Skip primary navigation

JAGUAR NIEUWS

25/11/2016

INTRODUCTIE VAN NIEUWE SPOTIFY-APP VOOR IN DE AUTO DOOR RICKY WILSON VAN DE KAISER CHIEFS EN RAPPER EXAMPLE

U kunt dankzij de introductie van een unieke Spotify-app voor in de auto nu gebruik maken van Spotify in Jaguar modellen met InControl Apps.

Jaguar heeft in samenwerking met Spotify, de grootste streamingservice ter wereld, de eerste app ontwikkeld die gepersonaliseerde afspeellijsten voor in de auto biedt die zijn aangepast aan de smaak en luistergewoonten van gebruikers.

Peter Virk, directeur Connected Technologies and Apps van Jaguar Land Rover, zei: “Spotify heeft meer dan 100 miljoen gebruikers, waarvan ook een deel in een Jaguar rijdt. Wij zijn ons ervan bewust dat Spotify dus een van de meest gewilde apps is van onze klanten. Het ontwerpteam van Spotify heeft nauw met ons samengewerkt om de beste beleving in de auto mogelijk te maken.”

Het eindproduct is het resultaat van een nauwe samenwerking van een jaar tussen Jaguar en Spotify. De ontwerpteams wilden een herkenbare en fascinerende beleving bieden die is ontworpen voor in de auto. De interface komt overeen met die van Spotify zelf, waardoor gebruikers de app zullen herkennen van hun smartphones. Verder kunnen gebruikers horizontaal swipen om door menu's met albumafbeeldingen te scrollen, waardoor afleiding tijdens het rijden wordt beperkt.

De app maakt ook gebruik van de 'deep learning'-technologie van Spotify, die het luistergedrag van gebruikers herkent en gebruikers gepersonaliseerde 'Just for You'-afspeellijsten biedt met daarin aanbevolen nummers. Zo hoeft er minder lang door muziek te worden gescrold. Aan bestuurders in gebieden met zwak signaal is ook gedacht: de 'Offline Mode' laadt content op intelligente wijze vooraf en geeft bij een slechte internetverbinding alleen gedownloade content weer.

De eersten die de app uitprobeerden voorafgaand aan de introductie waren Ricky Wilson van de Kaiser Chiefs en Elliot Gleave, beter bekend als Example. De twee gingen de confrontatie aan in een strijd van muzieksmaken, waarbij ze beiden een afspeellijst maakten met hun favoriete nummers voor tijdens het rijden. Op de afspeellijsten van de artiesten staan zowel moderne nummers als klassiekers, waaronder hun laatste singles: 'Hole in My Soul' van de Kaiser Chiefs en 'Later' van Example. Beide afspeellijsten voor tijdens het rijden zijn nu beschikbaar via de officiële Spotify-profielen van de Kaiser Chiefs en Example.

Meer informatie over andere apps en functies die beschikbaar zijn als onderdeel van InControl.