PARK ASSIST

Park Assist is een systeem dat is ontworpen om parkeren in de stad gemakkelijker te maken. Het systeem automatiseert sommige manoeuvres die u nodig hebt om veilig in en uit te kunnen parkeren.

Park Assist helpt u bij het bij het fileparkeren en haaks parkeren.

Wanneer u deze functie hebt ingeschakeld, evalueert Park Assist via sensoren rondom uw Jaguar mogelijke parkeerplekken wanneer u deze passeert. Zodra het systeem een ruimte detecteert die 20 procent of meer groter is dan uw auto, wordt u via het touchscreen gevraagd om te stoppen, het stuurwiel los te laten en de achteruitversnelling te kiezen. Het systeem neemt de besturing over terwijl u achteruitrijdt. Als u probeert zelf te sturen, wordt het systeem uitgeschakeld.

Het systeem vermijdt automatisch objecten en andere voertuigen, maar u dient altijd zelf alert te blijven op kinderen of dieren in de buurt. Omdat u het gaspedaal en de remmen bedient, kunt u zo langzaam rijden als u wilt en stoppen wanneer u dat nodig vindt.

Als het systeem bijvoorbeeld van richting wil veranderen, vraagt het u om de vooruit- dan wel achteruitversnelling te kiezen. Het systeem blijft de besturing bedienen om uw Jaguar netjes binnen de beschikbare ruimte te parkeren.

Er zijn drie modi: Parallel Park helpt u bij het inparkeren op een parkeerplek parallel aan uw auto, Perpendicular Park parkeert uw auto netjes op een parkeerplek die zich 90 graden ten opzichte van uw Jaguar bevindt, en Parking Exit helpt u bij het verlaten van de parkeerplek.

De functie automatisch zoeken van Park Assist wordt ingeschakeld zodra u langzamer rijdt dan 30 km/h. Park Assist kan ook worden geactiveerd via het touchscreen. U kunt de knop ook gebruiken om de gewenste Park Assist-modus (Parallel Park, Perpendicular Park of Parking Exit) te selecteren en om het systeem uit te schakelen.

Het systeem is vooral handig in steden, waar het vinden van een geschikte parkeerplaats een uitdaging kan zijn. Het systeem wijst plaatsen aan die u zelf mogelijk als te krap zou beoordelen. Aangezien de auto voor u wordt geparkeerd, voorkomt u de deukjes en krassen die het risico vormen van parkeren in de stad.

Het systeem is niet geschikt voor parkeren in een bocht, en op smalle wegen met geparkeerde auto's aan weerszijden is het mogelijk niet helemaal veilig. Een minimum wegbreedte van 4,5 meter tussen geparkeerde auto's is vereist.

Het Park Assist-systeem detecteert grote objecten zoals andere auto's, maar ziet mogelijk andere gevaren, zoals kinderen of dieren, hekken van gaas, fietsen of motoren nabij de stoeprand over het hoofd. Als u Park Assist gebruikt, moet u zoals altijd bij parkeren de omgeving in de gaten houden. Als uw auto een trailer trekt, wordt Park Assist uitgeschakeld.

Driver display showing park assistance

MEER PARKEERSYSTEMEN

PARK DISTANCE CONTROL (PDC) VOOR EN ACHTER 

Sensoren in de voor- en achterbumper worden geactiveerd wanneer u de achteruitversnelling selecteert. Het touchscreen en geluidssignalen geven aan hoe dicht u bij obstakels bent.

REVERSE TRAFFIC DETECTION 

Dit systeem waarschuwt u voor verkeer van weerszijden via visuele symbolen en een geluidssignaal. Zo weet u altijd wat er achter u gebeurt, ook wanneer uw zicht is belemmerd.

Ten behoeve van de rij- en parkeerfuncties van InControl Driver Assistance, is er een keuze aan cameraopties:

360° SURROUND CAMERA

Het Surround Camera System toont op het touchscreen een 360° aanzicht van de directe omgeving van de auto. Dit helpt bij verschillende manoeuvres, van het parkeren langs een stoeprand tot het manoeuvreren in en uit krappe plekken en op kruisingen.

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamera maakt parkeren in krappe ruimtes eenvoudiger. Het touchscreen toont daarnaast hulplijnen op het beeld van de achteruitrijcamera die zowel de omtrek als de verwachte baan van de auto aangeven.

360° PARK DISTANCE CONTROL

De sensoren van Park Distance Control (PDC) achter, voor en aan de zijkanten geven met geluidssignalen en visuele feedback aan hoe dicht u bij obstakels bent.

Bepaalde functies van InControl zijn mogelijk optioneel en afhankelijk van de markt of de aandrijflijn. Raadpleeg de Jaguar website of een Jaguar dealer voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden. Sommige functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde periode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Getoonde Informatie en afbeeldingen op deze webpagina met betrekking tot de InControl-technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeemwijzigingen/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.