Skip primary navigation

JAGUAR NIEUWS

06/01/2014

IS UW JAGUAR AL KLAAR VOOR DE WINTER

Daarom biedt Jaguar een uitgebreid winterprogramma om uw auto voor te bereiden op sneeuw, ijs en pekel. Op die manier is uw Jaguar goed beschermd tegen de elementen en kunt u ook bij gladheid veilig genieten van luxueus rijcomfort. 

Winterbanden

In het najaar doet u er verstandig aan om winterbanden te monteren. Bij temperaturen lager dan 70C bieden winterbanden dankzij hun speciale profiel meer grip, zodat u bij sneeuw, ijzel en regen verzekerd bent van de kortste remweg. Bij een snelheid van 50 km/h op een besneeuwde ondergrond is uw remweg met winterbanden tot 20% korter dan met zomerbanden. Een geruststellende gedachte. Bij uw Regionaal Jaguar Centrum kunt u advies vragen over de juiste winterbanden voor uw auto. 

Winterwielensets

U kunt ook kiezen voor een complete set velgen met winterbanden. Afhankelijk van het model van uw Jaguar heeft u keuze uit meerdere sets van vier velgen en premium winterbanden die door Jaguar zijn getest en gekeurd. Daarmee combineert u optimaal rijcomfort met maximale veiligheid. 

Bovendien kunt u met onze wissel- en opslagservice kiezen voor extra gemak. Zodra het tijd is om - in het najaar of voorjaar - van banden te wisselen, maakt u eenvoudig een afspraak bij uw Regionaal Jaguar Centrum. Daar worden uw velgen en/of banden ook onder de juiste condities opgeslagen, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft. 

Wintercheck

Zeker in de winter wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Speel daarom op safe en maak bij uw Regionaal Jaguar Centrum een afspraak voor de Jaguar Wintercheck. Uw auto wordt dan gecontroleerd op de belangrijkste wintergevoelige punten. Zo wordt bekeken of alle vloeistoffen op niveau en vorstbestendig zijn en of zaken als verwarming, airco, verlichting, ruitenwissers, remmen en accu naar behoren werken. Ook uw banden ondergaan een uitgebreide controle, evenals de motor en de onderzijde van uw auto. Zo weet u precies wat er eventueel nog moet gebeuren om uw Jaguar klaar te maken voor de winter. 

De Jaguar Wintercheck in het kort:

  • Vloeistoffen: controle niveau en vorstbestendigheid
  • Banden: controle spanning, profieldiepte, beschadigingen en slijtagepatroon
  • Accu: controle conditie en laadspanning
  • Remmen: optische controle van remblokken en remschijven
  • Verlichting: werking verlichting en controle lichtbeeld koplampen
  • Ruitenwissers: controle conditie wisserbladen, werking ruitensproeier
  • Verwarming / airconditioning: controle werking systeem en controle op mogelijke lekkages airconditioning
  • Onderzijde auto: controle uitlaatsysteem, stuurinrichting, afdichting schokdempers, aandrijfhoezen
  • Motorruimte: controle conditie multiriem, lekkages en bijgeluiden motor

Winteraccessoires

Jaguar biedt een uitgebreide reeks andere accessoires die u in de winter goed van pas komen. Van een autohoes en vloermatten tot een slim Snow Traction System waarmee u tijdens het rijden in sneeuw of ijzige omstandigheden veel grip heeft. Evenals een ruime skibox, onmisbaar wanneer u op wintersport gaat.