DRIVER ASSISTANCE-MODUS

Deze instelbare voorziening verenigt vier bestuurdersondersteunende functies: Forward Collision Warning, Lane Assist, Speed Limit Warning en Speed Limit Notification.

GEMAKKELIJK IN HET GEBRUIK

Via onze nieuwste stuurwielen krijgt u met één druk op de knop onmiddellijk toegang tot de nieuwe Driver Assistance-modus met beide handen aan het stuur. Met elke volgende druk op de knop schakelt u tussen de verschillende instellingen – laag, aanpasbaar en hoog.

 

Uw wagen start altijd in een vooraf ingestelde modus. Dit is marktafhankelijk.1†

 

In voorbereiding op de nieuwe wetgeving voor algemene veiligheid van voertuigen (GSR II)* wordt uw wagen automatisch ingesteld op ‘hoog’ wanneer u deze start. De voorkeuren die u instelt in de aanpasbare modus worden echter opgeslagen, en door twee keer snel op de knop op het stuurwiel te drukken, zet u uw wagen weer in de aanpasbare modus.1†

DRIE MODI

Hoog – Alle vier de functies zijn actief. De waarschuwingen voor te hoge snelheid en een wijziging van de snelheidslimiet zijn nu voorzien van een nieuw geluidssignaal. 

Aanpasbaar – U bepaalt zelf welke van de vier functies u wenst te gebruiken. Uw voorkeuren worden in het systeem opgeslagen om te worden geactiveerd wanneer u de aanpasbare modus selecteert.

 

Low – In deze modus is enkel de functie Forward Collision Warning ingeschakeld.

JDX car modern steering wheel
JDX car modern steering wheel
Autoplay Start
Autoplay Stop

RIJFUNCTIES

InControl omvat verschillende bestuurdersondersteunende functies (standaard en optie), die u helpen om uw Jaguar optimaal te gebruiken en zo veilig mogelijk te rijden, ongeacht uw bestemming. Raadpleeg uw dealer om te ontdekken wat de beste opties voor u zijn.

Vector illustration of emergency braking technology

EMERGENCY BRAKING

Emergency Braking kan botsingen met voetgangers, fietsers of andere voertuigen helpen voorkomen. Het systeem waarschuwt voor een mogelijke botsing en activeert automatisch de remmen indien er geen actie wordt ondernomen.

Jaguar lane assist monitoring system

LANE KEEPING ASSIST

Lane Keeping Assist detecteert wanneer uw auto onbedoeld buiten de rijstrook dreigt te komen en zorgt voor tegenstuur om u subtiel terug te leiden.

BLIND SPOT ASSIST

Blind Spot Assist1 helpt u om veiliger van rijstrook te wisselen. In de buitenspiegel gaat een waarschuwingslampje branden als het systeem een ander voertuig in uw dode hoek detecteert. Het systeem zorgt voor nauwkeurig berekend tegenstuur om uw auto veilig bij het naderende voertuig vandaan te leiden.

Traffic signal recognition technology

TRAFFIC SIGN RECOGNITION MET ADAPTIVE SPEED LIMITER

Toont duidelijk snelheidslimieten en inhaalverboden op het instrumentenpaneel of in het Head-Up Display (optie). Als Adaptive Speed Limiter actief is, past dit systeem met behulp van Traffic Sign Recognition2 uw snelheid overeenkomstig aan.

Vector illustration of car's driving condition

DRIVER CONDITION MONITORING

Driver Condition Monitoring detecteert, door het evalueren van uw stuurbewegingen en uw gebruik van gas- en rempedaal, wanneer u zich slaperig begint te voelen en adviseert u bijtijds via een melding om een pauze te nemen.

Vector illustration of Rear Collision monitoring

REAR COLLISION MONITOR

De Rear Collision Monitor detecteert wanneer een achteropkomend voertuig niet remt en een potentieel botsrisico vormt. Het systeem probeert vervolgens de naderende bestuurder te waarschuwen door de alarmknipperlichten automatisch te laten knipperen, zodat de bestuurder bijtijds kan remmen.

PARKEERFUNCTIES

Deze functies helpen u om uw Jaguar in de kleinste parkeerplekken te parkeren. Raadpleeg uw dealer om te ontdekken wat de beste opties voor u zijn.

Front and Rear parking detection

PARK DISTANCE CONTROL VÓÓR EN ACHTER

Maakt manoeuvreren nog gemakkelijker. Als u de achteruitversnelling selecteert of PDC handmatig inschakelt, worden sensoren in de vóór- en achterbumper automatisch geactiveerd. Terwijl u parkeert, geven beelden op het touchscreen en geluidssignalen aan hoe dicht u bij obstakels bent.

Vector illustrations of rear traffic monitoring

REAR TRAFFIC MONITOR

Rear Traffic Monitor waarschuwt u voor voertuigen, voetgangers of ander potentieel gevaar dat van links en rechts komt. Vooral handig bij het achteruit wegrijden uit een parkeervak.

Vector design illustrations of Clear Exit technology

CLEAR EXIT MONITOR

Clear Exit Monitor helpt achterpassagiers veilig uit te stappen, door hen te waarschuwen voor naderend gevaar zoals passerende auto's en fietsers, via een waarschuwingslampje in de portiergreep.

CONFIGUREREN

Creëer uw perfecte Jaguar met onze configurator.

Jaguar F-PACE

JAGUAR F-PACE

Praktische en efficiënte performance SUV vol luxe.

Jaguar E-PACE

JAGUAR E-PACE

Jaguar's eerste compacte SUV biedt een unieke combinatie van prachtig design, wendbare handling en dynamisch rijgedrag.

Jaguar I-PACE

JAGUAR I-PACE

Maak kennis met de eerste volledig elektrische performance SUV van Jaguar.

Jaguar F-TYPE

JAGUAR F-TYPE

Een opwindende, pure Jaguar sportauto.

Jaguar XE

JAGUAR XE

De meest geavanceerde, efficiënte en verfijnde sportsedan die jaguar ooit heeft gebouwd.

Jaguar XF

JAGUAR XF

Moeiteloze prestaties, aangenaam rijplezier.

1Let op: auto’s in GSR II- en/of NCAP-markten keren bij het starten automatisch terug naar de modus ‘hoog’. In niet-GSR II en/of niet-NCAP-markten blijft de geselecteerde driver assistance-modus in het geheugen bewaard en wordt deze niet beïnvloed door het starten van de auto. Ongeacht de markt onthoudt het voertuig de door de bestuurder geselecteerde instellingen in de aanpasbare modus. De nieuwe wetgeving voor algemene veiligheid van voertuigen (GSR II) is een veiligheidswetgeving die sinds 2022 van kracht is voor nieuwe modellen en in 2024 van toepassing wordt op reeds op de markt zijnde modellen.

2Alleen beschikbaar i.c.m. Pivi Pro.

 

Download en gebruik de iGuide App voor meer informatie.
Download iGuide voor Apple.
Download iGuide voor Android.

 

Opties en de beschikbaarheid hiervan kunnen verschillen per uitvoering (model en aandrijflijn) en land, of kunnen alleen i.c.m. andere opties worden geselecteerd. Raadpleeg uw dealer voor meer informatie of configureer uw auto online.

 

De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.