Jaguar F-TYPE SVR COUPE  Car moving on racing track

DE UNIEKE INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS (IDD)

Jaguar's uniek capabele en automatische AWD-systeem is beschikbaar op de iconische F-TYPE, de bekroonde XF en XE sedans, en op de F-PACE, Jaguar's performance SUV. Het systeem is specifiek ontworpen om een intensieve, performance rijbeleving te bieden bij alle weersomstandigheden en op elke ondergrond. Er zijn twee primaire kenmerken van AWD met IDD waardoor het zich onderscheidt van alle andere systemen.

Jaguar  F-Pace running on a Hilly Road

INTUÏTIEVE AWD

De sleutel tot Jaguar's legendarische handling is zijn dynamische, achterwielaangedreven rijgevoel. Jaguar's AWD met IDD behoudt dat kenmerk, met een sterk achterwielaangedreven verdeling van het aandrijfkoppel. Onder normale rijomstandigheden gaat 90% van het vermogen naar de achterwielen, hoewel het onder sommige omstandigheden, zoals met vol gas accelereren op droog wegdek, tot 100% kan toenemen. Wanneer het systeem detecteert dat meer aandrijfkoppel aan de voorwielen is benodigd, wordt exact het voor behoud van tractie benodigde koppel verplaatst, waarbij altijd wordt gekeken wat de beste verdeling voor/achter is voor optimale prestaties. Wanneer de condities normaliseren, wordt het aandrijfkoppel weer verplaatst naar de achterwielen.

PROACTIEF IN PLAATS VAN REACTIEF

In tegenstelling tot andere AWD-systemen, kan IDD tractieverlies voorspellen in plaats van er achteraf op te reageren. Op het moment dat het dat doet, verplaatst het systeem proactief aandrijfkoppel naar de wielen met de beste grip ten behoeve van ononderbroken rijplezier. IDD is het enige AWD-systeem dat hiertoe in staat is. Het resultaat is grotere stabiliteit, extra zelfvertrouwen en extra balans onder alle omstandigheden.

ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

Jaguar heeft aanvullende technologie ontwikkeld die naast het IDD-systeem werkt. Adaptive Surface Response is ontworpen om onderscheid te maken tussen verschillende soorten ondergrond met weinig tractie, zoals modder, ijs, grind en sneeuw, en levert de ideale koppelverdeling voor de betreffende condities. Jaguar's AWD sedans, de XF en XE, schakelen automatisch tussen twee programma's voor verschillende ondergronden, terwijl de F-PACE AWD SUV nog een derde stand heeft voor het optimaliseren van tractie in diepe sneeuw of diep grind. Ongeacht het oppervlak bepaalt Adaptive Surface Response de beste manier om de auto in beweging te houden.

TOONAANGEVENDE AWD

Jaguar's AWD met IDD is ontwikkeld om het beste AWD-systeem te zijn voor een performance auto, en past continu de instellingen aan om u de optimale balans van grip en prestaties te bieden. Zijn lichtgewicht, low maintenance technologie geeft u onder normale omstandigheden de efficiency van achterwielaandrijving en de stabiliteit van vierwielaandrijving wanneer dat nodig is. De eigenschap om tractieverlies te voorspellen en daar proactief op te reageren, betekent dat het prestaties op de eerste plaats zet. Iets dat Jaguars altijd hebben gedaan.