Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

RIJBELEVING

Ontdek het raffinement van de XJ, met een superieure motor, een onvoorstelbaar snel schakelende transmissie en een programma geavanceerde rijtechnologieën.

Carpathian Grey Jaguar XJ driving on road

De XJ combineert het comfort en het raffinement van een luxe personenauto met de respons en de betrokkenheid voor de bestuurder van een sportauto.

XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Car_Image-device_desktop_910x600.jpeg XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Monocoque_Image-device_desktop_910x600.jpeg

SCHOONHEID. STERKTE. VEILIGHEID

De geheel aluminium carrosserieconstructie van de XJ is extreem torsiestijf en erg licht. De 100 procent aluminium, zelfdragende carrosserieconstructie heeft geen enkele lasnaad en is de lichtste in zijn klasse.

De uitstekende vermogens/gewicht-verhouding verbetert alle aspecten van de prestaties en de zelfdragende constructie biedt extra torsiestijfheid voor nog betere handling en uitstekende veiligheidsvoordelen.

KRACHTIG, ALERT, INTELLIGENT

Voor de aandrijving van de XJ is er keuze uit een programma superieure motoren, die zijn gecreëerd om aan uiteenlopende eisen te voldoen, maar die altijd uitstekende prestaties bieden. Alle motoren beschikken over een achttraps automatische transmissie voor uiterst soepel en snel schakelen, met een alert reactievermogen en lager brandstofverbruik als resultaat.

3.0 V6 TURBODIESEL

De nieuwe, sterkere Jaguar 3.0 liter 221 Kw (300 pk) dieselmotor biedt verbeterde prestaties en een lager brandstofverbruik, met een acceleratie van 0-100 km/h in 6,2 seconden. 

Branstofverbruik (gecombineerd): 7,0 l/100 km* 

CO2-emissies: 184 g/km*

Transmissie: Achttraps automatische transmissie met Stop/Start-systeem

Black Jaguar XJ Driven on city road

COMFORT EN CONTROLE

Adaptive Dynamic evalueert 500 keer per seconde de bewegingen van de auto en varieert continu de schokdempers in overeenstemming met de rijomstandigheden. Deze intelligente afstemmingen dragen ertoe bij om de XJ vlak en stabiel te houden, waarmee de controle wordt verbeterd zonder verlies van rijcomfort.

8-speed Automatic Transmission controlled by the JaguarDrive Selector

VOLLEDIGE CONTROLE

De achttraps automatische transmissie van de XJ wordt bediend met de Jaguar Drive Selector, die uit de middenconsole omhoogkomt, zodra de 'Start'-knop wordt ingedrukt. Jaguar Drive Control biedt twee rijprogramma's - Dynamic Mode biedt een fellere acceleratie en Winter Mode zorgt voor een progressievere controle onder gladde rijomstandigheden.

XJ All Surface Progress Control ASPC

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguar's unieke All Surface Progress Control (ASPC) is een cruise control voor lage snelheid, die actief is tussen 3,6 en 30 km/h. Deze geeft de XJ een beter rijgedrag in situaties met weinig grip, ongeacht de weersomstandigheden, en stelt de bestuurder in staat zich volledig te concentreren op het sturen. Het systeem heeft tevens een wegrijfunctie, waarmee de XJ vanaf stilstand kan optrekken op gladde ondergrond, en een Hill Descent-functie, die de afdaalsnelheid van de auto op steilere hellingen begrenst.

De XJ is Jaguar’s ultieme sedan. De perfecte combinatie van baanbrekende technologie, sportieve rijdynamiek en weldadige luxe. Creëer uw perfecte XJ met onze configurator.

*De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. Opmerking: CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naar gelang de gemonteerde velgen. De laagste cijfers zijn mogelijk niet haalbaar met de standaard velgen.