Salvadori de overwinning behaalde op het Crystal Palace-circuit.

Beide combinaties hebben witte roundels in Porcelain White Gloss op de portieren en een grille-omlijsting in Porcelain White Gloss. De sportieve uitstraling wordt versterkt met exterieuraccenten in Gloss Black, 20" lichtmetalen velgen in Gloss Black & Diamond Turned Finish en remklauwen in Gloss Black.

UNIEKE DETAILS

Eigenaren worden herinnerd aan de historische achtergrond van hun auto met exclusieve details, waaronder een ‘One of 150’ SV Bespoke-plaquette en het woordmerk ‘F-TYPE ZP Edition’ op de spatborden, velgen, dorpellijsten en dashboard. Een uniek design van de stoelbekleding met smalle banen draagt bij aan de exclusieve uitstraling.

KARAKTERISTIEKE V8-PRESTATIES

Ook de laatste Jaguar F-TYPE biedt een uitzonderlijke, op de bestuurder georiënteerde rijbeleving. Met 423 kW/575 pk, 700 Nm koppel en All Wheel Drive accelereert de F-TYPE ZP Edition in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/h.

F-TYPE ZP EDITION AANSCHAFFEN

Neem contact op met uw dichtstbijzijnde SV-specialist als u interesse hebt in de unieke F-TYPE ZP Edition.

BLIJF ONTDEKKEN

New SVR Logo

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

Een nieuw niveau van luxe, prestaties en personalisering.

Side view of F-Type

JAGUAR F-TYPE

Een rasechte Jaguar sportauto. Opwindend, succesvol, instinctief.

F-TYPE ZP Edition

JAGUAR E-TYPE ZP COLLECTION

Zeven exclusieve duo's, geïnspireerd door de winnende originelen uit 1961.