Skip primary navigation

JAGUAR NIEUWS

01/01/2014

JAGUAR XF VANAF €49.900

• Voor modeljaar 2014 maakt Jaguar de 2.2 viercilinder dieselmotor met 163 pk de XF nog zuiniger, zonder dat dit ten koste gaat van de luxe, prestaties en het raffinement dat verwacht mag worden van een Jaguar 

• De vernieuwde dieselmotor is leverbaar voor de XF en de XF Sportbrake van modeljaar 2014, met een gecombineerd verbruik van 4,9 l/100 km en CO2 emissies van slechts 129 g/km 

• Om het brandstofverbruik en emissies verder te reduceren, is de XF tevens uitgerust met het Intelligent Stop/Start systeem, dat de motor automatisch uitschakelt zodra de auto tot stilstand komt 

• Met een standaard achttraps automatische transmissie heeft de XF over het volledige toerenbereik een optimaal accelererend vermogen, waarbij de beheerste rijeigenschappen volledig intact blijven 

• Nieuwe functies navigatiesysteem 

• Nieuw kleurenpalet met Osmium in plaats van Crystal Blue en Dark Sapphire in plaats van Indigo Blue 

De Jaguar XF en XF Sportbrake modeljaar 2014 staan met de vernieuwde dieselmotor garant voor een afgewogen combinatie van elegant rijcomfort en brandstofefficiency. De 2.2 viercilinder diesel krachtbron wordt standaard gecombineerd met het beproefde Intelligent Stop/Start systeem en een standaard achttraps automatische transmissie. Daarmee staat de XF garant voor de rijeigenschappen die verwacht worden van een Jaguar, maar worden ook emissies en brandstofverbruik fors gereduceerd. Tegelijkertijd maakt de verlaagde vanafprijs van € 49.900,- rijden in de Jaguar XF bereikbaarder dan ooit. 

2.2 dieselmotor 

Jaguars vernieuwde 2.2 viercilinder dieselmotor levert een vermogen van 163 pk, dat via de standaard achttraps automatische transmissie wordt overgebracht op de achterwielen. De vernieuwde krachtbron is uitgerust met grotere kleppen voor de recirculatie van de uitlaatgassen en een verbeterd koelsysteem. Ten opzichte van de Jaguar XF modeljaar 2013 worden de CO2-emissies daardoor met nog eens 6 g/km gereduceerd. De vernieuwde XF onderscheidt zich dan ook met een uitzonderlijk laag brandstofverbruik van 4,9 l/100 km en CO2-emissies van slechts 129 g/km. 

TSS/ Stop/Start systeem 

De lage emissies van de motor zijn deels ook te danken aan Jaguars Intelligent Stop/Start systeem, dat met behulp van een Twin Solenoid Starter (TSS) de motor uitschakelt zodra de auto tot stilstand komt. Vervolgens wordt de motor in een fractie van een seconde weer gestart, sneller dan de tijd die de bestuurder nodig heeft om zijn voet van het rem- naar het gaspedaal te verplaatsen. Het systeem kent bovendien een ‘change of mind’ functie, die de motor zelfs tijdens de uitloopfase opnieuw kan starten, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder bij een kruising snel wil invoegen. Is de motor door het Intelligent Stop/Start systeem uitgeschakeld, dan licht op het dashboard het ECO-symbool op. De bestuurder kan het systeem handmatig uitschakelen, maar voor elke volgende rit wordt het automatisch weer ingeschakeld. Met uitzondering van achteruitrijden werkt het systeem in elke rijmodus. 

Om de motor telkens opnieuw te starten is de XF uitgerust met een secundaire accu. Dat betekent dat alle reguliere systemen – zoals entertainment, ventilatie en verlichting – nog altijd worden gevoed van de standaard accu. Het opnieuw starten van de motor heeft dus geen invloed op deze functies. Daarbij zorgt een complex controlesysteem ervoor dat het Stop/Start systeem alleen in werking treedt op momenten dat de motor niet benodigd is voor andere functies. 

Nieuwe functie 

Voor modeljaar 2014 wordt het bestaande navigatiesysteem van de Jaguar XF uitgebreid met een aantal extra functies, waarmee routeaanwijzingen en plattegronden sneller en duidelijker worden weergegeven. Nieuw is ook de functie iGO primo, met een reeks nieuwe mogelijkheden om adressen te zoeken, een intelligent toetsenbord en een duidelijker weergave van wegen waar eenrichtingsverkeer geldt. 

Technische specificaties XF 2.2 diesel modeljaar 2014*
 XF 2.2 Diesel
Motor 2.2 viercilinder diesel
Cilinderinhoud (cc) 2.179
Max. vermogen (PK@tpm) 163 @ 3.500
Max. koppel (Nm@tpm) 400 @ 2.000-5.500
Transmissie Achttraps automaat
Intelligent Stop/Start Ja
0-100km/h (sec.) 10,5
Topsnelheid (km/u) 209
Gecombineerd brandstofverbruik 
XF Saloon (l/100 km)
4,9 met 17” banden 
5,1 met 20” banden
CO2 emissies XF Saloon (g/km) 129 met 17” banden 
135 met 20” banden

*Alle genoemde waarden voor CO2-emissies en brandstofverbruik zijn gebaseerd op een schatting van de fabrikant en zijn correct op de in dit persbericht genoemde datum.