ELEKTRISCHE AUTO'S

KIES EEN MODEL

-

 • A: Elektrische auto's bieden een ruime, meer verfijnde rijbeleving en het gemak dat ze thuis kunnen worden opgeladen.

  Omdat elektriciteit steeds vaker afkomstig is uit duurzame energiebronnen, bieden elektrische auto's milieuvoordelen ten opzichte van auto's met verbrandingsmotoren. Bovendien zijn elektrische auto's emissievrij, waardoor ze de luchtvervuiling helpen verminderen.

  Deze en andere voordelen worden door lokale en nationale overheden steeds vaker erkend. Uiteenlopende stimuleringsregelingen zijn beschikbaar om bestuurders ervan te overtuigen een elektrische auto te kopen. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over stimuleringsmaateregelen.
 • A: De I‑PACE is een Battery Electric Vehicle (BEV), wat betekent dat hij een volledig elektrische auto zonder verbrandingsmotor is. In plaats van brandstof te verbranden (benzine of diesel) wordt de aandrijfkracht geleverd door twee elektromotoren die worden gevoed door elektriciteit opgeslagen in een oplaadbare accu.

  Andere soorten elektrische auto's zijn Hybrid Electric Vehicles (HEV's) en Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV's). Dat zijn auto's die zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor hebben.

  Een HEV heeft gewoonlijk een kleine accu die wordt opgeladen door de motor en door regeneratief remmen. De auto heeft een zeer beperkte elektrische actieradius.

  Een PHEV kan ook via een externe stroombron worden opgeladen. Een PHEV heeft gewoonlijk een grotere accu en grotere actieradius dan een HEV.
 • A: De actieradius van een elektrische auto (de afstand die kan worden afgelegd voordat de accu moet worden opgeladen) is een aspect waarover men zich lange tijd zorgen heeft gemaakt. Dit heeft aanleiding gegeven tot het ontstaan van de term 'range anxiety', angst om de bestemming niet te kunnen bereiken. Maar door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van accutechnologie zijn auto's zoals de I‑PACE voor de meeste mensen nu een realistische optie geworden. Veel eigenaars zullen constateren dat ze de I-PACE maar één keer per week hoeven op te laden.

  Voor grote afstanden kan een tussenstop voor het opladen van de accu nodig zijn. Dit kan enige planning vooraf vergen, maar het wordt steeds gemakkelijker omdat het aantal openbare oplaadplekken gestaag toeneemt en snelladers steeds krachtiger worden.
 • A: Autofabrikanten zijn in overleg met overheden en stroomleveranciers om te zorgen dat de toename van het aantal elektrische auto's geen problemen oplevert voor de elektriciteitsnetten.
 • A: Elke Jaguar dealer kan al uw vragen over de I‑PACE en elektrische auto's in het algemeen beantwoorden.

ACTIERADIUS

KIES EEN MODEL

-

 • A: De actieradius zal voor de meeste automobilisten geen probleem opleveren. De I-PACE heeft een actieradius van 470 km volgens de WLTP-rijcyclus (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure). Op basis van het gemiddelde woon-werkverkeer betekent dit dat de meeste eigenaren hun auto slechts een keer per week hoeven op te laden.
 • A: De actieradius kan worden beïnvloed door een aantal factoren, waaronder buitentemperatuur, gebruik van verwarmings- of climate control-systemen en de snelheid waarmee u rijdt.
 • A: Het systeem dat de actieradius van de I-PACE inschat, is ontworpen om extreem accuraat te zijn. De regelmodule van de elektromotor maakt voorspellingen op basis van uw huidige rijstijl en het gemiddelde verbruik over de laatste 800 kilometer. Het navigatiesysteem biedt ondersteuning bij het voorspellen van de actieradius, door gegevens te delen over de topografie van en snelheidslimieten op uw geselecteerde route.
 • A: Wanneer de accu leeg is, komt de auto volledig tot stilstand. Echter, voordat de auto tot stilstand komt, ontvangt u twee separate en kenmerkende waarschuwingen. De eerste waarschuwing bestaat uit een geluidssignaal dat klinkt wanneer de lading in de accu daalt tot 10%. Ook wordt een gele waarschuwingsdriehoek weergegeven op het display van de auto. De tweede waarschuwing bestaat uit een geluidssignaal dat klinkt wanneer de lading in de accu daalt tot 0%, alsmede de weergave van een rode waarschuwingsdriehoek. Vervolgens wordt een melding weergegeven dat u de auto moet uitschakelen en tot stilstand moet brengen.
 • A: De I-PACE heeft LED-koplampen die enorm energiezuinig zijn; rijden met ingeschakelde verlichting heeft geen merkbare invloed op de actieradius van de auto.

ACCU

KIES EEN MODEL

-

 • A: De accu van de I-PACE heeft 432 cellen. Er zijn 36 accumodules en elke module heeft 12 cellen.
 • A: Kilowattuur is een eenheid voor de hoeveelheid energie die kan worden opgeslagen in een accu. Een auto voorzien van een accu met grotere capaciteit – meer kWh – heeft een grotere actieradius en/of betere prestaties.
 • A: De volledige accu weegt 603 kg.
 • A: De accu van de I-PACE is slechts ontvlambaar wanneer deze onjuist wordt gebruikt, of door ingrijpen van buitenaf. Accu's van elektrische auto's zijn minder ontvlambaar dan brandstoffen als benzine of diesel en zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen zodat de accu op een veilige bedrijfstemperatuur blijft.
 • A: Accu's kunnen worden bewaard bij een temperatuur tot wel -40 °C, maar moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet en opgewarmd tot -20 °C voordat ermee kan worden gereden. Bij langdurig gebruik onder omstandigheden met hoge of lage temperaturen wordt de actieradius van de auto beperkt omdat er energie nodig is om de accu op een efficiënte bedrijfstemperatuur te houden. Er is ook energie nodig om het interieur op te warmen wanneer het koud is.

  De I-PACE is voorzien van geavanceerde systemen voor thermisch beheer, om accuprestaties te optimaliseren bij hogere of lagere temperaturen.
 • A: De I-PACE heeft een efficiënt systeem voor thermisch beheer dat de temperatuur van de accu handhaaft. De temperatuur van de accu van een elektrische auto ligt gewoonlijk tussen 15° C en 30° C; dat is aanzienlijk lager dan de temperatuur van verbrandingsmotoren.
 • A: Voor de accu van de I-PACE geldt een garantie van 8 jaar of 160.000 km. U kunt aanspraak maken op deze garantie als de State of Health van de accu is afgenomen tot minder dan 70 procent.
 • A: Accu's van elektrische auto's worden afgevoerd overeenkomstig de Europese richtlijn End of Life Vehicles, in overeenstemming met de lokale of nationale voorschriften in uw land.

OPLADEN

KIES EEN MODEL

-

 • A: De accu van de I-PACE wordt opgeladen via de laadaansluiting van de auto, die zich achter het voorwiel in het voorspatbord bevindt. Na het aansluiten van de kabel is het niet nodig bij de auto te blijven, u kunt weggaan terwijl de I-PACE oplaadt. Het opladen stopt automatisch wanneer de accu van de auto volledig is opgeladen.

  Voor een optimaal laadproces thuis, kunt u een aanbevolen Jaguar thuislader laten installeren. De I-PACE is uitgerust met een 7 kW enkelfase wisselstroom-boordlader die de auto 's nachts volledig kan opladen en per uur een actieradius tot wel 35 km kan toevoegen. Bij gebruik van een standaard stopcontact verloopt het opladen langzamer dan met een thuislader (tot 11 km actieradius per uur), maar is de oplaadsnelheid voldoende om het gemiddelde woon-werkverkeer van 60 km te dekken als de auto 's nachts wordt opgeladen. Industriële stopcontacten (of speciale stopcontacten) kunnen laden met 35 km actieradius per uur.

  De beste manier om uw acculading snel aan te vullen tijdens een lange reis, is via openbare laadpalen voor snelladen – een gemiddeld laadpunt van 50 kW kan tot 270 km actieradius per uur toevoegen. De I-PACE is zo ontworpen dat hij is berekend op een laadsnelheid tot 100 kW als de infrastructuur voor openbare laadpunten verbetert. Dat betekent dat u gemakkelijk 100 km actieradius kunt toevoegen in slechts 15 minuten. Al naargelang de stroomleverancier kunnen de openbare laadpunten veel verschillende uitgangsvermogens hebben. Ook kunt u handige oplaadpunten vinden op plaatsen waar u meerdere uren zult verblijven, of zelfs wilt overnachten, zoals winkelcentra, sportscholen en hotels.

  Meer informatie vindt u op de pagina Actieradius en opladen.
 • A: De I-PACE wordt geleverd met een universele oplaadkabel (Modus 2) die direct kan worden aangesloten op een standaard stopcontact thuis. Deze kabel is inclusief een adapter voor gebruik met een industrieel stopcontact.

  Voor een optimaal laadproces thuis kunt u een aanbevolen Jaguar thuislader laten installeren. De I-PACE is uitgerust met een 7 kW enkelfase wisselstroom-boordlader die de auto 's nachts volledig kan opladen en per uur een actieradius tot wel 35 km kan toevoegen. U kunt kiezen tussen een thuislader voorzien van een vaste kabel of een thuislader zonder vaste kabel. Voor thuisladers zonder vaste kabel hebt u een openbare oplaadkabel (Modus 3 laadkabel) nodig, die zo wordt genoemd omdat u deze kabel tevens nodig hebt voor opladen via openbare laadpalen (wisselstroom).

  Alle openbare snellaadpunten (gelijkstroom) zijn uitgerust met eigen kabels, zodat u voor deze laadstations geen extra apparatuur nodig hebt.

  Meer informatie over het opladen van de I-PACE vindt u op de pagina Actieradius en opladen.
 • A: Jaguar heeft door ons aanbevolen leveranciers en installateurs van thuisladers in alle landen waar de I-PACE beschikbaar is. Onze partners zijn beschikbaar om u te adviseren over de beste oplossingen. Raadpleeg uw lokale Jaguar dealer voor meer informatie.
 • A: Nee. Als u een thuislader wilt laten installeren, kan uw lokale Jaguar dealer u, samen met door ons aanbevolen leveranciers en installateurs van thuisladers, begeleiden tijdens het installatieproces.
 • A: De leverancier of installateur van uw thuislader kan u een offerte geven voor het verwijderen en daarna opnieuw installeren van uw thuislader bij uw nieuwe woning.
 • A: Ja. Onze aanbevolen Jaguar thuisladers zijn uitgerust voor gebruik met de CCS-aansluiting (Combined Charging System) voor opladen met wisselstroom en de aansluiting voor laden met gelijkstroom. Elke elektrische auto met deze aansluitingen kan worden opgeladen via onze aanbevolen Jaguar thuislader.
 • A: Elke Modus 3 thuislader met dezelfde laadaansluitingen als de I-PACE kan worden gebruikt om de auto op te laden.
 • A: De door Jaguar aanbevolen leveranciers en installateurs van thuisladers hebben installatie-oplossingen voor diverse soorten woningen. Zij bieden u ondersteuning met betrekking tot vergunningen, toestemming en geschiktheid.
 • A: Dat hoeft niet zo te zijn: u zou moeten gebruikmaken van het netwerk van openbare laadpunten. Er is een groeiend netwerk van openbare laadpunten, waarin zowel standaard- als snellaadpunten beschikbaar zijn.
 • A: Elektriciteitstarieven variëren en zijn afhankelijk van marktinvloeden. Om te berekenen wat de kosten zijn van een volledige acculading, vermenigvuldigt u eenvoudigweg het tarief dat u betaalt per kWh met 90, omdat de I-PACE een accu heeft van 90 kWh.
 • A: Ja. Uw auto kan worden opgeladen met een stroomsterkte die groter is dan 2 A of 750 W.
 • A: U kunt uw auto opladen bij elk openbaar laadstation dat dezelfde oplaad-aansluiting en -voorwaarden heeft als uw auto, mits u een account hebt bij de provider van het laadstation.

  Openbare laadstations in eigendom van specifieke fabrikanten kunnen alleen worden gebruikt voor auto's van die fabrikant.
 • A: Een onafhankelijk netwerk van snellaadpunten ontwikkelt zich in snel tempo in vele landen. Wij zullen waarborgen dat alle elektrische auto's van Jaguar compatible zijn met dit netwerk.
 • A: U kunt tijdens het rijden het navigatiesysteem van de I-PACE gebruiken om locaties te vinden of u kunt, voor vertrek, met de Remote app zoeken naar laadstations.
 • A: Onze auto's hebben een speciaal ontworpen opbergruimte voor het veilig vervoeren van alle aanbevolen oplaadkabels.
 • A: Openbare laadkabels (Modus 3) zijn beschikbaar in twee stroomsterkten. Deze zijn 16 A en 32 A. Uw auto en het oplaadpunt identificeren welke van de twee kabels is aangesloten, en reguleren vervolgens de juiste elektrische stroomsterkte die nodig is om uw auto op te laden. Indien de stroomtoevoer het toelaat, kan met de kabel van 32 A sneller worden opgeladen.
 • A: De openbare oplaadkabel (Modus 3) vergrendelt wanneer u de kabel in de laadaansluiting van de auto stopt, en blijft vergrendeld totdat u de I-PACE ontgrendelt.
 • A: Nee. Een verplichte voorwaarde binnen de internationale normering vereist dat het niet mogelijk mag zijn om met elektrische auto's te rijden wanneer deze zijn aangesloten op een laadstation.
 • A: Ja. Er is geen enkel risico van een elektrische schok voor zowel de klant als omstanders.
 • A: De oplaadsnelheid van de accu wordt beïnvloed door de chemische en fysische eigenschappen van de accu zelf. Daarom kan het opladen met gelijkstroom van de laatste 20%, net zo lang duren als het opladen van de eerste 80%. Om deze reden hebben wij een Charging Management System ontworpen om de levensduur en de prestaties van de accu te verbeteren.
 • A: Onze elektrische auto's kunnen langere tijd stilstaan, tot wel zes maanden. Echter, aangeraden wordt om minimaal één keer per maand op te laden voor optimale prestaties. Het accumanagement-systeem wordt elektronisch gestuurd en verbruikt zeer weinig energie.
 • A: 'Laden op bestemming' verwijst naar laadstations die u aantreft bij lokale winkelcentra, hotels, fitnesscentra en andere bestemmingen waar u mogelijk langere tijd verblijft.

  'Laden onderweg' verwijst naar laadstations bij tankstations of speciale laadstations voor elektrische auto's, waar in zo kort mogelijke tijd een maximale lading wordt geleverd.
 • A: Ja. Met de InControl Remote app, die beschikbaar is voor iOS en Android, kunt u het opladen stoppen of starten, vertrektijden beheren, uw auto voorverwarmen/-koelen, tarieven beheren en een maximale acculading instellen. De app stuurt u ook een melding als de oplaadstekker onverwacht wordt verwijderd of het opladen is gestopt wegens onderbreking in de stroomtoevoer.

PRESTATIES

KIES EEN MODEL

-

 • A: Elektrische auto's produceren vanuit stilstand al hun maximale koppel, zodat ze een fantastische acceleratie mogelijk maken.

  Doordat de accu is geïntegreerd in de bodem van de auto, tussen de voor- en achteras, is het zwaartepunt lager en het gewicht gelijk verdeeld, voor een betere handling. En omdat er geen ruimte nodig is voor een grote motor voorin, kunnen de wielen dichter bij de hoeken van de auto worden geplaatst, waardoor de stabiliteit en het stuurgevoel toenemen.

  Dit alles maakt een dynamische en alerte rijbeleving mogelijk, die onmiskenbaar Jaguar blijft.
 • A: Elektromotoren zetten energie om in beweging. Wanneer deze beweging niet meer nodig is (bijvoorbeeld wanneer de auto afremt), kan de remkracht worden teruggewonnen, waarbij de werking van de motor wordt omgekeerd en er juist elektriciteit wordt opgewekt. De opgewekte elektriciteit kan weer worden teruggevoerd naar de accu, waardoor de actieradius van de auto toeneemt.
 • A: De I‑PACE heeft drie rijmodi die de instellingen van de auto automatisch aanpassen voor comfort, dynamiek of maximale actieradius.
 • A: Voor ons is het FIA Formule E-kampioenschap de ideale testomgeving om elektrische autotechnologieën in de praktijk te testen en te perfectioneren. Met deze ervaring kunnen wij opwindende Jaguar prestaties garanderen voor onze nieuwe generatie personenauto's.

VEILIGHEID

KIES EEN MODEL

-

ONDERHOUD

KIES EEN MODEL

-

Kunt u het antwoord op uw vraag over elektrische auto's niet vinden? Vraag het aan een Jaguar EV-specialist.

PERSONALISEER UW AUTO

Creëer uw eigen spannende combinatie van Jaguar prestaties, technologie en stijl.

WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) is het nieuwe proces dat is ingegaan in 2017. Hiermee worden brandstof- en energieverbruik, actieradius en emissies van personenauto's in Europa gemeten. Deze is ontwikkeld om resultaten te verkrijgen die het brandstofverbruik onder werkelijke rijomstandigheden beter benaderen. Er worden auto's getest die zijn uitgerust met opties en er gelden een zwaardere testprocedure en rijprofiel.

Officiële EU-testcijfers uit fabrieksmetingen volgens EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real world'-omstandigheden en algehele EV-prestatiedata kunnen verschillen al naar gelang de rij- en omgevingsomstandigheden.

Specifieke beschreven uitrusting is mogelijk optioneel of afhankelijk van de markt. Raadpleeg uw Jaguar dealer voor informatie over de beschikbaarheid en de precieze voorwaarden. Bepaalde functies vereisen een geschikte SIM-kaart en een geschikt datacontract dat ook nog doorloopt na de door uw dealer geadviseerde aanloopperiode. Niet op alle locaties kan een mobiele verbinding worden gegarandeerd. Getoonde informatie en afbeeldingen op deze webpagina met betrekking tot technologie, inclusief schermen of fragmenten, zijn onderhevig aan software-updates, versiebeheer en andere systeem-/visuele wijzigingen, afhankelijk van de geselecteerde opties. De bestuurder dient interieurfuncties alleen te gebruiken wanneer dat veilig is om te doen. Bestuurders dienen er te allen tijde voor te zorgen dat zij de auto onder controle hebben.