Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

RIJBELEVING

De rijdynamiek van Jaguar modellen is legendarisch. De XF legt de maatstaf nog hoger.

Play Video

COMFORT EN DYNAMIEK

Met zijn superieure rijcomfort en toonaangevend sportieve handling biedt de XF een grote variatie aan opwindende rijbelevingen. De optie van All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics, beschikbaar in combinatie met benzine- en dieselmotoren, geeft de XF nog grotere capaciteiten onder uitdagende rij- en weersomstandigheden.

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

De basis van het sublieme rijgedrag, de toonaangevende handling en de fantastische dynamiek van de XF is Jaguar's Lightweight Aluminium Architecture. Deze maakt een nagenoeg perfecte 50:50 gewichtsverdeling mogelijk, die ten grondslag ligt aan een wendbaar en precies rijgedrag. Het gewicht dat wordt bespaard door het uitgebreide gebruik van aluminium verbetert het brandstofverbruik, zorgt voor een CO2-emissie vanaf slechts 104 g/km en maakt de XF een van de lichtste auto's is in zijn klasse.

* De cijfers voor motorprestaties en efficiency zijn alleen van toepassing op de XF sedan.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

RIJGEDRAG & HANDLING

De XF combineert wendbaarheid met dynamische prestaties, maar altijd met behoud van rijcomfort. Dit is deels te danken aan de lichte, maar exceptioneel sterke en torsiestijve Lightweight Aluminium Architecture van de XF. Dit is het ideale platform voor de geraffineerde double wishbone voorwielophanging en Integral Link achterwielophanging, en geeft de XF het gevoel van een sportauto.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

MAAK EEN PROEFRIT IN DE XF

INTELLIGENTE WIELOPHANGING

De geavanceerde voor- en achterwielophanging van de XF is opgbouwd uit sterke en lichte aluminium componenten. De voorwielophanging heeft een double wishbone-constructie die vergelijkbaar is met die van de F-TYPE en die een toonaangevende handling garandeert. De Integral Link achterwielophanging biedt de stijfheid voor een betere handling, nog verder verbeterde rijkwaliteit en grotere omvang van dynamische capaciteiten.

LUCHTVERING MET NIVEAUREGELING OP ACHTERAS*

Zelfs als de XF Sportbrake volledig is beladen, blijven het comfort en de nauwkeurige handling behouden door de luchtvering met niveauregeling op de achteras. Het systeem stuurt automatisch meer lucht naar de luchtvering om het gewicht van zware lading te compenseren. Hierdoor blijven de wielophanging en de rijhoogte in balans.

* Standaard op de XF Sportbrake. Niet beschikbaar op XF sedan.

HET INGENIUM-PROGRAMMA

Ingenium is Jaguar Land Rover's nieuwe generatie motoren, die zijn ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiency. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie biedt Ingenium indrukwekkend lage waarden voor verbruik en CO2-emissies.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM BENZINE

De nieuwe 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotoren van de XF leveren een uitstekend vermogen en koppel. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

BEKIJK SPECIFICATIES

INGENIUM DIESEL

Ingenium-technologie vormt de basis van drie van de dieselmotoren in het XF-programma. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving, een zeer stijf motorblok en twee balansassen voor lage trillingsniveaus en daarmee voor zeer soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer.

* Per land verschillend.

BEKIJK SPECIFICATIES

300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 3.0 liter V6 twin turbodiesel levert een ongekend hoog vermogen en koppel in combinatie met een uitzonderlijke souplesse. De motor maakt gebruik van twee parallel geplaatste, sequentiële turbocompressoren - een innovatief concept van Jaguar Land Rover – zodat het vermogen bij elk toerental soepel en direct beschikbaar is. Daarnaast zorgt een tweetraps vloeistofkoeling voor een lager energieverbruik.

CONFIGUREREN

F-TYPE MOTOREN

Alle benzinemotoren van de XF bieden krachtig vermogen en alerte prestaties, bij extra efficiency. De 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor is bekend uit de F-TYPE en levert een vermogen van 279 kW (380 pk) en een koppel van 450 Nm. Deze aluminium motor biedt grote vermogens- en koppelwaarden bij alle toerentallen. Daarnaast onderscheidt hij zich door een unieke soundtrack.

Niet beschikbaar op XF Sportbrake.

CONFIGUREREN

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De achttraps automatische transmissie voor de XF schakelt snel voor moeiteloze acceleraties. Hij reageert alert, schakelt uiterst soepel en is bijzonder efficiënt. De transmissie heeft een eigentijdse draaiknopbediening in Satin Black en maakt in de Dynamic-modus nog sneller schakelen en sportievere kickdown mogelijk, met eerder opschakelen in de Eco-modus. Bij de automatische transmissie kunt u ook kiezen voor handmatig schakelen, via de schakelpaddles aan het stuurwiel.

HANDGESCHAKELDE VERSNELLINGSBAK

Deze lichtgewicht, geavanceerde handgeschakelde zesversnellingsbak draagt bij aan de uitstekende efficiency van de XF. Zijn aluminium transmissiehuis, holgeboorde assen en 'pocket'-tandwielparen besparen elke gram gewicht die maar mogelijk is. Daarmee is deze transmissie de lichtste in zijn klasse. De handgeschakelde versnellingsbak is specifiek ontworpen voor de prestatie-eisen van sportauto's. Hij biedt korte, soepele schakelwegen en een superieur schakelcomfort.

* Handgeschakelde versnellingsbak beschikbaar op 2.0 liter viercilinder 163 pk (E-Performance) en 2.0 liter viercilinder 180 pk turbodiesel Ingenium-motoren. Kan per land verschillen.
De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

Play Video

ALL WHEEL DRIVE & INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

De XF is beschikbaar met Jaguar's unieke All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) en Adaptive Surface Response (ASR)* op benzine- en dieselmodellen. Deze unieke IDD-software is exclusief voor Jaguar ontwikkeld en biedt geavanceerde algoritmes om intelligent op wegcondities te reageren. Het systeem werkt zowel voorspellend als reactief en helpt zoveel mogelijk voorkomen dat u tractie verliest, zodat minder energie hoeft te worden gestoken in het terugwinnen ervan. Adaptive Surface Reponse breidt de capaciteiten van de XF nog verder uit en is actief bij alle motortoeren. Het herkent verschillen tussen oppervlakken om de beschikbare grip maximaal te benutten.

 * Adaptive Surface Response is een optie op AWD-uitvoeringen die zijn uitgerust met Adaptive Dynamics.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguar's unieke All Surface Progress Control (ASPC)* biedt de bestuurder nog meer vertrouwen op gladde ondergrond; zowel bij wegrijden op besneeuwd wegdek, rijden over een met ijzel bedekte helling of trekken van een trailer over nat gras. Het is een cruise control voor lage snelheid, die de XF optimaliseert voor rijden op ondergrond met weinig grip, ongeacht het weer, zodat u zich volledig op het sturen kunt concentreren.

*ASPC is standaard op auto's met automatische transmissie.

RIJDYNAMIEK

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) van de XF biedt uitstekende feedback, controle en perfecte bekrachtiging. EPAS maakt geavanceerd computermanagement mogelijk om de mate van ondersteuning aan te passen aan de omstandigheden en berekent exact de juiste hoeveelheid bekrachtiging voor elke bocht en manoeuvre. EPAS werkt ook samen met de andere bestuurderondersteunende systemen van de auto, inclusief Lane Keep Assist (LKA)* en Park Assist* ten behoeve van extra veiligheid en meer gemak voor de bestuurder.

*Optie.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

JAGUARDRIVE CONTROL

Met JaguarDrive Control™ kunt u kiezen voor diverse rijprogramma's, zoals Standard, Eco, Dynamic of Rain/Ice/Snow, waarbij elk programma zorgt voor subtiele aanpassingen aan besturing en gasklepparameters. De Eco-modus bevordert zuiniger rijden, terwijl de Dynamic-modus de respons van de gasklep vergroot, opschakelt bij hogere toeren en de besturing zwaarder maakt. In de Rain/Ice/Snow-modus dempt het systeem automatisch de acceleratie en biedt het een meer geleidelijke tractie voor rijden op glad wegdek.

Jaguar's eigentijdse en bekroonde design, geavanceerde rijdynamiek en state-of-the-art infotainment onderscheiden de XF van de concurrentie. Gebruik onze configurator om uw perfecte XF te creëren.