PRESTATIE-TECHNOLOGIE

De F‑PACE wordt tot leven gewekt door het vermogen van zijn motoren, in combinatie met Jaguar's lichtgewicht aluminium architectuur en geavanceerde dynamische technologieën. Samen bieden ze opwindende prestaties en een indrukwekkende efficiency.

LICHTGEWICHT ALUMINIUM ARCHITECTUUR

De lichtgewicht aluminium architectuur (m.u.v. portieren, motorkap en achterklep) van de F-PACE is stijf en sterk, en biedt alle inzittenden een uitstekende bescherming. Het lagere gewicht ervan verbetert zowel de efficiency als de handling en het remgedrag. De F-PACE is een van de lichtste auto's in zijn klasse1 en biedt een gewichtsverdeling met een bijna perfecte 50:501-balans over de voor- en achterwielen voor sportieve prestaties en een fantastisch rijgedrag.

/

MOTOREN EN TRANSMISSIES

 • Petrol Engine.

  BENZINE

  De F‑PACE biedt de keuze uit verschillende benzinemotoren, waaronder twee uit onze Ingenium-familie. Deze 2.0 liter viercilinder Ingenium turbo benzinemotoren, met een vermogen van 250 of 300 pk, bieden uitstekend bruikbare vermogens- en koppelwaarden. Met hun lichtgewicht ontwerp en de uitgebreide toepassing van rollagers met lage wrijving, zijn Ingenium benzinemotoren gebouwd om soepele en zeer efficiënte prestaties te leveren.

 • New diesel engine.

  NIEUWE DIESEL

  Drie van de dieselmotoren in het F‑PACE-programma zijn voorzien van Ingenium-technologieën. Deze compleet van aluminium gemaakte motoren onderscheiden zich door een lage inwendige wrijving en zorgen daarmee voor zeer soepele dagelijkse prestaties. Ze zijn allemaal uitgerust met Stop/Start-technologie1 en Smart Regenerative Charging. Zo wordt kinetische bewegingsenergie teruggewonnen tijdens het remmen en gebruikt om de accu op te laden. Dit zorgt voor optimale zuinigheid, met name in stadsverkeer.

 • F-TYPE INSPIRED ENGINE.

  F‑TYPE MOTOR

  De 405 kW/550 pk 5.0 liter V8-motor van de F‑PACE SVR biedt een superieur koppel van 680 Nm. De volledig aluminium motor levert bij alle toerentallen onmiddellijk goede prestaties en een uniek motorgeluid.

 • 3.0 LITRE V6 300PS TWIN TURBOCHARGED DIESEL ENGINE.

  300 PK 3.0 LITER V6 TWIN TURBODIESEL

  De 300 pk 3.0 liter V6 twin turbodiesel levert zijn vermogen op verfijnde en efficiënte wijze en genereert een indrukwekkend koppel van 700 Nm voor bijzonder alerte prestaties. Zijn common rail-brandstofinspuiting met piëzo-injectoren en een druk van 2.000 bar combineert efficiënte verbranding met minder emissies.

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

De achttraps automatische transmissie van de F‑PACE en de achttraps automatische Quickshift-transmissie van de F‑PACE SVR reageren bijzonder alert en zijn soepel en efficiënt. Ze bieden een uiterst snel schakelgedrag voor moeiteloze acceleraties en inhaalmanoeuvres. U kunt de transmissie ook handmatig bedienen met de schakelpaddles aan het stuurwiel. De handgeschakelde zesversnellingsbak2 biedt korte, soepele schakelwegen. Deze zeer geavanceerde, lichtgewicht transmissie draagt bij aan de toonaangevende efficiency van de F‑PACE.

/

BESTUURDER-GERICHTE PRESTATIES

 • ALL SURFACE PROGRESS CONTROL EN ADAPTIVE SURFACE RESPONSE

  Jaguar’s All Surface Progress Control (ASPC)3 is een cruise control voor lage snelheid die u helpt om optimale handling te behouden in situaties met weinig grip. Op auto's met All Wheel Drive die zijn uitgerust met Adaptive Dynamics, herkent de optionele Adaptive Surface Response (AdSR) verschillen in de ondergrond om de beschikbare grip optimaal te benutten door de afstemming van motor en remmen te variëren.

  De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

 • JAGUARDRIVE CONTROL

  Het unieke JaguarDrive Control-systeem biedt snellere schakelhandelingen en sportievere kickdown in de Dynamic-modus, en eerder opschakelen in de Eco-modus voor extra efficiency. De Regen/IJs/Sneeuw-modus schakelt voorzichtiger voor rijden onder condities met weinig grip. Het stelt u in staat om te kiezen tussen de volledige dynamische prestaties van de F‑PACE of het optimaliseren van het brandstofverbruik.

  De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

 • Jaguar F-Pace Red Model On Road.

  TORQUE VECTORING BY BRAKING

  Torque Vectoring-technologie biedt gecontroleerd, onafhankelijk afremmen van het binnenste voor- en achterwiel in een bocht, om de capaciteiten in zelfs de scherpste bochten te maximaliseren, onderstuur te reduceren, wendbaarheid op sportauto-niveau te bieden en de bestuurder nog zelfverzekerder te maken.

 • Jaguar F-Pace Electric Power Assisted Steering Wheel.

  ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

  De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) biedt toonaangevende feedback en controle. Het systeem is alleen actief wanneer daadwerkelijk wordt gestuurd, waardoor brandstof wordt bespaard en vermogen beschikbaar is voor andere taken. Het geraffineerde managementsysteem van EPAS varieert de bekrachtiging al naar gelang de omstandigheden, met extra bekrachtiging voor manoeuvreren met lage snelheid en meer stuurgevoel bij hoge snelheid.

 • Jaguar F-Pace Blue Exterior On Road.

  ADAPTIVE DYNAMICS

  Of u nu accelereert op de snelweg, bochten neemt op een binnenweg of door de stad rijdt, het optionele Adaptive Dynamics-systeem4 past de respons van de F‑PACE aan de condities en uw rijstijl aan. Het systeem verstelt continu de schokdempers om te allen tijde de optimale balans te bieden tussen comfort en raffinement.

 • Jaguar F-Pace Blue Exterior Water.

  CONFIGURABLE DYNAMICS

  Het optionele Configurable Dynamics5-system, geïnspireerd door de F‑TYPE, stelt u in staat de dynamiek van de F‑PACE af te stemmen met eigen voorkeuren voor gasklep-parameters, transmissie-schakelpunten en besturing – afhankelijk van uw prestatiewensen. Het wordt geactiveerd wanneer de Dynamic-modus wordt geselecteerd in de JaguarDrive Control. De Dynamic-modus verlevendigt het sportieve karakter van de F‑PACE, verscherpt de gasklep-respons, maakt de besturing zwaarder en laat de automatische transmissie sneller en bij hogere toerentallen schakelen.

De F‑PACE is de performance SUV die rijplezier combineert met praktische functionaliteit en efficiency. Creëer uw perfecte F‑PACE met onze configurator.

1Afhankelijk van motor en uitvoering. 
2Alleen beschikbaar i.c.m. 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. 
3Alleen i.c.m. automatische transmissie. 
4Standaard op de F‑PACE S en SVR, niet beschikbaar i.c.m. de 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. 
5Alleen i.c.m. automatische transmissie. Standaard op de F‑PACE S en SVR, niet beschikbaar i.c.m. de 163 pk 2.0 liter viercilinder dieselmotor. 

De hier vermelde waarden zijn het resultaat van officiële fabrieksmetingen conform de EU-wetgeving. Uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden. Waarden onder 'real-world'-omstandigheden kunnen verschillen. CO2-emissie- en brandstofverbruikscijfers kunnen variëren al naargelang de gemonteerde velgen en opties.