Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation
XJ in black driving on open road

RIJBELEVING

Ontdek de verfijning van de XJ met exceptionele motoren, een razendsnel reagerende transmissie en een programma geavanceerde rijtechnologieën.

De XJ combineert het comfort en het raffinement van een luxe personenauto met de respons en de betrokkenheid voor de bestuurder van een sportauto.

XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Car_Image-device_desktop_910x600.jpeg XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Monocoque_Image-device_desktop_910x600.jpeg

SCHOONHEID, STERKTE EN VEILIGHEID

De geheel aluminium carrosserieconstructie van de XJ is extreem torsiestijf en erg licht. De 100 procent aluminium, zelfdragende carrosserieconstructie heeft geen enkele lasnaad en is de lichtste in zijn klasse.

De uitstekende vermogens/gewicht-verhouding verbetert alle aspecten van de prestaties en de zelfdragende constructie biedt extra torsiestijfheid voor nog betere handling en uitstekende veiligheidsvoordelen.

KRACHTIG, ALERT, INTELLIGENT

Voor de aandrijving van de XJ is er keuze uit een programma superieure motoren, die zijn gecreëerd om aan uiteenlopende eisen te voldoen, maar die altijd uitstekende prestaties bieden. Alle motoren beschikken over een achttraps automatische transmissie voor uiterst soepel en snel schakelen, met een alert reactievermogen en lager brandstofverbruik als resultaat.

MOTOR:

3.0 V6 TURBODIESEL MET 300 PK

De nieuwe, sterkere Jaguar 3.0 liter 300 pk dieselmotor biedt verbeterde prestaties en een lager brandstofverbruik, met een acceleratie van 0-100 km/h in 6,2 seconden.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 5,7 l/100 km

CO2-emissies: 149 g/km

Transmissie: Achttraps automatische transmissie met intelligent Stop/Start-systeem

3.0 V6 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR MET 340 PK (AWD)

De 3.0 liter V6 340 pk Supercharged benzinemotor met zijn instinctieve Jaguar All Wheel Drive (AWD) technologie geeft de bestuurder extra zelfvertrouwen onder alle rijomstandigheden. Hij kan in 6,4 seconden van 0-100 km/h accelereren.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 9,8 l/100 km

CO2-emissie: 234 g/km

Transmissie: Achttraps automatische transmissie met intelligent Stop/Start-systeem

5.0 LITER 575 V8 SUPERCHARGED BENZINE

De extreem krachtige 5.0 liter Supercharged V8-motor van de XJR575 levert 575 pk en biedt exceptionele prestaties - acceleratie van 0-100 km/h in 4,4 seconden en topsnelheid van 300 km/h.

Brandstofverbruik (gecombineerd): 11,1 l/100 km

CO2-emissies: 264 g/km

Transmissie: achttraps automatische transmissie. Intelligent Stop/Start-systeem

XJ driving on open road

COMFORT EN CONTROLE

Het Adaptive Dynamic-systeem evalueert 500 keer per seconde de bewegingen van de auto en varieert continu de schokdempers in overeenstemming met de rijomstandigheden. Deze intelligente afstemmingen dragen ertoe bij om de XJ vlak en stabiel te houden, waarmee de controle wordt verbeterd zonder verlies van rijcomfort.

VOLLEDIGE CONTROLE

De achttraps automatische transmissie van de XJ wordt bediend met de Jaguar Drive Selector, die uit de middenconsole omhoogkomt, zodra de 'Start'-knop wordt ingedrukt. Jaguar Drive Control biedt twee rijprogramma's - Dynamic Mode biedt een fellere acceleratie en Winter Mode zorgt voor een progressievere controle onder gladde rijomstandigheden.

XJ driving on open road

VERBETERDE HANDLING EN KOPPEL

De rijdynamiek van de XJR575 wordt ondersteund door een Electronic Active Differential (AED). Deze technologie maakt nauwkeurige regeling van de vermogensafgifte mogelijk, waardoor de tractie wordt gemaximaliseerd en het optreden van wielspin beperkt. Het systeem werkt samen met de Dynamic Stability Control- en ABS-systemen, waardoor u de opwindende prestaties van de XJR575 optimaal kunt benutten.

VIERWIELAANDRIJVING (AWD)

Het intelligente AWD-systeem reageert in een fractie van een seconde. Dus indien de achterwielen beginnen door te slaan, zal het systeem direct het aandrijfkoppel anders verdelen om dit te compenseren. Meer dan 90 procent van het motorkoppel kan van de achter- naar de voorwielen worden gestuurd om optimale tractie te bieden.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguar's unieke All Surface Progress Control (ASPC) is een cruise control voor lage snelheid, die actief is tussen 3,6 en 30 km/h. Deze geeft de XJ een beter rijgedrag in situaties met weinig grip, ongeacht de weersomstandigheden, en stelt de bestuurder in staat zich volledig te concentreren op het sturen. Het systeem heeft tevens een wegrijfunctie, waarmee de XJ vanaf stilstand kan optrekken op gladde ondergrond, en een Hill Descent-functie, die de afdaalsnelheid van de auto op steilere hellingen begrenst.

De XJ is het vlaggenschip van Jaguar. Het model is de perfecte combinatie van baanbrekende technologie, sportieve rijdynamiek en weelderige luxe. Creëer uw perfecte XJ met onze configurator.