Jaguar XF Driving Performance Along Road.

RIJBELEVING

De rijdynamiek van Jaguar modellen is legendarisch. De XF legt de maatstaf nog hoger.

COMFORT EN DYNAMIEK

Met zijn superieure rijcomfort en toonaangevend sportieve handling biedt de XF een grote variatie aan opwindende rijbelevingen. De optie van All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics, beschikbaar in combinatie met benzine- en dieselmotoren, geeft de XF nog grotere capaciteiten onder uitdagende rij- en weersomstandigheden.

BELANGRIJKE KENMERKEN

 • RIJGEDRAG & HANDLING

  De XF combineert wendbaarheid met dynamische prestaties, maar altijd met behoud van rijcomfort. Dit is deels te danken aan de lichte, maar exceptioneel sterke en torsiestijve Lightweight Aluminium Architecture van de XF. Dit is het ideale platform voor de geraffineerde double wishbone voorwielophanging en Integral Link achterwielophanging, en geeft de XF het gevoel van een sportauto.

  De in de video's getoonde voertuigen kunnen licht verschillen van de recentste specificaties. Raadpleeg uw Jaguar dealer voor meer informatie.

 • Jaguar XF Suspension.

  INTELLIGENTE WIELOPHANGING

  De geavanceerde voor- en achterwielophanging van de XF is opgbouwd uit sterke en lichte aluminium componenten. De voorwielophanging heeft een double wishbone-constructie die vergelijkbaar is met die van de F‑TYPE en die een toonaangevende handling garandeert. De Integral Link achterwielophanging biedt de stijfheid voor een betere handling, nog verder verbeterde rijkwaliteit en grotere omvang van dynamische capaciteiten.

 • Jaguar XF Rear Self Levelling Suspension.

  LUCHTVERING MET NIVEAUREGELING OP ACHTERAS

  Zelfs als de XF Sportbrake volledig is beladen, blijven het comfort en de nauwkeurige handling behouden door de luchtvering met niveauregeling op de achteras1. Het systeem stuurt automatisch meer lucht naar de luchtvering om het gewicht van zware lading te compenseren. Hierdoor blijven de wielophanging en de rijhoogte in balans.

Jaguar XF Ingenium Diesel Engines.

HET INGENIUM-PROGRAMMA

Ingenium is Jaguar Land Rover's nieuwe generatie motoren, die zijn ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiency. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie biedt Ingenium indrukwekkend lage waarden voor verbruik en CO2-emissies.

Jaguar XF Ingenium Petrol Engines.

INGENIUM BENZINEMOTOREN

De 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotoren leveren een uitstekend toegankelijk vermogen en koppel. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

Jaguar XF Ingenium Diesel Engines.

INGENIUM DIESEL

Ingenium-technologie vormt de basis van drie van de dieselmotoren in het XF-programma. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving, een zeer stijf motorblok en twee balansassen voor lage trillingsniveaus en daarmee voor zeer soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer.

300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 3.0 liter V6 twin turbodiesel levert een ongekend hoog vermogen en koppel in combinatie met een uitzonderlijke souplesse. De motor maakt gebruik van twee parallel geplaatste, sequentiële turbocompressoren - een innovatief concept van Jaguar Land Rover – zodat het vermogen bij elk toerental soepel en direct beschikbaar is. Daarnaast zorgt een tweetraps vloeistofkoeling voor een lager energieverbruik.

Jaguar XF 3.0 LITRE V6 300PS TWIN TURBOCHARGED DIESEL.
Jaguar Growler on mesh grille.

ELEKTRISCH, BENZINE OF NIEUWE EURO 6 DIESEL

Of u nu regelmatig rijdt in stadsverkeer, met vaak starten en stoppen, of langere ritten maakt op de snelweg, met deze vijf vragen kunt u snel een weloverwogen beslissing nemen over uw volgende auto.

RIJDYNAMIEK

 • Transparent Jaguar XF Showing Traction Distribution Of All Wheel Drive.

  ALL WHEEL DRIVE

  De XF is beschikbaar met Jaguar's unieke All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) en Adaptive Surface Response (ASR)3 op benzine- en dieselmodellen. Deze unieke IDD-software is exclusief voor Jaguar ontwikkeld en biedt geavanceerde algoritmes om intelligent op wegcondities te reageren. Het systeem werkt zowel voorspellend als reactief en helpt zoveel mogelijk voorkomen dat u tractie verliest, zodat minder energie hoeft te worden gestoken in het terugwinnen ervan. Adaptive Surface Reponse breidt de capaciteiten van de XF nog verder uit en is actief bij alle motortoeren. Het herkent verschillen tussen oppervlakken om de beschikbare grip maximaal te benutten.

 • ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

  Jaguar's unieke All Surface Progress Control (ASPC)4 biedt de bestuurder nog meer vertrouwen op gladde ondergrond; zowel bij wegrijden op besneeuwd wegdek, rijden over een met ijzel bedekte helling of trekken van een trailer over nat gras. Het is een cruise control voor lage snelheid, die de XF optimaliseert voor rijden op ondergrond met weinig grip, ongeacht het weer, zodat u zich volledig op het sturen kunt concentreren.

 • CONFIGURABLE DYNAMICS

  Het optionele Configurable Dynamics-systeem5, geïnspireerd door de F‑TYPE, stelt u in staat de dynamiek van de XF af te stemmen met eigen voorkeuren voor gasklepparameters, transmissieschakelpunten en besturing – afhankelijk van uw prestatiewensen. Het wordt geactiveerd wanneer de Dynamic-modus wordt geselecteerd in de JaguarDrive Control. De Dynamic modus maakt het sportieve karakter van de XF extra pittig. De gasrespons wordt scherper, het stuur directer, en de versnellingsbak schakelt in een kortere tijd en bij een hoger motortoerental. Wanneer de optionele Adaptive Dynamics wordt geselecteerd, kunt u de instellingen nog persoonlijker maken door ook de afstemming van de schokdempers aan te passen.

 • Jaguar XF Adaptive Dynamics Wheel Highlight.

  ADAPTIVE DYNAMICS

  Of u nu accelereert op de autosnelweg, bochten neemt op een binnenweg of navigeert door de stad, het Adaptive Dynamics5 stemt de respons van de XF af op de omstandigheden en uw rijstijl. Het systeem verstelt continu de schokdempers om altijd een optimale balans te creëren tussen snedigheid en comfort.

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS – Electronic Power Assisted Steering) van de XF biedt een uitstekende feedback en controle gecombineerd met een zeer directe bekrachtiging. Doordat de stuurbekrachtiging elektrisch is, kan de mate van bekrachtiging computergestuurd afgestemd worden op de omstandigheden. Het systeem berekent exact de juiste hoeveelheid bekrachtiging voor elke bocht en elke manoeuvre. De elektrische stuurbekrachtiging werkt ook samen met de andere bestuurderondersteunende systemen van de auto, zoals Lane Keeping Assist en Park Assist6 ten behoeve van extra veiligheid en meer gemak voor de bestuurder.

De in de video's getoonde voertuigen kunnen licht verschillen van de recentste specificaties. Raadpleeg uw Jaguar dealer voor meer informatie.

JAGUARDRIVE CONTROL

Met JaguarDrive Control kunt u kiezen voor diverse rijprogramma's, zoals Standaard, Eco, Dynamic of Regen/IJs/Sneeuw, waarbij elk programma zorgt voor subtiele aanpassingen aan besturing en gasklepparameters. De Eco-modus bevordert zuiniger rijden, terwijl de Dynamic-modus de respons van de gasklep vergroot, opschakelt bij hogere toeren en de besturing zwaarder maakt. In de Regen/IJs/Sneeuw-modus dempt het systeem automatisch de acceleratie en biedt het een meer geleidelijke tractie voor rijden op glad wegdek.

Jaguar XF JAGUARDRIVE CONTROL SWITCHES.
Jaguar Growler on mesh grille.

ELEKTRISCH, BENZINE OF NIEUWE EURO 6 DIESEL

Of u nu regelmatig rijdt in stadsverkeer, met vaak starten en stoppen, of langere ritten maakt op de snelweg, met deze vijf vragen kunt u snel een weloverwogen beslissing nemen over uw volgende auto.

Jaguar's eigentijdse en bekroonde design, geavanceerde rijdynamiek en state-of-the-art infotainment onderscheiden de XF van de concurrentie. Gebruik onze configurator om uw perfecte XF te creëren.

1Standaard op XF Sportbrake. Niet beschikbaar op XF Sedan.
2Beschikbaar op 163 pk 2.0 liter viercilinder en 180 pk 2.0 liter viercilinder turbodiesel Ingenium-motoren. Een handgeschakelde versnellingsbak is niet beschikbaar i.c.m. de 180 pk 2.0 liter viercilinder turbodiesel Ingenium-motor voor de XF Sportbrake.
3AdSR is optioneel op All Wheel Drive-auto's uitgerust met Adaptive Dynamics.
4Alleen i.c.m. automatische transmissie.
5Als optie i.c.m. alle motoren, behalve de 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. Standaard op XF S.
6Optie. Alleen i.c.m. 360° Park Distance Control.

Alle genoemde waarden zijn voorlopige fabriekscijfers, in afwachting van definitieve homologatiecijfers. N.B.: CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen. De laagste cijfers zijn mogelijk niet haalbaar met de standaard velgen.