Skip primary navigation

JAGUAR NIEUWS

06/11/2014

NIEUWE JAGUAR F-TYPE R AWD OFFCIEEL PARTNER WERELDSNELHEIDSRECORD

  • Actieve rol in partnership met British World Land Speed record-team
  • Bloodhound SSC recordwagen mikt op ruim 1.600 km/h in 2015
  • F-TYPE R AWD debuteert op autotentoonstelling Los Angeles

De nieuwe vierwielaangedreven Jaguar F-TYPE R AWD is officieel partner van het British World Land Speed Record-team, dat in 2015 met de Bloodhound SSC recordwagen een snelheid van ruim 1.600 km/h (1.000 mijl per uur) wil halen. De F-TYPE R AWD draagt actief bij aan de voorbereiding: onlangs vond met behulp van deze auto een succesvolle communicatietest plaats in de Zuid-Afrikaanse woestijn. Bekijk de film.

Het huidige wereldsnelheidsrecord op het land dateert uit 1997. Toen behaalde Andy Green een snelheid van 763,035 mijl per uur (ruim 1.220 km/h) met de Thrust SSC. Andy is ook de bestuurder van de Bloodhound SSC die eind 2015 de magische 1.000 mijl per uur-grens dient te doorbreken.

Nieuwe vierwielaangedreven F-TYPE R AWD officieel partners

De nieuwe Jaguar F-TYPE R met vierwielaandrijving is officieel partner van de recordpoging. Daarbij vervult de auto een actieve rol. Zo werd hij ingezet bij een belangrijke communicatietest, die werd uitgevoerd in de Zuid-Afrikaanse Hakskeen-Pan woestijn. Richard Noble, hoofd van het recordteam en zelf voormalig wereldsnelheidsrecordhouder, reed daarbij een F-TYPE R AWD die was uitgerust met de communicatieapparatuur van de Bloodhound SSC. Om de verbinding tot het uiterste te testen, reed de F-TYPE op topsnelheid (300 km/h). Een straalvliegtuig met dezelfde communicatieapparatuur vloog daarbij op slechts 50 meter boven de grond met een snelheid van 900 km/h. Missie geslaagd: de communicatieapparatuur werkte feilloos – een zeer belangrijke voorwaarde voor het slagen van de recordpoging in 2015. Richard Noble: “We zijn verheugd met Jaguar als belangrijkste partner van het Bloodhound-project. Het is een perfecte match: Jaguar is innovatief en kenmerkt zich door geavanceerde technologieën en een indrukwekkende historie op de internationale circuits. De samenwerking tussen de teams is perfect – dit is een zeer bijzonder partnership.”

De Jaguar F-TYPE R AWD

Jaguar presenteert de F-TYPE R AWD op de autotentoonstelling van Los Angeles (21-30 november). Het nieuwe model sprint in 4,1 s van 0-100 km/h en de topsnelheid is begrensd op 300 km/h. Door de vierwielaandrijving is het enorme vermogen onder alle omstandigheden nog beter te benutten. Bovendien blijft het sportieve achterwielaangedreven karakter behouden.