Red Jaguar XE driven on highway road.

RIJPRESTATIES

De XE combineert opwindend rijplezier met moeiteloze efficiency dankzij geavanceerde technologieën en technieken.

COMFORT EN DYNAMIEK

Red Jaguar XE stability control in motion.

TORQUE ​​VECTORING ​​BY ​​BRAKING

De XE maximaliseert controle op alle soorten ondergrond door continu het aandrijfkoppel te evalueren en te verdelen om zo grip en wegligging te verbeteren. Het systeem levert een bijdrage aan de stabiliteit van de XE en minimaliseert onderstuur door gecontroleerd, individueel afremmen van de binnenste wielen, waardoor er meer aandrijfkoppel naar de buitenste wielen gaat.

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

Het lichtgewicht design verlaagt zowel het brandstofverbruik als CO2-emissies, zonder concessies aan duurzaamheid en betrouwbaarheid. De gewichtsbesparende technologie draagt bij aan het behalen van een topsnelheid van 250 km/h.

enable.javascript.txt

RIJTECHNOLOGIE

 • Jaguar XE All Wheel Drive Technology

  VIERWIELAANDRIJVING (AWD)

  Het All Wheel Drive-systeem (AWD) vergroot de prestaties van de XE en geeft u optimale controle. De software van Jaguar's Intelligent Driveline Dynamics (IDD) analyseert de actuele rijomstandigheden en verdeelt het motorkoppel over de aangedreven wielen - voor een dynamisch rijgedrag op elke ondergrond.

 • Jaguar XE adaptive surface response technology in motion.

  ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

  Bij auto's met vierwielaandrijving (AWD) zorgt Adaptive Surface Response (AdSR)1, onze Terrain Response-technologie, voor een soepele rijbeleving onder slechte weersomstandigheden en op lastige ondergrond. AdSR herkent verschillen in ondergrond en past de gaspedaalrespons van de XE daarop aan - met als resultaat stabiliteit en grip bij rijden op uitdagende ondergrond zoals gras, grind of sneeuw.

 • Jaguar XE All surface progress control.

  ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

  Jaguar's All Surface Progress Control (ASPC) is een cruise control voor lage snelheid die u helpt om een contante snelheid aan te houden in situaties met weinig grip.

 • Jaguar XE inspired suspension for agile driving.

  INTELLIGENTE WIELOPHANGING

  De geavanceerde voor- en achterwielophanging vergroot de omvang van de dynamische capaciteiten van de XE. Passive Sports Suspension2 biedt straffere veren en een unieke afstemming van de stuurbekrachtiging, die bijdragen aan het wendbare rijgedrag van de XE.

MOTOREN EN TRANSMISSIES

Red jaguar XE driven on road.

MOTOREN

Ons programma benzine- en dieselmotoren is ontwikkeld om efficiënt brandstofverbruik te combineren met soepele prestaties; voor een opwindende rijbeleving, telkens weer.

HET PROGRAMMA

Innovatieve technologieën in Jaguar's motorenprogramma leveren een bijdrage aan lager brandstofverbruik en lagere CO2-emissies, zonder concessies aan prestaties.

 • Jaguar 2.0 litre 4-cylinder Turbocharged Petrol engine.

  BENZINEMOTOREN

  De XE biedt keuze uit twee benzinemotoren met 250 pk of 300 pk, uit ons Ingenium-programma. De 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor biedt tevens de flexibiliteit om de prestaties en het brandstofverbruik van uw Jaguar XE te optimaliseren.

 • Jaguar 2.0 litre Turbocharged Diesel engine.

  NIEUWE DIESELMOTOR

  De 180 pk 2.0 liter turbodiesel levert een optimale combinatie van laag brandstofverbruik en moeiteloze prestaties. De turbocompressor vermindert turbovertraging, waardoor continue, soepele prestaties kunnen worden geleverd.

DYNAMISCH RIJDEN

Jaguar Red XE with Dynamic Handling pack driven on road.

DYNAMIC HANDLING PACK

Dit pack biedt Configurable Dynamics, Adaptive Dynamics, rode remklauwen, 350 mm remschijven vóór en een achterspoiler op kofferdeksel. Het pack draagt zowel bij aan de styling van de auto als aan de rijbeleving.

 • Jaguar XE Configurable Dynamic System displayed on screen.

  CONFIGURABLE DYNAMICS

  Personaliseer de rijeigenschappen van de XE om deze af te stemmen op uw eigen voorkeur. Configurable Dynamics biedt u de mogelijkheid om de benodigde stuurkracht, transmissie-schakelpunten en respons op het gaspedaal aan te passen.

 • Jaguar XE Adaptive Dynamic.

  ADAPTIVE DYNAMICS

  Of u nu accelereert op de snelweg, bochten neemt op een binnenweg of rustig door de stad rijdt, het optionele Adaptive Dynamics-systeem past de respons van de XE aan de condities en uw rijstijl aan. Het systeem verstelt continu de schokdempers om altijd de optimale balans te bieden tussen comfort, raffinement en wendbaarheid.

 • Jaguar Drive Control Switch.

  JAGUAR DRIVE CONTROL

  Pas direct het rijgedrag van uw auto aan uw gewenste rijstijl aan met JaguarDrive Control, waarbij u kunt kiezen uit de programma's Comfort, Eco, Dynamic en Regen/IJs/Sneeuw.

 • Jaguar XE Electric Power Assisted Steering.

  ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

  Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) biedt uitstekende controle, feedback en respons. Hiermee hebt u nauwkeurige controle op hoge snelheid en krachtige assistentie tijdens manoeuvreren.

1Alleen beschikbaar i.c.m. Configurable Dynamics en Adaptive Dynamics.
2Alleen i.c.m. XE R-Dynamic met achterwielaandrijving.