Jaguar XF Practicality Unloading Bicycles and Luggage.

GEBRUIKSGEMAK EN VEILIGHEID

De XF biedt veelzijdige ruimte, praktische functies en een EuroNCAP1-veiligheidsscore van 5 sterren.

Getoonde auto: XF Sportbrake S, uitgevoerd met opties.

DE PRAKTISCHE DETAILS

Met het veelzijdige interieur van de XF haalt u het maximale uit uw lifestyle. Het gebruiksgemak en de geavanceerde bestuurderondersteunende systemen maken elke rit gemakkelijker en meer ontspannen.

BELANGRIJKE KENMERKEN

 • Jaguar XF Activity Key In-Use.

  ACTIVITY KEY

  De Activity Key, een optie die alleen beschikbaar is voor de XF Sportbrake, maakt het nog gemakkelijker om alles uit het leven te halen. Met de robuuste en volledig waterdichte polsband kunt u genieten van allerlei activiteiten, van skydiven tot zwemmen, en hebt u toch altijd direct toegang tot uw auto. De conventionele afstandsbediening kan in de auto blijven, aangezien deze vanwege de veiligheid wordt gedeactiveerd.

 • Jaguar XF Using Powered Gesture To Open Boot Lid.

  HANDSFREE ELEKTRISCHE BEDIENING KOFFERDEKSEL/ACHTERKLEP

  Met de handsfree elektrische bediening van kofferdeksel/achterklep2 opent u gemakkelijk de bagageruimte wanneer u uw handen vol hebt. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om de kofferdeksel of achterklep te openen of te sluiten.

 • Jaguar XF Loadspace.

  BAGAGERUIMTE

  Het veelzijdige interieur van de XF Sportbrake is ontworpen om aan alle eisen van uw lifestyle te voldoen. Met de achterbank omhoog biedt de bagageruimte reeds een inhoud van 565 liter. Als u de achterbank neerklapt, creëert u een ruimte van twee meter lang en op het smalste punt ruim een meter breed met een uitzonderlijke inhoud van 1.675 liter en daarnaast nog opbergruimte onder de vloer.

 • Jaguar XF Driving Down Road Towing A Jet Ski On A Trailer With The Deployable Towbar.

  ELEKTRISCHE UIT-/INKLAPBARE TREKHAAK

  De elektrisch uit-/inklapbare trekhaak (optie) is onzichtbaar achter de achterbumper verborgen en verstoort zo niet de fraaie lijnen van de auto. Goedgekeurd voor een geremd trailergewicht tot 2.000 kg.

BESTUURDERSONDERSTEUNENDE SYSTEMEN

Om elke rit veiliger te maken, biedt de XF een reeks bestuurdersondersteunende systemen. Deze functies helpen botsingen voorkomen en ondersteunen de bestuurder onder een grote variatie aan rijomstandigheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onze nieuwste, innovatieve InControl-technologieën.

 • Jaguar XF Surround Camera System Symbol.

  360° SURROUND CAMERA

  De 360° Surround Camera3 helpt u bij verschillende manoeuvres, van parkeren langs een stoeprand of uitrijden van onoverzichtelijke parkeerplaatsen of kruisingen. Het toont een 360° beeld van de directe omgeving op het touchscreen. Dit systeem is uitgebreid en omvat nu ook het Forward Vehicle Guidance en Forward Traffic Detection. Als onderdeel van de 360° Surround Camera, biedt de functie Forward Vehicle Guidance de bestuurder via het touchscreen een beeld van de auto en de parkeerafstand. Forward Traffic Detection helpt botsingen voorkomen wanneer de bestuurder tijdens voorwaarts manoeuvreren slechts beperkt zicht heeft.

 • VOORWAARTSGERICHTE CAMERA EN AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING

  In een noodrem-situatie is de XF totaal voorbereid. Via een voorwaartsgerichte camera kan een potentiële botsing worden herkend. De XF laat een 'frontale botsing'-signaal horen en geeft u tijd om in te grijpen. Dit wordt gevolgd door een visuele waarschuwing in het instrumentenpaneel en het Head-Up Display (indien aanwezig). Indien een botsing nog steeds waarschijnlijk is en de bestuurder grijpt niet in, dan remt het systeem de auto met maximaal remvermogen af om de botssnelheid te reduceren.

 • PARK ASSIST4

  Dit systeem maakt parkeren in krappe plekken gemakkelijker dan ooit. Sensoren meten de beschikbare ruimte en, indien geschikt, stuurt de XF zichzelf nauwkeurig achteruit in, zowel in parallel aan de rijbaan als in haaks op de rijbaan gelegen parkeervakken. De bestuurder hoeft alleen het rem- en gaspedaal te bedienen en de juiste versnelling te kiezen. Een Parking Exit-functie parkeert de XF automatisch uit een parallel aan de rijbaan gelegen parkeerplek. Reverse Traffic Detection maakt gebruik van de sensoren van Blind Spot Monitor, en kan, wanneer u achteruitrijdt, naderende auto's detecteren die de bestuurder mogelijk niet kan zien. Het waarschuwt de bestuurder via een geluidssignaal en een visueel signaal op het touchscreen.

 • TRAFFIC SIGN RECOGNITION EN ADAPTIVE SPEED LIMITER

  Jaguar's Traffic Sign Recognition (TSR)5 technologie maakt gebruik van de uiterst nauwkeurige, voorwaartsgerichte camera om verkeersborden met snelheidslimieten of inhaalverboden te detecteren en deze aan de bestuurder te tonen. Het systeem houdt ook rekening met tijdelijke snelheidslimieten en wegomstandigheden. Indien geselecteerd, maakt de Adaptive Speed Limiter5 gebruik van de verkeersbordinformatie van TSR om, samen met kaartgegevens van het navigatiesysteem, de XF onder de geldende snelheidslimiet te houden.

 • LANE KEEPING ASSIST EN DRIVER CONDITION MONITORING

  De XF is standaard uitgerust met Lane Keeping Assist (LKA) en Driver Condition Monitoring (DCM). Lane Keeping Assist detecteert wanneer uw auto onbedoeld buiten de eigen rijstrook dreigt te komen en stuurt u subtiel terug. Als aanvulling hierop detecteert Driver Condition Monitoring concentratieverlies door continu de commando's van de bestuurder te analyseren. Het adviseert de bestuurder vervolgens via een melding in het instrumentenpaneel om een pauze te nemen. Met deze innovatieve technologieën voelt u zich altijd veiliger.

 • BLIND SPOT MONITOR EN REVERSE TRAFFIC DETECTION

  Blind Spot Monitor3 waarschuwt u, via een klein waarschuwingslampje in de betreffende buitenspiegel, voor voertuigen in uw dode hoeken en voor voertuigen die snel van achteren naderen. Indien de bestuurder in een dergelijke situatie toch van rijstrook gaat veranderen, zorgt de functie Blind Spot Assist3 voor een nauwkeurig berekende tegenstuurbeweging en leidt de auto zo bij het voertuig in de dode hoek vandaan. Reverse Traffic Detection3 maakt gebruik van hetzelfde radarsysteem door bij achteruitrijden via het touchscreen te waarschuwen voor bewegende voertuigen – bijvoorbeeld bij het verlaten van een onoverzichtelijke parkeerplek.

Jaguar's eigentijdse en bekroonde design, geavanceerde rijdynamiek en state-of-the-art infotainment onderscheiden de XF van de concurrentie. Gebruik onze configurator om uw perfecte XF te creëren.

1Alleen XF Sedan.
2Optie (alleen i.c.m. Keyless Entry).
3Optie (alleen i.c.m. automatisch dimmende buitenspiegels).
4Optie (alleen i.c.m. 360° Park Distance Control).
5Alleen i.c.m. Navigation Pro.