Vanaf de eerste pennenstreek van de ontwerper en de nauwkeurig afgestemde berekeningen van de ingenieurs, via duizenden kilometers aan virtuele, laboratorium- en praktijktests, tot aan de productie, assemblage en aflevering van onze auto's – kwaliteit en betrouwbaarheid zijn geïntegreerd in alles wat wij doen.

Daarom investeren wij elk jaar 13 miljoen pond in software en hardware voor geavanceerde CAE-systemen (Computer Aided Engineering). Hiermee kunnen onderdelen sneller en preciezer worden ontworpen en kunnen zij tijdens miljoenen virtuele kilometers worden getest en geoptimaliseerd, voordat zij daadwerkelijk worden geproduceerd – een proces waarmee wij meer dan 1,2 miljoen gereden kilometers besparen en 290 ton CO2 minder uitstoten tijdens het ontwikkelen van een model.

Daarom onderwerpen wij elke nieuwe versnellingsbak aan een statische test van 12 weken waarin de transmissie ononderbroken wordt beproefd op de testbanken van onze hightech laboratoria. Zo kunnen wij in een fractie van de tijd een levenscyclus van 10 jaar en 240.000 gereden kilometers simuleren. Daarom stellen wij onze auto's in het hoge noorden van Zweden bloot aan temperaturen van -40º C en 'bakken' wij ze bij +50º C in de woestijnen van Arizona en Dubai. Ook testen wij op het hogesnelheids-testcircuit van Nardò in Italië en voelen wij ze gedurende 8.000 kilometer stevig aan de tand op de uitdagende Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland – alles om te controleren of onze constructies en technologieën in de dagelijkse praktijk even goed functioneren, zodat onze auto's de hoogste niveaus van betrouwbaarheid en kwaliteit bieden.

Bij de productie van een Jaguar Ingenium-motor wordt de krukas gepolijst tot een tolerantie van 0,003 mm is bereikt – dat is 6 procent van de dikte van een mensenhaar – om een ongekend lage verbruiks- en emissiewaarden te behalen vanaf 3,8 l/100 km en CO2-emissies vanaf slechts 99 g/km. Daarom wordt elke carrosserie op meer dan 168 punten onderworpen aan kwaliteitscontroles door hoogwaardige lasers en camera's en worden de naden tussen de panelen gecontroleerd met een nauwkeurigheid van +/-0,5 mm, voordat de auto's ten slotte in de moessontest worden blootgesteld aan gigantische stortbuien van meer dan 6.000 liter water.

"Ultramoderne technologie staat centraal bij Jaguar Land Rover", zegt Executive Director of Product Engineering Nick Rogers. "Het is van fundamenteel belang om klanten bijzonder verleidelijke auto's aan te bieden; auto's die hen een leven lang verwennen met de rijbeleving waarvan zij houden. Jaguar Land Rover is de grootste investeerder in Research, Development & Engineering in Groot-Brittannië. In het boekjaar 2014-2015 werd een bedrag van 3,1 miljard pond geïnvesteerd. Onlangs heeft de onderneming de ontwikkelingscapaciteit nog verder uitgebreid, om sneller en efficiënter een groter aantal fascinerende modellen op de markt te kunnen brengen, die nog duurzamer en betrouwbaarder zullen zijn."

Jaguar Land Rover combineert de expertise van hightech industrieën, zoals luchtvaart en Formule 1TM, en revolutioneert zo de manier waarop auto's worden ontwikkeld. Geen enkel traditioneel ontwerpproces biedt prestaties en capaciteiten van een vergelijkbaar niveau.

MEER VERHALEN

Jaguar F-PACE On Road Test

WERELDWIJDE FACILITEITEN

Geplaatst: 18-08-2016

Achter elke Jaguar gaan wereldwijde inspanningen schuil die onze modellen tot de krachtigste, betrouwbaarste en meest bedrijfszekere auto's ter wereld maken.

Jaguar Car Virtual Innovation Center Image

VIRTUAL ENGINEERING

Geplaatst: 18-08-2016

Wij doen grote investeringen in state-of-the-art virtual engineering-systemen, die ons in staat stellen om nieuwe producten – en de geavanceerde technologieën waarop ze zijn gebaseerd – sneller, efficiënter en daadkrachtiger te kunnen ontwerpen. Het eindresultaat: Jaguars die betrouwbaarder, duurzamer en bedrijfszekerder zijn.

Jaguar F-Pace during the launch

TESTPROCES

Geplaatst: 18-08-2016

In alle fasen van ontwerp, ontwikkeling en productie ondergaan alle onderdelen van een Jaguar duizenden tests en controles op veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit, zodat het eindproduct de meest betrouwbare, bedrijfszekere en veilige auto is die u zich kunt wensen.