Skip primary navigation

IT’S GOOD TO BE BAD.

THERE'S A NEW BRITISH BAD BOY IN TOWN. AND HE DEMANDS RESPECT

F-TYPE

PUUR RIJPLEZIER

F-TYPE

F-TYPE S

ONGEKENDE SPORTIEVE UITDAGING DIE AL UW ZINTUIGEN OP SCHERP ZET

F-TYPE

F-TYPE V8 S

WENDBAARHEID, CONTROLE EN HET VERMOGEN OM UW HART SNELLER TE LATEN KLOPPEN

F-TYPE

F-TYPE R

SUPERCAR LEVELS OF PERFORMANCE

skip.tertiary.navigation

WAT IS F-TYPE?

Hij moest krachtig, wendbaar en zeer opvallend zijn. De F-TYPE is een echte sportauto van Jaguar, de jongste loot aan een gerenommeerde stamboom. De F-TYPE werd ontwikkeld voor topprestaties en een direct, uitnodigend weggedrag. Supercharged motoren, een uit licht aluminium vervaardigde carrosserie en vooruitstrevende hulpsystemen resulteren in een intuïtieve, spectaculaire rijervaring. De F-TYPE is Alive.

F-TYPE MODELLEN

UW F-TYPE

Het F-TYPE gamma telt drie modellen. Deze hebben elk een heel eigen karakter en unieke eigenschappen. Tegelijkertijd voelen ze zich even goed thuis in de haarspeldbochten van een bergpas, als in de stad.
De F-TYPE is ontworpen voor puur rijplezier.
De F-TYPE S beschikt over extra vermogen en een nog bredere reeks aan geavanceerde hulpsystemen.
De F-TYPE R biedt een ultieme rijervaring dankzij de combinatie van super car-prestaties met Advanced Dynamic technologieën.
Met zijn superieure prestaties biedt de Jaguar F-TYPE V8 S nog dynamischer rijeigenschappen en nog meer controle.

F-TYPE COUPÉ

Rasechte sportwagenprestaties, een ultra-alert weggedrag en ongeëvenaard design. De F-TYPE Coupé biedt een unieke rijervaring die de bestuurder één maakt met de wagen.

F-TYPE CABRIOLET

Beleef de pure sensaties van een open sportwagen die alleen Jaguar had kunnen bouwen. De F-TYPE Cabriolet werd ontwikkeld voor topprestaties en een ultra-alert weggedrag.

F-TYPE R

R staat voor pure intensiteit. Hij heeft nog meer te bieden. Hij is de ultieme expressie van de F-TYPE: de krachtigste, de meest dynamische, de opwindendste.

De F-TYPE R is de sportwagen op zijn puurst, best en meeslependst

  • 5.0 V8 550 pk en 680 Nm

  • 0-100 km/h in 4,2 seconden

  • Actief elektronisch differentieel met Torque Vectoring

  • Sportonderstel

Film bekijken

ADEMBENEMENDE KRACHT

Het kloppend hart van iedere F-TYPE is een Supercharged motor. Het vermogen wordt geleverd door drie bijzonder geavanceerde motoren – de 3.0 V6 met 250 kW (340 pk), de 3.0 V6 met 280 kW (380 pk), de 5.0 V8 met 364 kW (495 pk) en de 5.0 V8 met 405 kW (550 pk). Elke motor is uitgerust met een Roots-compressor met dubbele inlaat, gemonteerd tussen de cilinderbanken om de compacte afmetingen van de krachtbron te behouden. Jaguar is marktleider op het gebied van Supercharged inductietechnologie. De voordelen van een Supercharger zijn overduidelijk. Een Supercharger staat garant voor een lineaire opbouw van het vermogen en een directe beschikbaarheid van een hoog koppel bij alle toerentallen. Van het zogenoemde turbogat is daarmee geen sprake.

De F-TYPE gromt diep vanuit zijn binnenste. Al bij de start produceert de sportuitlaat een snerpend geluid, als voorbode van prestaties op topniveau. Bij hogere toerentallen zwelt het geluid aan tot een climax die rechtstreeks uit de wereld van de autosport komt. De actieve sportuitlaat is standaard op F-TYPE S, F-TYPE V8 S en F-TYPE R en als optie leverbaar voor de F-TYPE. In het systeem zijn actieve omleidingskleppen geïntegreerd, die zich bij een sportievere rijstijl openen zodat de uitlaatgassen sneller worden afgevoerd. Het resultaat: een diepe, indrukwekkende sound. Voor de F-TYPE V8 S en
de F-TYPE R is een in- en uitschakelbare actieve sportuitlaat standaard (optie op andere modellen), waarmee de bestuurder het systeem handmatig kan bedienen.

OPSCHAKELEN - KLAAR VOOR VERTREK

De Quickshift-transmissie van de F-TYPE werkt razendsnel en uiterst soepel. Acht dicht bij elkaar liggende overbrengingsverhoudingen houden de motor langer in het meest efficiënte toerenbereik. Het resultaat daarvan is een motor die een lager verbruik en optimale prestaties combineert met een directe respons en feedback voor de bestuurder. Met de inschakelbare Dynamic Mode kunt u als bestuurder de reacties van het gaspedaal en de schakelkarakteristiek van de transmissie instellen op nog meer dynamiek. Op die manier komt het sportieve karakter van de F-TYPE nog beter tot zijn recht.

Rijdynamiek
F-TYPE engine cross-section

LICHTGEWICHT ALUMINIUM CONSTRUCTIE

De combinatie van een uit lichtgewicht aluminium vervaardigde carrosserie en een hoge torsiestijfheid vormt de ideale basis voor een pure sportauto. Een basis die in belangrijke mate bepalend is voor de prestaties en rijeigenschappen van de F-TYPE. De sterke, stijve constructie is een voorwaarde voor strakke, lichtvoetige rijeigenschappen en vormt een perfecte combinatie met de high-performance motoren van de F-TYPE. Samen staan ze garant voor een uitzonderlijke balans tussen vermogen en gewicht, en tussen koppel en gewicht. Dat resulteert in ultrasportieve prestaties in het dagelijkse verkeer.

Film bekijken

IN BALANS

De natuurlijke balans is te danken aan het enorme oog voor detail waarmee de F-TYPE is ontworpen en ontwikkeld. Het zwaartepunt ligt zo laag mogelijk. Dankzij een compromisloze focus op gewichtsverdeling is het gewicht van de F-TYPE optimaal verdeeld tussen de voor- en achterwielen. Zo werden de accu, elektronische hulpsystemen en zelfs het reservoir voor de ruitenspoeiervloeistof achterin geplaatst. Een kortere auto is wendbaarder, een bredere auto is stabieler. 
De verhouding tussen de lengte van 4.470 mm en de breedte van 1.923 mm is gekozen met oog op maximale wendbaarheid. Dit draagt bij aan het dynamische karakter van de F-TYPE.

VOLLEDIG VERBONDEN

Vanaf het moment dat u de startknop indrukt en de motor tot leven komt, bent u verbonden met uw F-TYPE. Één met uw auto, het stuur en de weg. Het fraai ontworpen interieur van de F-TYPE combineert functionele ergonomie met een sportieve ambiance.

Interieur