Een uitleg over WLTP:

de nieuwe norm voor meting van brandstofverbruik.

Het testen van auto's is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de echte wereld, net zoals kaarten ons inzicht geven in een reis. Kaarten zijn inmiddels verbeterd: wij zijn van fysieke kaarten overgegaan op satellietnavigatie en duidelijke aanwijzingen. Op vergelijkbare wijze zullen de nieuwe WLTP- en RDE-tests voor brandstofverbruik en emissies ons meer helderheid bieden bij het kopen van een nieuwe auto.

Vanaf september 2018 zal de nieuwe Europese WLTP-norm (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) van kracht zijn. WLTP vervangt de huidige NEDC-norm (New European Driving Cycle) en biedt nauwkeurigere meetwaarden voor het brandstofverbruik van benzine-, diesel-, elektrische en hybride auto's. Bij het kopen van een nieuwe auto zult u merken dat de informatie een beter beeld geeft van de actieradius die u in de echte wereld krijgt van een enkele tank (of lading).

Voor auto's met een benzine-, diesel- of hybride-motor (MHEV of PHEV) worden emissiecijfers en brandstofverbruik bepaald. Van elektrische auto's wordt naast de actieradius ook het energieverbruik bepaald. De tests waarmee deze waarden worden bepaald, zullen vanaf september 2018 voor alle auto's worden toegepast.

Onze auto's zullen niet veranderen. Wij zullen niet veranderen. Met uitstekende prestaties en baanbrekende technologie blijven Jaguar modellen een toonbeeld van het beste in design en engineering. De nieuwe cijfers zullen simpelweg een betere indicatie geven van de prestaties die onze motoren en aandrijflijnen leveren in de echte wereld.

De nieuwe tests zijn ontworpen om beter afgestemd te zijn op huidige motortechnologie. NEDC werd voor het laatst bijgewerkt in 1997, toen de eerste generatie moderne hybride auto's op grote schaal beschikbaar kwam. Twee decennia later rijden er PHEV's, MHEV's en elektrische auto rond, zoals onze eigen Jaguar I-PACE. De NEDC-tests waren niet geschikt voor dit soort auto's. WLTP lost dit op.

Jaguar I-Pace running on the road and with ice mountain background

Een manier om de tekortkomingen van NEDC op te lossen is met langere tests. NEDC-tests duurden ongeveer 20 minuten. De nieuwe WLTP-test zal 30 minuten duren en test behalve uw auto ook de effecten van opties zoals die in de fabriek worden gemonteerd.

Natuurlijk zijn deze tests een leidraad. Brandstof-/energieverbruik in de echte wereld wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het terrein, het klimaat en uw rijstijl. In september 2019 zult u extra nieuwe cijfers zien, wanneer nieuwe tests op de weg in werking treden. Deze tests zullen ook stikstofoxide (NOx) en andere uitlaatemissies meten.

WLTP zal verschillen van NEDC en aanvullende informatie bieden om u te helpen een geïnformeerde beslissing te nemen bij het kopen van een auto. De nieuwe tests zijn uitvoeriger en zullen niet een-op-een te vergelijken zijn met de oudere cijfers. De WLTP-cijfers voor brandstofverbruik en koolstofdioxide (CO2) zullen nauwkeuriger zijn, maar zullen hoger lijken wanneer ze worden vergeleken met NEDC. Elektrische auto's zullen daarentegen een relatief kleinere actieradius lijken te hebben.

X761 2017 running down-hills

WANNEER ZAL DE OVERGANG NAAR WLTP PLAATSVINDEN?

Alle volledig nieuwe auto's die worden geproduceerd vanaf september 2017 worden getest volgens WLTP. De EU heeft echter een overgangsperiode geïntroduceerd, zodat wij, en andere autofabrikanten, pas vanaf september 2018 verplicht zijn bestaande modellen te testen volgens deze nieuwe normen. De nieuwe norm zal gelden voor landen in de EU en Zwitserland, Turkije, Noorwegen, Liechtenstein en Israël.

Vanaf september 2018 zullen ook RDE-tests (Real Driving Emissions) verplicht zijn in diezelfde landen. RDE-tests zullen de emissies van deeltjes en stikstofoxide (NO2) direct op de weg meten. Wij voldoen al aan de laagste limiet van de EU6d RDE-norm. In 2020 zullen de nieuwe testwaarden voor WLTP en RDE worden gedeeld binnen de EU en met andere landen die ervoor kiezen de nieuwe norm te handhaven.

ONZE AUTO'S

Past perfect bij uw lifestyle, rijstijl en persoonlijke smaak.

JAGUAR PROGRAMMA

Ontdek hoe Jaguar voor u is gemaakt.

Jaguar car moving on asphalt road

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE NEW JAGUAR I-PACE

De ultieme volledig elektrische performance SUV.

JAGUAR I-TYPE Racing Presented During Launch

ELEKTRISCHE OMSCHAKELING

Wat wij leren op het circuit, passen wij toe op de weg.

MEER VERHALEN

Jaguar XF driving onto the city road

DEF/AdBlue

Geplaatst: 12-07-2018  

Wat is dieselemissievloeistof/AdBlue? Hoe gebruikt u deze in uw auto?

Jaguar F-Pace car moving on road, Side view

BENZINE/DIESEL

Geplaatst: 12-07-2018 

Benzine of diesel? Kies de optie die het beste bij u past.

Jaguar XFS Close view of Interior

JAGUAR RIJDERS

Geplaatst: 12-07-2018 

Jaguar Owner Support.