Skip primary navigation

JAGUAR NIEUWS

04/01/2014

JAGUAR F-TYPE WINT GOUDEN STUURWIEL

"Het is geweldig dat de lezers van Bild am Sonntag en Auto Bild zo enthousiast zijn over de F-TYPE. We zien deze prijs als bevestiging voor het goede werk van ons team. Mijn dank gaat uit naar het deskundige Duitse publiek en naar de jury voor het vertrouwen in Jaguar", aldus Dr Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, bij het in ontvangst nemen van de award. "Dat vertrouwen zegt iets over onze huidige modellen, maar is ook veelbelovend voor de toekomst. Ik verheug me dan ook enorm op volgende week, wanneer we in Los Angeles de nieuwe F-TYPE Coupé onthullen." 

Dit jaar streden 49 nieuwe auto's in zeven verschillende categorieën om een Gouden Stuurwiel award. Na de eerste stemronde konden lezers van Auto Bild en van corresponderende magazines in meer dan 20 Europese landen, samen met de lezers van Bild am Sonntag hun favorieten kenbaar maken. In twee van de zeven categorieën - waaronder die van de Coupé en Cabriolet - bepaalde de stem van het publiek de uiteindelijke winnaar. 

De Gouden Stuurwiel award is de volgende in een lange reeks van prijzen die de Jaguar F-TYPE sinds zijn introductie heeft gewonnen. Zo werd de F-TYPE eerder verkozen tot 'World Car Design of the Year 2013', en ontving hij na zijn lancering in Parijs de 'Best in Show' award van Autoweek. Ook de 'Autonis' award van het Duitse Auto Motor und Sport werd een prooi voor de F-TYPE. 

Het huidige modellengamma van Jaguars sportieve tweezitter omvat de F-TYPE (V6 met 250 kW/340 pk), de F-TYPE S (V6 met 280 kW/380 pk) en de F-TYPE V8 S (364 kW/495 pk). Binnenkort maakt Jaguar de reeks compleet met de introductie van de F-TYPE Coupé, die op 19 november in Los Angeles zijn werelddebuut maakt. De introductie kunt u hier live volgen.