Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

RIJPRESTATIES

Ontdek hoe opwindend het is om met de F-PACE te rijden en geniet van zijn wendbare handling en technologisch geavanceerde motoren, die prestaties combineren met efficiency.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

PRESTATIE-TECHNOLOGIE

De F-PACE wordt tot leven gewekt door het vermogen van zijn motoren, in combinatie met Jaguar's lichtgewicht aluminium architectuur en geavanceerde dynamische technologieën. Samen bieden ze opwindende prestaties en een indrukwekkende efficiency.

ABSOLUUT ZELFVERZEKERD

Of u nu kiest voor Rear Wheel Drive (RWD) of All Wheel Drive, de F-PACE voelt en rijdt altijd als een Jaguar.

LICHTGEWICHT ALUMINIUM ARCHITECTUUR

De lichtgewicht aluminium architectuur van de F‑PACE is stijf en sterk, en biedt alle inzittenden een uitstekende bescherming. Het lagere gewicht ervan verbetert zowel de efficiency als de handling en het remgedrag. De F‑PACE is een van de lichtste auto's in zijn klasse en biedt een gewichtsverdeling met een bijna perfecte 50:50-balans voor sportieve prestaties en een fantastisch rijgedrag.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

HET INGENIUM-PROGRAMMA

Ingenium is Jaguar Land Rover's nieuwe generatie motoren, die zijn ontworpen voor moeiteloze prestaties, raffinement en efficiency. Met geavanceerde technologie en een geheel aluminium constructie biedt Ingenium indrukwekkend lage waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissies.

BEKIJK VOLLEDIGE SPECIFICATIES

INGENIUM BENZINE

De nieuwe 250 pk 2,0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor van de F-PACE levert een uitstekend toegankelijk vermogen en koppel. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

BEKIJK VOLLEDIGE SPECIFICATIES

INGENIUM DIESEL

Ingenium-technologie vormt de basis van drie van de dieselmotoren in het F-PACE-programma. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving, een zeer stijf motorblok en twee balansassen voor lage trillingsniveaus en daarmee voor zeer soepele prestaties. Alle motoren zijn uitgerust met Stop/Start-technologie* en Smart Regenerative Charging, dat de accu oplaadt wanneer de bestuurder gas terugneemt of afremt. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen en brandstof bespaard, met name in stadsverkeer.

* Kan per land verschillen.

BEKIJK VOLLEDIGE SPECIFICATIES

SUPERCHARGED MOTOREN

De benzinemotoren van de F‑PACE bieden vermogen en alerte prestaties, bij extra efficiency. De 3,0 liter V6 Supercharged benzinemotor is bekend uit de Jaguar F‑TYPE en is beschikbaar met 340 pk of 380 pk. Deze aluminium motoren bieden direct toegang tot grote vermogens- en koppelwaarden bij alle toerentallen. Daarnaast onderscheiden ze zich door een unieke soundtrack.

BEKIJK VOLLEDIGE SPECIFICATIES

300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 300 pk 3,0 liter V6 twin turbodiesel levert zijn vermogen op verfijnde en efficiënte wijze en genereert een indrukwekkend koppel van 700 Nm voor bijzonder alerte prestaties. Zijn common rail-brandstofinspuiting met piëzo-injectoren en een druk van 2.000 bar combineert efficiënte verbranding met minder emissies.

BEKIJK VOLLEDIGE SPECIFICATIES

MOTOREN-PROGRAMMA

MOTOR:

163 PK 2,0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBODIESEL

De 163 pk 2,0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel* is verfijnd en bijzonder efficiënt. De directe inspuiting met low-flow injectoren zorgt voor een zeer precieze dosering van de brandstof die in de verbrandingskamers wordt ingespoten. Dit staat garant voor maximale efficiency. De intelligente, elektronisch geregelde en adaptieve motorkoeling treedt alleen in werking wanneer dat nodig is, en beperkt zo het brandstofverbruik en dus de CO2-emissies. Dit heeft geen negatieve invloed op het rijplezier. Integendeel; het krachtige motorkoppel zorgt al vanaf lage toerentallen voor goede prestaties en een vlotte acceleratie.

0-100 km/h: 10,2 seconden (Handgeschakeld RWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,9/4,8* l/100 km (Handgeschakeld RWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 129/126* g/km (Handgeschakeld RWD)

* Cijfer betreft auto's met 235/65 R18 banden om lichtmetalen velgen ‘Styling 1021’ of ‘Styling 1022’.

180 PK 2,0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBODIESEL

De 180 pk 2,0 liter viercilinder Ingenium turbodiesel biedt indrukwekkende prestaties en gunstige verbruikscijfers. Voor een motor van deze inhoud is het koppel opmerkelijk hoog, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiency – een unieke balans die voor een groot deel te danken is aan de turbocompressor met variabele geometrie. Door zich aan de variërende stroming van de uitlaatgassen aan te passen, zorgt deze voor een zo hoog mogelijk koppel bij lage toerentallen, wat resulteert in veel kracht over een breed toerengebied en een gelijkmatige, progressieve respons zonder vertraging.

0-100 km/h: 8,5 seconden (Automaat RWD); 8,7 seconden (Handgeschakeld AWD); 8,7 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 5,1 l/100 km (Automaat RWD); 5,2 l/100 km (Handgeschakeld AWD); 5,3 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 134 g/km (Automaat RWD); 134 g/km (Handgeschakeld AWD); 139 g/km (Automaat AWD)

240 PK 2,0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TWIN TURBODIESEL

De 240 pk 2,0 liter Ingenium viercilinder twin turbodiesel biedt een hoog vermogen en een genereus koppel. Het sequentiële turbosysteem van de motor maakt gebruik van een grote en een kleine turbocompressor. Dit staat garant voor een ononderbroken acceleratievermogen en maximale prestaties. Dankzij een doorontwikkeling van de Ingenium-technologie levert de motor een hoger specifiek vermogen. De verbeteringen omvatten onder meer een vernieuwd common railsysteem waarvan de inspuitdruk is verhoogd van 1.800 tot 2.200 bar, en injectoren met een hogere stroomsnelheid.

0-100 km/h: 7,2 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 5,8 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 153 g/km (Automaat AWD)

250 PK 2,0 LITER INGENIUM VIERCILINDER TURBO BENZINE

De 250 pk 2,0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotor levert een uitstekend toegankelijk vermogen en koppel. Doordat het maximum koppel beschikbaar is tussen 1.200 en 4.500 toeren, accelereert u snel en verloopt elke inhaalmanoeuvre moeiteloos. De twin scroll turbocompressor heeft een geïntegreerd uitlaatspruitstuk dat de uitlaatpulsen van de twee cilinderparen synchroniseert, waarmee de turbovertraging aanzienlijk wordt beperkt en de motorrespons wordt verbeterd.

0-100 km/h: 6,8 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 7,4 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 170 g/km (Automaat AWD)

300 PK 3,0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

De 300 pk 3,0 liter V6 twin turbodiesel levert een ongekend hoog vermogen en koppel en een uitzonderlijke souplesse. De motor maakt gebruik van twee parallel geplaatste, sequentiële turbocompressoren – een innovatief concept van Jaguar Land Rover – zodat het vermogen bij elk toerental soepel en direct beschikbaar is. Daarnaast reduceert een tweetraps vloeistofkoeling het brandstofverbruik.

0-100 km/h: 6,2 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 6,0 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 159 g/km (Automaat AWD)

340 PK 3,0 LITER V6 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR

De 340 pk 3,0 liter V6 Supercharged benzinemotor is uitgerust met een Roots-type twin vortex-supercharger. Deze zorgt voor een lineaire vermogensontwikkeling en een maximale respons. Hierdoor worden dezelfde prestaties geleverd als die van veel grotere motoren, terwijl het verbruik en de emissies worden gereduceerd. De motor is ook uitgerust met dubbele onafhankelijk-variabele nokkenastiming (om de nokkenastiming van de in- en uitlaatkleppen te variëren) en met lichtgewicht zuigers (inclusief zuigerveren met ultra-lage wrijving) om prestaties en efficiency te vergroten. Twee contra-roterende balansassen zorgen voor extra raffinement.

0-100 km/h: 5,8 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 8,9 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 209 g/km (Automaat AWD)

380 PK 3,0 LITER V6 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR

Deze nog sterkere 380 pk 3,0 liter V6 Supercharged benzinemotor is uitgerust met spray-guided injectoren om nog meer energie uit elke druppel benzine te halen. Dankzij het precies afgemeten brandstof-luchtmengsel in de verbrandingsruimten levert de motor een hoog specifiek vermogen en uiterst krachtige prestaties. De compacte twin vortex-supercharger die in de V tussen de twee cilinderrijen is gemonteerd, maakt gebruik van een geavanceerde, elektronisch gestuurde drukregeling voor een hoog rendement en zorgt zonder enige vertraging voor extra vermogen.

0-100 km/h: 5,5 seconden (Automaat AWD)

Gecombineerd brandstofverbruik: 8,9 l/100 km (Automaat AWD)

Gecombineerde CO2-emissies: 209 g/km (Automaat AWD)

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

De achttraps automatische transmissie van de F-PACE reageert bijzonder alert en is soepel en efficiënt. Hij biedt een uiterst snel schakelgedrag voor moeiteloze acceleraties en inhaalmanoeuvres. U kunt de transmissie ook handmatig bedienen met de schakelpaddles aan het stuurwiel. De handgeschakelde zesversnellingsbak* biedt korte, soepele schakelwegen. Deze lichtgewicht en bijzonder geavanceerde transmissie draagt bij aan de toonaangevende efficiency van de F-PACE.

* Alleen beschikbaar i.c.m. 163 pk 2,0 liter en 180 pk 2,0 liter viercilinder dieselmotoren (per land verschillend).

BESTUURDER-GERICHTE PRESTATIES

De F-PACE is de performance SUV die rijplezier combineert et praktische functionaliteit en efficiency. Creëer uw perfecte F-PACE met onze configurator.