Skip primary navigation

JAGUAR NIEUWS

09/02/2015

BELANGRIJKE ROL JAGUAR LAND ROVER IN JAMES BOND-FILM SPECTRE

Jaguar Land Rover is goed vertegenwoordigd in SPECTRE, de 24e James Bond-film. In het avontuur zijn er rollen weggelegd voor de Jaguar C-X75, de Range Rover Sport SVR en de Land Rover Defender Bigfoot. Al deze auto’s worden geleverd door Jaguar Land Rover Special Operations, de maatwerkafdeling van het concern.

De Jaguar C-X75 komt in beeld tijdens een spectaculaire achtervolgingsscène in Rome. Hierbij is ook een Aston Martin DB10 betrokken. De C-X75-modellen zijn gebouwd in samenwerking met Williams Advanced Engineering in Oxfordshire.

Sterk gemodificeerde Land Rovers

Bij opnamen in Oostenrijk zijn sterk gemodificeerde uitvoeringen van de Land Rover Defender en Range Rover Sport SVR gebruikt. De Range Rover Sport SVR is het krachtigste en snelste model ooit van het merk. De Defender Big Foot-modellen zijn alleskunners. Ze zijn uitgevoerd met 37-inch offroad-banden om in elk terrein uit de voeten te kunnen. Ook de wielophanging en de carrosseriebescherming zijn maatwerk.

Een band met Bond

Jaguar en Land Rover zijn al langer trouwe Bond-genoten. In DIE ANOTHER DAY reed schurk Zao in een gemodificeerde Jaguar XKR. Deze auto was voorzien van een groot aantal wapens, waaronder een Gatling-gun, een thermische camera, bommen, 18 warmtezoekende rakketten in de grille, een hydraulisch ram-systeem en in de deuren verborgen raketten. In de openingsscène van SKYFALL (2012) reed agent Eve Moneypenney in een stoere Land Rover Defender 110 Double Cab Pick Up.

Special Operations: maatwerk

De Special Operations divisie van Jaguar Land Rover richt zich op maatwerk. Zo is het verantwoordelijk voor de bouw van de high performance-modellen en van Limited Editions van Jaguar en Land Rover. Daarnaast ligt de nadruk op individualiseringsopdrachten, klassiekers en accessoires die onder de merknamen Jaguar en Land Rover worden verkocht.