Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

F‑TYPE SVR CONVERTIBLE

Met een sterkere 423kW (575 pk) motor, is de F-TYPE SVR ontwikkeld voor pure, absolute kracht, opwinding, prestaties en een indrukwekkende topsnelheid van 314 km/h.

placeholder_MODEL_DISPLAY-desktop-1366x650.jpg

VANAF

€ 203.850

  • MAXIMUM VERMOGEN
  • Tot 423kW (575 pk)
  • ACCELERATIE
  • Vanaf 3,7 seconden van 0-100km/h
  • TOPSNELHEID
  • Tot 322 km/h

De auto's die onze afdeling Special Vehicle Operations (SVO) creëert, zijn het toonbeeld van het beste van Jaguar. Met opzienbarende prestaties, ongeëvenaarde luxe en baanbrekende technologie. De meest recente creatie van SVO’s state-of-the-art Technical Centre is de F‑TYPE SVR, onze krachtigste F‑TYPE ooit.

De twin vortex supercharger van de 5.0 liter V8 elimineert trage of plotselinge motorreacties en resulteert in alerte prestaties over het gehele toerenbereik van de motor. Houd u vast: daarmee accelereert de SVR Convertible in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/h en dan door naar een topsnelheid van 314 km/h*.

* Als de Carbon Fibre aërodynamische vleugelspoiler van de F‑TYPE SVR wordt vervangen door de inklapbare standaard achterspoiler van de F‑TYPE, bedraagt de topsnelheid van de F‑TYPE SVR Convertible 300 km/h. 

ELK DETAIL TELT

Ontdek de ultieme F‑TYPE. De F‑TYPE SVR is lichter en sneller, en is voorzien van aangepaste aërodynamische elementen die de grip en wegligging nog verder verbeteren. Daarnaast zorgt Jaguar’s All Wheel Drive-technologie dat de tractie onder alle omstandigheden optimaal is. Elk detail van de auto is afgestemd op absoluut enerverende prestaties; dit is Jaguar op zijn best.

Play Video

De auto's die worden getoond in video's zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

X152_19MY_096_GLHD-MODEL_DISPLAY-desktop-1366x650

INTERIEURSTYLING

De quilted Performance stoelen bieden veel comfort en ondersteuning, en de ultramoderne afwerkingen creëren een gevoel van totale luxe.

LICHTGEWICHT TECHNOLOGIEËN

Gewicht is de vijand van prestaties. Daarom hebben wij de F‑TYPE SVR ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Elke gram gewicht is er met een reden. Het lichtgewicht Titanium en Inconel® uitlaatsysteem zorgt voor een gewichtsbesparing van 16 kg, terwijl de fraaie gesmede lichtmetalen velgen in totaal 13,8 kg gewicht besparen. Elke nieuw ontworpen wieldrager bespaart 0,6 kg in vergelijking met de standaard wieldragers en het als optie verkrijgbare Carbon Ceramic-remsysteem met 398 mm remschijven vóór en 380 mm schijven achter, reduceert het gewicht met 21 kg in vergelijking met een conventioneel remsysteem. Elke milligram gewichtsbesparing geeft de F‑TYPE SVR snellere acceleratietijden, een nog wendbaardere handling en een scherper remgedrag – voor een onvergetelijke rijbeleving.

BEKIJK RIJPRESTATIES

AËRODYNAMICA

De aërodynamische vleugelspoiler speelt een belangrijke rol bij de grotere prestaties van de F‑TYPE SVR en produceert zowel minder luchtweerstand als een grotere downforce. De vleugelspoiler is hoger en breder waarmee hij over de volle breedte van de auto werkt. Wanneer de vleugelspoiler is uitgeklapt, zorgt deze voor een reductie van de luchtweerstandscoëfficiënt met 2,5% en een reductie van de liftcoëfficiënt met 15%. Andere aërodynamische verbeteringen sturen de luchtstroming door de motorruimte voor optimale koeling en evenwichtige downforce. De gladde onderbodem en achterdiffuser reduceren luchtweerstand, sturen de luchtstroming en verbeteren de stabiliteit.

BEKIJK EXTERIEUR

MOTORTECHNOLOGIE

In de F-TYPE SVR levert de 5.0 liter V8-motor nog grotere prestaties, dankzij een verbluffend vermogen van 423kW (575 pk) en een koppel van 700 Nm. Het All Wheel Drive-systeem werkt samen met het Electronic Active Differential om tractie en stabiliteit te vergroten, zodat de F-TYPE SVR zijn gigantische vermogen optimaal kan benutten.

BEKIJK MOTORTECHNOLOGIE

KENMERKEN F‑TYPE SVR CONVERTIBLE

STANDAARDUITRUSTING VAN ALLE F‑TYPE MODELLEN 

PERSONALISEER UW F‑TYPE

Maak uw F‑TYPE echt persoonlijk. Kies de kleuren voor carrosserie en dak die bij u passen, en de velgen die hier perfect op aansluiten. Creëer uw persoonlijke interieurstyling, specificeer uw ideale stoelen, bekledingsmaterialen en kleurencombinaties. En met Jaguar's uitzonderlijke combinatie van opties, style packs en accessoires wordt uw F‑TYPE echt uniek.

CONFIGUREREN

ERVAAR EEN JAGUAR PROEFRIT

Ervaar zelf de prestaties, luxe en opwinding die bij een Jaguar horen tijdens een proefrit. Uw Jaguar dealer is u hierbij graag van dienst.

X152_19MY_019_GLHD-MODEL_DISPLAY-desktop-1366x769

De getoonde consumentenprijzen en technische data verwijzen naar voertuigen van het modeljaar 2019 welke nog op voorraad staan. Hierdoor is het mogelijk dat het getoonde voertuig niet meer beschikbaar is in de gewenste specificatie. Ga voor meer informatie naar uw dichtstbijzijnde Jaguar Dealer.