Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

GEBRUIKSGEMAK EN VEILIGHEID

De XF biedt veelzijdige ruimte, praktische functies en een EuroNCAP*-veiligheidsscore van 5 sterren.

X260_18MY_034_GLHD-desktop-1366x650.jpg

Getoonde auto: XF Sportbrake S, uitgevoerd met opties.
*Alleen XF sedan.

DE PRAKTISCHE DETAILS

Met het veelzijdige interieur van de XF haalt u het maximale uit uw lifestyle. Het gebruiksgemak en de geavanceerde bestuurderondersteunende systemen maken elke rit gemakkelijker en meer ontspannen.

ACTIVITY KEY

De Activity Key, een optie die alleen beschikbaar is voor de XF Sportbrake, maakt het nog gemakkelijker om alles uit het leven te halen. Met de robuuste en volledig waterdichte polsband kunt u genieten van allerlei activiteiten, van skydiven tot zwemmen, en hebt u toch altijd direct toegang tot uw auto. De conventionele afstandsbediening kan in de auto blijven, aangezien deze vanwege de veiligheid wordt gedeactiveerd.

HANDSFREE ELEKTRISCHE BEDIENING KOFFERDEKSEL/ACHTERKLEP*

Met de handsfree elektrische bediening van kofferdeksel/achterklep opent u gemakkelijk de bagageruimte wanneer u uw handen vol hebt. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om het kofferdeksel of de achterklep te openen of te sluiten.

* Optie (alleen i.c.m. Keyless Entry en Park Distance Control (PDC) achter).

BAGAGERUIMTE

Het veelzijdige interieur van de XF Sportbrake is ontworpen om aan alle eisen van uw lifestyle te voldoen. Met de achterbank omhoog biedt de bagageruimte reeds een inhoud van 565 liter. Als u de achterbank neerklapt, creëert u een ruimte van twee meter lang en op het smalste punt ruim een meter breed met een uitzonderlijke inhoud van 1.700 liter en daarnaast nog opbergruimte onder de vloer.

ELEKTRISCHE UIT-/INKLAPBARE TREKHAAK

De elektrisch uit-/inklapbare trekhaak (optie) is onzichtbaar achter de achterbumper verborgen en verstoort zo niet de fraaie lijnen van de auto. Goedgekeurd voor een geremd trailergewicht tot 2.000 kg.

Play Video

BESTUURDERONDERSTEUNENDE FUNCTIES

Om elke rit veiliger te maken, biedt de XF een reeks bestuurderondersteunende systemen. Deze functies helpen botsingen voorkomen en ondersteunen de bestuurder onder een grote variatie aan rijomstandigheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onze nieuwste, innovatieve InControl-technologieën.

GEAVANCEERDE PARKEERSYSTEMEN**

Deze systemen maken parkeren in krappe plekken gemakkelijker dan ooit. Sensoren meten de beschikbare ruimte en, indien geschikt, zorgen dat de XF zich nauwkeurig achteruit inparkeert bij zowel fileparkeren als dwars op de rijrichting parkeren. De bestuurder hoeft alleen rem- en gaspedaal te bedienen. Bij fileparkeren kan de Exit Assist-functie ook helpen om de XF weer uit te parkeren. Het Reverse Traffic Detection systeem, dat gebruikmaakt van de sensoren van de Blind Spot Monitor, kan bij achteruitrijden naderende auto's detecteren die de bestuurder mogelijk niet kan zien. In dat geval wordt naast de visuele waarschuwing op het touchscreen ook een geluidssignaal gegeven.

**Optie.

JAGUAR XF BLIND SPOT ASSIST AND REVERSE TRAFFIC DETECTION

BLIND SPOT MONITOR EN REVERSE TRAFFIC DETECTION

Blind Spot Monitor** waarschuwt u, via een klein waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel, voor voertuigen in uw dode hoeken en voor voertuigen die snel van achteren naderen. Indien de bestuurder in een dergelijke situatie toch van rijstrook gaat veranderen, zorgt de functie Blind Spot Assist** voor een nauwkeurig berekende tegenstuurbeweging en leidt de auto zo bij het voertuig in de dode hoek vandaan. Reverse Traffic Detection** maakt gebruik van hetzelfde radarsysteem door bij achteruitrijden via het touchscreen te waarschuwen voor bewegende voertuigen – bijvoorbeeld bij het verlaten van een onoverzichtelijke parkeerplek.

** Opties.

Jaguar's eigentijdse en bekroonde design, geavanceerde rijdynamiek en state-of-the-art infotainment onderscheiden de XF van de concurrentie. Gebruik onze configurator om uw perfecte XF te creëren.