Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

RIJBELEVING

Ontdek de verfijning van de XJ met exceptionele motoren, een razendsnel reagerende transmissie en een programma geavanceerde rijtechnologieën.

De XJ combineert het comfort en het raffinement van een luxe personenauto met de respons en de betrokkenheid voor de bestuurder van een sportauto.

SCHOONHEID, STERKTE EN VEILIGHEID

De geheel aluminium carrosserieconstructie van de XJ is extreem torsiestijf en erg licht. De 100 procent aluminium, zelfdragende carrosserieconstructie heeft geen enkele lasnaad en is de lichtste in zijn klasse.

De uitstekende vermogens/gewicht-verhouding verbetert alle aspecten van de prestaties en de zelfdragende constructie biedt extra torsiestijfheid voor nog betere handling en uitstekende veiligheidsvoordelen.

KRACHTIG, ALERT, INTELLIGENT

Voor de aandrijving van de XJ is er keuze uit een programma superieure motoren, die zijn gecreëerd om aan uiteenlopende eisen te voldoen, maar die altijd uitstekende prestaties bieden. Alle motoren beschikken over een achttraps automatische transmissie voor uiterst soepel en snel schakelen, met een alert reactievermogen en lager brandstofverbruik als resultaat.

MOTOR:

2.0 TURBO BENZINEMOTOR MET 240 PK

Ervaar de prestaties en efficiency van een viercilindermotor die het verfijnde karakter en de respons van een zescilinder biedt. Deze state-of-the-art turbo benzinemotor biedt uitstekende rijeigenschappen met krachtige prestaties bij lage toeren en een breed vermogensbereik. Hij accelereert in 7,9 seconden van 0-100 km/h dankzij een vermogen van 240 pk en een koppel van 340 Nm.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 8,5 l/100 km

CO2-emissies: 199 g/km

Transmissie: Achttraps automatische transmissie met intelligent Stop/Start-systeem

3.0 V6 TURBODIESEL MET 300 PK

De nieuwe, sterkere Jaguar 3.0 liter 300 pk dieselmotor biedt verbeterde prestaties en een lager brandstofverbruik, met een acceleratie van 0-100 km/h in 6,2 seconden.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 5,7 l/100 km

CO2-emissies: 149 g/km

Transmissie: Achttraps automatische transmissie met intelligent Stop/Start-systeem

3.0 V6 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR MET 340 PK (AWD)

De 3.0 liter V6 340 pk Supercharged benzinemotor met zijn instinctieve Jaguar All Wheel Drive (AWD) technologie geeft de bestuurder extra zelfvertrouwen onder alle rijomstandigheden. Hij kan in 6,4 seconden van 0-100 km/h accelereren.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 9,8 l/100 km

CO2-emissie: 234 g/km

Transmissie: Achttraps automatische transmissie met intelligent Stop/Start-systeem

5.0 V8 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR MET 550 PK

De extreem krachtige 5.0 liter Supercharged V8-motor van de XJR levert 550 pk en biedt exceptionele prestaties - acceleratie van 0-100 km/h in 4,6 seconden en topsnelheid van 280 km/h.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 11,1 l/100 km

CO2-emissie: 264 g/km

Transmissie: Achttraps automatische transmissie met intelligent Stop/Start-systeem

COMFORT EN CONTROLE

Het Adaptive Dynamic-systeem evalueert 500 keer per seconde de bewegingen van de auto en varieert continu de schokdempers in overeenstemming met de rijomstandigheden. Deze intelligente afstemmingen dragen ertoe bij om de XJ vlak en stabiel te houden, waarmee de controle wordt verbeterd zonder verlies van rijcomfort.

VOLLEDIGE CONTROLE

De achttraps automatische transmissie van de XJ wordt bediend met de Jaguar Drive Selector, die uit de middenconsole omhoogkomt, zodra de 'Start'-knop wordt ingedrukt. Jaguar Drive Control biedt twee rijprogramma's - Dynamic Mode biedt een fellere acceleratie en Winter Mode zorgt voor een progressievere controle onder gladde rijomstandigheden.

VERBETERDE HANDLING EN KOPPEL

Het elektronisch gestuurd Active Differential regelt de verdeling van aandrijfkoppel naar de achterwielen. Volledig elektronische regeling van het sperdifferentieel achter stelt het systeem in staat om nagenoeg direct een volledig blokkeerkoppel te creëren, waardoor tractie wordt gemaximaliseerd en een nog hoger niveau van controle wordt geboden.

VIERWIELAANDRIJVING (AWD)

Het intelligente AWD-systeem reageert in een fractie van een seconde. Dus indien de achterwielen beginnen door te slaan, zal het systeem direct het aandrijfkoppel anders verdelen om dit te compenseren. Meer dan 90 procent van het motorkoppel kan van de achter- naar de voorwielen worden gestuurd om optimale tractie te bieden.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguar's unieke All Surface Progress Control (ASPC) is een cruise control voor lage snelheid, die actief is tussen 3,6 en 30 km/h. Deze geeft de XJ een beter rijgedrag in situaties met weinig grip, ongeacht de weersomstandigheden, en stelt de bestuurder in staat zich volledig te concentreren op het sturen. Het systeem heeft tevens een wegrijfunctie, waarmee de XJ vanaf stilstand kan optrekken op gladde ondergrond, en een Hill Descent-functie, die de afdaalsnelheid van de auto op steilere hellingen begrenst.

De XJ is het vlaggenschip van Jaguar. Het model is de perfecte combinatie van baanbrekende technologie, sportieve rijdynamiek en weelderige luxe. Creëer uw perfecte XJ met onze configurator.