Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

EXTERIEUR

Eén blik op de XE is voldoende om te constateren dat dit absoluut een Jaguar moet zijn.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

DYNAMISCH ONTWERP

De vorm van de XE is rigoureus geoptimaliseerd voor aërodynamische efficiency en stabiliteit. De XE snijdt haarscherp door de lucht, waarmee brandstofverbruik en emissies worden gereduceerd. Elk element draagt ertoe bij om het aërodynamische potentieel van het exterieur te maximaliseren en om tegelijkertijd de fantastische proporties van de XE te behouden.

GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA

De aërodynamische prestaties zijn een belangrijk onderdeel van het carrosseriedesign van de XE, met een indrukwekkende Cw-waarde van slechts 0,27 als resultaat. Zelfs de door raceauto's geïnspireerde bodemgroep en diffuser zijn ontworpen om de XE zo efficiënt, economisch en verfijnd mogelijk te maken.

HANDSFREE ELEKTRISCHE KOFFERDEKSELBEDIENING

De handsfree elektrische kofferdekselbediening* stelt de bestuurder in staat om het kofferdeksel vanaf het trottoir te openen, zonder de afstandsbediening of het kofferdeksel aan te raken. Een soepele voetbeweging onder de achterbumper is voldoende om het kofferdeksel te openen of te sluiten.

* Alleen i.c.m. Keyless Entry en Park Distance Control (PDC) achter

DESIGNDETAILS

POWERVENTS IN CHROME

De in Chrome uitgevoerde powervents met 'JAGUAR' woordmerk in de voorspatborden benadrukken het sportieve karakter van de XE.

OMLIJSTING ZIJRUITEN IN CHROME

Het glas van de zijruiten wordt omkaderd door een doorlopende lijst in Chrome, die de cabine een visuele eenheid geeft.

ACHTERPARTIJ

Een blik op de krachtige achterflanken en perfect geproportioneerde overhang van de XE en u weet instinctief dat dit alleen maar een Jaguar kan zijn. Alleen Jaguar, die al meer dan een decennium koploper is op het gebied van aluminium autoconstructies, heeft de technologie en expertise om die scherpe paneeldetails te creëren.

ICONISCHE ACHTERLICHTEN

Het designelement van de iconische achterlichten – een cirkel onderbroken door een horizontale lijn – is geïnspireerd door de F-TYPE.

Het XE-programma combineert prestaties, geavanceerde technologie en karakteristiek design, allemaal gebaseerd op de Lightweight Aluminium Architecture. Creëer uw perfecte XE met onze configurator.