Jaguar Growler on mesh grille.

ELEKTRISCH, BENZINE OF NIEUWE EURO 6 DIESEL

Onze huidige benzine- en dieselmotoren zijn de schoonste en meest efficiënte die wij ooit hebben gemaakt. Onze nieuwe elektrische aandrijflijn is de toekomst van autorijden. Welke is geschikt voor u?

AAN U DE KEUZE

 • Red Jaguar E-PACE drives alongside a lake.

  NIEUWE DIESEL

  De huidige dieselmotoren van Jaguar zijn schoner dan ooit met een zuiniger brandstofverbruik en hun koppelkarakteristiek is geschikt voor offroad-rijden en het trekken van een trailer. Een combinatie die leidt tot werkelijk betrouwbare prestaties over lange afstanden.

 • Grey Jaguar F-TYPE Convertible drives on a winding road in the mountains.

  BENZINE

  Met hun dynamische en soepele karakter eren onze nieuwe benzinemotoren de traditie van Jaguar met een karakteristiek alert rijgedrag, terwijl het brandstofverbruik en de CO2-emissies indrukwekkend laag zijn.

 • Grey Jaguar I-PACE drives on-road, beside sand, with a CGI of electric motor and battery.

  ELEKTRISCH (EV)

  Onze geavanceerde, volledig elektrische aandrijflijnen zorgen voor hoge prestaties zonder emissies van de auto. Aangedreven door twee elektromotoren, met een accu die wordt opgeladen via een laadaansluiting en regeneratief remmen. EV is de elektrische toekomst van Jaguar.

Jaguar Powertrains Questionnaire.

WELKE IS GESCHIKT VOOR U?

Beantwoord 5 korte vragen over uw rijgewoonten om te zien of uw volgende auto het best een diesel-, benzine- of elektrische auto is.

HOEVEEL KILOMETER RIJDT U PER JAAR?

Selecteer één antwoord

WAT VOOR AFSTANDEN RIJDT U MEESTAL?

Selecteer één antwoord

WAT IS UW GEBRUIKELIJKE RIJGEDRAG?

Kies alle antwoorden die van toepassing zijn

OP WAT VOOR SOORT WEGEN RIJDT U HET MEEST?

Selecteer één antwoord

HOE ZOU U UW GEBRUIKELIJKE RIJSTIJL OMSCHRIJVEN?

Selecteer één antwoord

UW AANBEVOLEN AANDRIJFLIJN IS ELEKTRISCH (EV, ELECTRIC VEHICLE)

INTRODUCTIE VAN EV'S

Onze nieuwe elektrische auto, de Jaguar I-PACE is perfect voor rijden in de stad, regelmatige korte tot middellange ritten en af en toe een langere rit. Hij wordt aangedreven door elektromotoren en een accu, en opgeladen via een laadpunt.

 • Elektrische auto's produceren geen uitlaatemissies.
 • Bieden gewoonlijk een ruim interieur en zijn nagenoeg geruisloos.
 • Lagere bedrijfskosten en het gemak van thuisladen ten opzichte van tanken bij een tankstation.
 • Uiteenlopende stimuleringsregelingen kunnen beschikbaar zijn om bestuurders ervan te overtuigen een elektrische auto te kopen.

 • De actieradius kan variëren op basis van temperatuur, weersomstandigheden en rijstijl.

U ZOU OOK KUNNEN OVERWEGEN

UW AANBEVOLEN MOTOR IS – DIESEL

INTRODUCTIE VAN DIESEL

Al onze modellen met een nieuwe dieselmotor van Jaguar zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral langere ritten maken op snelwegen en af en toe in de stad rijden.
Al onze dieselmodellen zijn uitgerust met een diesel partikelfilter (DPF) en gebruiken diesel emissievloeistof (DEF) om aan de strenge regelgeving te voldoen en emissies te verlagen.

 • Gebruiken gewoonlijk minder brandstof dan benzinemotoren.
 • Koppelkarakteristieken geschikt voor offroad-rijden, trekken en lange ritten op de snelweg.
 • Conform emissienorm EU6 met circa 20% minder CO2-emissies dan benzine.

 • Een nieuwe diesel hoeft niet de efficiëntste keuze te zijn als u alleen korte ritten maakt of vooral in steden rijdt.

U ZOU OOK KUNNEN OVERWEGEN

UW AANBEVOLEN MOTOR IS – BENZINE

INTRODUCTIE VAN BENZINE

Onze benzinemodellen zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral kortere ritten maken en gewoonlijk minder op snelwegen rijden.
Al onze benzinemodellen maken gebruik van de nieuwste technologieën, inclusief GPF (benzine partikelfilter) om emissies te verlagen.

 • Uitstekend geschikt voor dynamisch rijden met hoge prestaties.
 • Gewoonlijk meer geschikt voor kortere ritten in de stad dan dieselmotoren.
 • Voldoet aan de EU6-norm met toonaangevende technologie voor het verlagen van emissies.

 • Meer CO2-emissies dan dieselmotoren.

U ZOU OOK KUNNEN OVERWEGEN

ELEKTRISCHE AUTO'S

Onze nieuwe elektrische auto, de Jaguar I-PACE is perfect voor rijden in de stad, regelmatige korte of middellange ritten en af en toe een langere rit.

DIESEL

Al onze modellen met een nieuwe dieselmotor van Jaguar zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral langere ritten maken op snelwegen en minder in de stad rijden.

BENZINE

Onze benzinemodellen zijn de ideale keuze voor bestuurders die vooral kortere ritten maken en gewoonlijk minder op snelwegen rijden.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN NIEUWE DIESEL-, BENZINE- EN ELEKTRISCHE AUTO'S

 • White Jaguar XF Sportbrake driving down a winding road.

  LAGE CO2-EMISSIES

  De nieuwe dieselmotoren van Jaguar produceren circa 20% minder CO2-emissies dan benzinemotoren. Kopers die voor een dieselmotor kozen, hebben er in feite voor gezorgd dat sinds 2002 bijna 3 miljoen ton CO2 minder is geproduceerd en in de atmosfeer is terechtgekomen.

 • White Jaguar XF driving in the city.

  CONFORM EU6d-TEMP EN REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

  De nieuwe dieselmodellen van Jaguar voldoen aan de normen EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE), met aanzienlijk lagere emissies in alle rijomstandigheden.

 • Red Jaguar E-PACE driving on-road.

  MINDER EMISSIES VAN STIKSTOFOXIDEN (NOx)

  Sinds september 2015 zijn alle dieselmodellen van Land Rover uitgerust met een geavanceerd uitlaatgasnabehandelingssysteem met selectieve katalytische reductie (SCR), dat gebruikmaakt van AdBlue. Dit helpt NOx-emissies drastisch te beperken.

 • Blue Jaguar XJ driving on-road, near the sea.

  LAGER BRANDSTOFVERBRUIK

  Jaguar's nieuwe dieselmodellen zijn circa 20% zuiniger dan vergelijkbare benzinemodellen. Als u meer dan circa 19.000 km per jaar rijdt, zijn deze motoren voor u waarschijnlijk de meest kostenefficiënte keuze.

 • White Jaguar XF driving in the city.

  CONFORM EU6d-TEMP EN REAL DRIVING EMISSIONS (RDE)

  Nieuwe benzinemodellen van Jaguar voldoen aan de normen EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE), met aanzienlijk lagere emissies in alle rijomstandigheden.

 • Silver Jaguar F-TYPE Coupe driving with a mountainous backdrop.

  EEN DYNAMISCHE RIJBELEVING

  Met hun soepele vermogensafgifte en snelle respons bieden de benzinemotoren van Jaguar onze krachtigste rijbeleving. Moeiteloze prestaties worden op overweldigende wijze gecombineerd met opwindend geluid bij elke snelheid.

 • White Jaguar driving at night.

  LAGE PARTIKELEMISSIES

  Onze nieuwste benzinemotoren zijn uitgerust met uiterst efficiënte filters die ultrafijne deeltjes uit uitlaatgassen opvangen en opslaan. Hierdoor komen minder emissies in de lucht terecht.

 • Red Jaguar E-PACE driving with a city backdrop.

  LAGERE AANSCHAFKOSTEN

  Dieselmotoren zijn gewoonlijk zuiniger, maar gelijkwaardige benzinemotoren hebben over het algemeen lagere aanschafkosten en kunnen vaak een slimmere keuze zijn voor bestuurders die minder kilometers rijden en kortere ritten maken.

 • Jaguar I-PACE with a mounted bike drives over a bridge.

  GEEN UITLAATEMISSIES

  De Jaguar I-PACE is volledige vrij van CO2-emissies tijdens gebruik en heeft een actieradius tot 470 km per volle lading. Elektrisch rijden is niet alleen veel goedkoper dan rijden op brandstof, maar heeft ook nog eens geen uitlaatemissies. Naarmate steeds meer duurzame energie aan het elektriciteitsnet wordt toegevoegd, zal de Jaguar I-PACE met de jaren steeds schoner worden.

 • Jaguar I-PACE driving though a tunnel, with Virtual Heads Up Display.

  GEBRUIKSGEMAK EN TOEGANG

  In sommige steden worden elektrische auto's toegelaten op rijstroken en parkeerplaatsen waar toegang voor andere voertuigen beperkt is. Zij zijn ook vrijgesteld van eventuele kosten op basis van emissies.

 • Jaguar I-PACE driving over a bridge.

  STIMULERINGSREGELINGEN

  Elektrische voertuigen kunnen in aanmerking komen voor stimuleringsregelingen van de overheid, lokale overheden en bedrijven die de overstap naar 's werelds schoonste aandrijflijnen ondersteunen. Deze omvatten ook aanzienlijk lagere belastingtarieven dan voor benzine- en dieselauto's.

 • Jaguar I-PACE charging at a home charging point.

  LAGE GEBRUIKSKOSTEN

  De relatief lage kosten van elektriciteit maken het opladen van elektrische auto's veel goedkoper dan tanken. Bovendien zijn deze auto's met minder bewegende aandrijflijnonderdelen goedkoper te onderhouden.

 • Jaguar Ingenium engine.

  ONZE MEEST EFFICIËNTE MOTOREN OOIT

  Ingenium is Jaguar Land Rover's eigen motorenfamilie die is ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiency. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie combineren deze motoren een indrukwekkend vermogen met een laag brandstofverbruik.

 • Long exposure shot of a winding road lit up at night.

  BENZINE EN DIESEL IN DE SPOTLIGHTS

  Waarom krijgen dieselmotoren zoveel kritiek? Hoe beïnvloeden wijzigingen in de wetgeving de auto waarmee u dagelijks rijdt? Lees meer over de nieuwste verhalen rond de twee meest populaire motoren ter wereld.

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ'S)

KIES EEN MODEL

<del> -

 • De aandrijflijn van een auto bestaat uit alle onderdelen die een energiebron (brandstof/accu) in beweging omzetten via de motor/elektromotor, transmissie, aandrijfassen, differentiëlen en assen.

  De meest gebruikelijke aandrijflijnsystemen van auto's zijn benzine, diesel, BEV (Battery Electric Vehicle) en PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle).
 • De Jaguar I-PACE is uitgerust met een 7 kW enkelfase wisselstroom-boordlader die de auto 's nachts terwijl u slaapt volledig kan opladen en per uur een actieradius tot wel 35 km kan toevoegen. De snelste en handigste manier om thuis te laden is met een thuislader, die de energie die werd gebruikt tijdens uw dagelijkse rit binnen 2 uur weer bijlaadt.

  Bij gebruik van een standaard stopcontact verloopt het opladen langzamer dan met een thuislader (tot 11 km actieradius per uur), maar is de oplaadsnelheid voldoende om het gemiddelde woon-werkverkeer van 60 km te dekken als de auto 's nachts wordt opgeladen.

  De beste manier om uw acculading snel aan te vullen tijdens een lange reis, is via openbare laadpalen voor snelladen – een gemiddeld laadpunt van 50 kW kan tot 270 km actieradius per uur toevoegen. Sommige netwerken bieden al snellere 100-150 kW-laders en voor de meeste netwerken zijn in de nabije toekomst upgrades gepland.
 • Dankzij de hoogwaardige lithium-ion-accu met een capaciteit van 90 kWh heeft de Jaguar I‑PACE een actieradius van maximaal 470 km* volgens de Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure (WLTP).

  De WLTP is een proces waarmee brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies van personenauto's in Europa worden gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen.
 • Door de hogere energiedichtheid van diesel en de manier waarop energie vrijkomt bij de verbranding ervan, heeft deze brandstof een groter rendement. Als u jaarlijks circa 19.000 km of meer rijdt, is een dieselmotor waarschijnlijk de meest kostenefficiënte keuze.

  In het algemeen biedt een dieselmotor meer koppel dan een benzinemotor, waardoor zijn vermogen beter geschikt is voor offroad-rijden en het trekken van een trailer.
 • Bij Jaguar Land Rover hebben wij meer dan £ 1 miljard geïnvesteerd in ons state-of-the-art motorontwikkelingscentrum om een reeks efficiëntere benzine- en dieselmotoren te ontwikkelen.
 • Vanaf september 2018 voldoen al onze EU- en EEA-dieselmotoren aan de strenge regelgeving van EU6d-Temp en Real Driving Emissions (RDE).

  Door het produceren van onze schoonste motoren tot nu toe verminderen wij de belasting op het milieu aanzienlijk.
 • Om te voldoen aan de strenge emissieregels die in 2009 werden geïntroduceerd, zijn alle nieuwe dieselauto's voorzien van een uitlaatfilter. Deze zijn beter bekend als diesel partikelfilters (DPF). DPF's vangen deeltjes op die in uitlaatgassen zitten en slaan deze op om emissies te verlagen.

KIES DE JUISTE JAGUAR VOOR U

Klaar om een Jaguar te configureren die past bij uw lifestyle, rijstijl en financiële vereisten? Selecteer een auto uit ons programma en begin uw nieuwe reis met Jaguar.

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE JAGUAR I‑PACE

Het rijgevoel van een Jaguar kent geen gelijke. De introductie van elektrische aandrijving verandert daar niets aan. De nieuwe Jaguar I‑PACE is een volledig nieuw ontworpen, pure Battery Electric Vehicle (BEV). Spannend om naar te kijken en in te rijden - het is de ultieme volledig elektrische performance-SUV.

/

* Actieradiuswaarden voor EV's worden bepaald met een productiemodel over een standaardroute. De behaalde actieradius hangt af van de staat van de auto en accu, van de daadwerkelijke route en van omgeving en rijstijl.
De vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen in overeenstemming met de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties. WLTP is de nieuwe officiële EU-test die wordt gebruikt om gestandaardiseerde CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers voor personenauto's te berekenen. Hiermee worden brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen. Er worden auto's getest die zijn uitgerust met opties en er geldt een zwaardere testprocedure en rijprofiel.