Skip primary navigation

JAGUAR NIEUWS

29/07/2014

NIEUWE JAGUAR XE MET ALUMINIUM ARCHITECTUUR: DE ZUINIGSTE JAGUAR OOIT VERBRUIKT MINDER DAN 4 L/100 KM

Deze mijlpaal in carrosseriedesign, een product van Jaguar’s wereldwijd toonaangevende expertise op het gebied van aluminium volumeproductie, garandeert dat de XE een prachtig ontwerp combineert met een nieuwe norm in rijgedrag en handling; het wordt dé echte driver’s car in het segment.

Lichtgewicht constructie is een belangrijk element van Jaguar’s DNA en Jaguar loopt binnen de auto-industrie voorop met aluminiumtechnologie. De Jaguar XJ, XK en F-TYPE zijn allemaal ontwikkeld op basis van uitzonderlijk stijve, gelijmde en geklonken aluminium structuren: de XE is het jongste model dat gebruikmaakt van deze uit de lucht- en ruimtevaart afkomstige technologie.

De behaalde gewichtsbesparing maakt de XE tot de zuinigste Jaguar ooit, met een brandstofverbruik van minder dan 4 l/100 km en een CO2-emissie lager dan 100 g/km (beide gemeten volgens de NEDC-cyclus).

“De carrosserie van de Jaguar XE bestaat voor 75 procent uit aluminium, aanzienlijk meer dan bij andere auto’s in zijn klasse. Dit resulteert in een carrosseriestructuur met een ongeëvenaard laag gewicht. Deze is niet alleen licht, maar ook ongekend sterk, met een extreem grote torsiestijfheid. Wij hebben ervoor gezorgd dat onze aluminium-intensieve carrosseriestructuur alle wereldwijd geldende veiligheidsnormen overtreft, zonder compromissen op het gebied van design en raffinement.”
Dr. Mark White, Jaguar’s Chief Technical Specialist; Body Complete

De carrosserie van de Jaguar XE ziet er niet alleen prachtig uit, maar de structuur biedt ook een enorme torsiestijfheid. De lichte, maar sterke architectuur is gecombineerd met zeer geavanceerde wielophangingssystemen, die ongeëvenaard zijn op het gebied van rijcomfort, handling en besturing.

De Jaguar XE is tevens de eerste auto ter wereld die gebruikmaakt van een nieuw soort extra sterk RC 5754-aluminium, dat speciaal voor de XE is ontwikkeld. Deze nieuwe legering bevat een hoog percentage gerecycled materiaal, wat een belangrijke bijdrage levert aan Jaguar’s doelstelling om in 2020 minimaal 75 procent hergebruikte materialen toe te passen.

De XE is de eerste Jaguar die zal worden gebouwd in een totaal nieuw productiecentrum in de Jaguar Land Rover vestiging in Solihull, Groot-Brittannië.

De nieuwe Jaguar XE beleeft zijn wereldpremière op 8 september a.s. in Londen.