ALTIJD TOEGANKELIJK

STANDAARD BESTUURDERSONDERSTEUNING

 • Jaguar XE Emergency Braking Sensor Activated on Road.

  EMERGENCY BRAKING

  Helpt botsingen met andere voertuigen en voetgangers te voorkomen door gebruik van een camera, radarsysteem en ultrasoon-sensoren. Als een risico op een frontale botsing wordt gedetecteerd, waarschuwt het systeem de bestuurder met een visueel en akoestisch signaal. Indien de bestuurder niet ingrijpt, remt het systeem zelf de auto af om de gevolgen van een mogelijke botsing te beperken.

 • Jaguar Cruise Control Sensor Activated on Road.

  CRUISE CONTROL MET SPEED LIMITER

  Met cruise control kunt u een constante snelheid handhaven zonder dat het gaspedaal continu hoeft te worden ingetrapt. Met Speed Limiter kunt u een maximumsnelheid voor de auto instellen.

 • Jaguar XE Traffic Sign Recognition.

  ADAPTIVE SPEED LIMITER EN TRAFFIC SIGN RECOGNITION

  Houdt u op de hoogte van snelheidslimieten en inhaalverboden, door deze duidelijk in het instrumentenpaneel weer te geven. De Adaptive Speed Limiter1 maakt gebruik van de TSR-informatie en zorgt dat de XE binnen de actuele snelheidslimiet blijft.

 • Jaguar XE Driver Condition Monitor Sensor Alerting Driver.

  DRIVER CONDITION MONITORING

  Door het evalueren van stuurbewegingen en het gebruik van gas- en rempedaal detecteert Driver Condition Monitoring wanneer u zich slaperig begint te voelen en adviseert u bijtijds via een melding om een pauze te nemen.

 • jaguar XE Lane Keep Assist sensor alerting driver.

  LANE KEEPING ASSIST

  Detecteert wanneer uw auto onbedoeld buiten uw rijstrook dreigt te komen en zorgt voor tegenstuur om uw auto rustig weer terug te sturen.

 • Jaguar XE Rear Camera.

  ACHTERUITRIJCAMERA

  De achteruitrijcamera verbetert het zicht bij achteruitrijden. Om u te helpen met parkeren, geven statische lijnen op het touchscreen de omtrek en de verwachte baan van de XE aan.

DRIVER ASSISTANCE PACKS

Elk pack biedt een combinatie van functies die u veilig en geïnformeerd houden. Park Pack is standaard op SE. Park Pack en Drive Pack zijn standaard op HSE.

 • Jaguar XE Park Assist Technology in operation.

  PARK ASSIST

  Parkeren parallel aan en dwars op de rijbaan is nog eenvoudiger met Park Assist1; uw auto wordt in en uit een passende ruimte gestuurd. Nadat u de vooruit- of achteruitversnelling hebt gekozen, hoeft u alleen de snelheid van de auto te regelen. Symbolen en meldingen leiden u door deze manoeuvres.

 • Jaguar XE 360 Parking Aid.

  360° PARK DISTANCE CONTROL

  Geeft extra zelfvertrouwen bij het manoeuvreren in krappe plekken. 360° Park Distance Control (optie) omvat sensoren die handmatig kunnen worden geactiveerd of automatisch actief worden als u de achteruitversnelling selecteert. Tijdens het manoeuvreren geven beelden en geluidssignalen aan hoe dicht u bij obstakels bent.

 • Jaguar XE Rear Traffic Monitor system in operation.

  REAR TRAFFIC MONITOR

  Rear Traffic Monitor1 waarschuwt u voor potentieel gevaar dat van links en rechts komt tijdens achteruitrijden. Dit is handig wanneer u achteruit wegrijdt uit een parkeervak. Het systeem waarschuwt u via visuele en akoestische signalen. Zo weet u altijd wat er achter u gebeurt, ook wanneer uw zicht is belemmerd.

 • Jaguar XE Adaptive Cruise Control system on road.

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL

  Zorgt dat de auto op veilige afstand blijft van een voorligger, ook indien deze langzamer gaat rijden. Mocht uw voorligger volledig tot stilstand komen, komt uw auto soepel tot stilstand. Bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer zet Adaptive Cruise Control2 de auto automatisch weer in beweging, waarna deze de voorligger weer gaat volgen.

 • Jaguar XE High Speed Emergency Braking.

  HIGH-SPEED EMERGENCY BRAKING

  Detecteert wanneer er gevaar bestaat voor een frontale botsing met een ander voertuig en toont een waarschuwing als advies dat u moet remmen. Als u niet reageert, activeert High-speed Emergency Braking2 automatisch de remmen om de gevolgen van een mogelijke botsing te beperken.

 • Jaguar XE Blind Spot Assist.

  BLIND SPOT ASSIST

  Blind Spot Assist2 kan botsingen helpen voorkomen. Wanneer u van rijstrook gaat veranderen en uw auto detecteert een ander voertuig in de dode hoek, gaat er in de betreffende buitenspiegel een waarschuwingslampje branden en zorgt het systeem voor tegenstuur om u veilig bij het naderende voertuig vandaan te leiden.

1Optie op S.
2Optie op S en SE.