BELANGRIJKE KENMERKEN

 • DESIGN

  De XE onderscheidt zich van de concurrentie met zijn dynamische stijl en uitstraling. Ontdek de ultieme sportsedan.

 • PRESTATIES

  De prestaties van de XE, befaamd om zijn dynamische handling, zijn nog verder geoptimaliseerd. Dankzij upgrades van de wielophanging en de JaguarDrive Control biedt de XE een sensationele rijbeleving.

 • TECHNOLOGIE

  Ons Touch Pro Duo1 infotainmentsysteem (optie) biedt state-of-the-art informatie- en entertainmentfuncties via twee touchscreens. Intelligente technologieën2 optimaliseren uw rijbeleving en zorgen dat u altijd verbonden bent met de buitenwereld.

ONTDEK EXTERIEUR

De krachtige houding van de XE springt onmiddellijk in het oog en accentueert de stijlvolle uitstraling. LED-koplampen met signature-dagrijverlichting, de brede grille en de dynamische voorbumper - elk benadrukt het superieure silhouet van de auto.

enable.javascript.txt

ONTDEK INTERIEUR

Een rondom de bestuurder ontworpen interieur. In het interieur met cockpit-gevoel vormt het nieuwe design van de middenconsole, samen met de Jaguar SportShift Selector en de JaguarDrive Control, de sportieve kern van de XE.

enable.javascript.txt

KLIK EN ONTDEK

TIK EN ONTDEK

STANDAARDUITRUSTING

 • SIGNATURE-ACHTERLICHTEN

  De smalle LED-achterlichten, geïnspireerd door die van de F-TYPE, dragen bij aan het sportieve karakter van de auto door het markante, elegante ontwerp met chicane-element.

 • JAGUAR SPORTSHIFT SELECTOR

  De bestuurder staat absoluut centraal bij iedere rit. Met de Jaguar SportShift Selector kunt u gemakkelijk een van de rijmodi kiezen voor een gepersonaliseerde rijbeleving.

 • TORQUE ​​VECTORING ​​BY ​​BRAKING

  Het motorkoppel wordt naadloos verdeeld over de aangedreven wielen. Het systeem biedt extra wendbaarheid en stabiliteit in zelfs de scherpste bochten en maakt de bestuurder nog zelfverzekerder.

 • TOUCH PRO

  Ons 10" Touch Pro infotainmentsysteem2 heeft een strak design en biedt een scala aan informatie- en entertainmentfuncties. Touch Pro biedt configureerbare startschermen, korte reactietijden en spraakbediening.

 • PREMIUM LED-KOPLAMPEN

  Premium LED-koplampen met signature-dagrijverlichting geven niet alleen een karakteristieke uitstraling, maar verbeteren ook het zicht bij rijden in het donker. Rijden in het donker is minder vermoeiend omdat premium LED-koplampen een lichtkwaliteit produceren die overeenkomt met die van daglicht.

 • DYNAMIC STABILITY CONTROL

  Dynamic Stability Control zorgt voor een zelfverzekerde en betrokken rijbeleving. Het systeem grijpt in om stabiliteit te maximaliseren en grip te optimaliseren, door het reduceren van motorkoppel en afremmen van individuele wielen.

BESTE EURO NCAP-SCORE IN ZIJN KLASSE

De XE biedt toonaangevende botsbescherming, waarmee deze auto het beste veiligheidsniveau in zijn klasse en de maximale score van 5 sterren heeft weten te behalen in de Euro NCAP-tests. Bovendien scoort de XE uitstekend in alle categorieën, waaronder Veiligheid inzittenden en Veiligheid voetganger.

De XE is uitgerust met een programma actieve veiligheidssystemen, zoals Emergency Braking, die het veiligheidsniveau van wereldklasse nog verder verhogen.

/

KIES UW XE

Kies de uitvoering van de XE die het beste past bij uw persoonlijke voorkeuren voor efficiency, prestaties, luxe en ruimte.

XE ALS ZAKENAUTO

Geavanceerd en efficiënt. De XE biedt een dynamisch rijgedrag met een laag brandstofverbruik en geringe CO2-emissies, waardoor hij de perfecte keuze is voor zakelijke gebruikers.

/

1Standaard op de HSE.


2De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.


Bekijk hier XE WLTP-waarden.
WLTP is de nieuwe officiële EU-test die wordt gebruikt om gestandaardiseerde CO2-emissie en brandstofverbruikscijfers voor personenauto's te berekenen. Hiermee worden brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen. Er worden auto's getest die zijn uitgerust met opties en er gelden een zwaardere testprocedure en rijprofiel. CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties. De laagste cijfers zijn mogelijk niet haalbaar met de standaard velgen. In onze configurator vindt u altijd de actuele CO2-waarde voor de door u geselecteerde auto.