UPDATE UW BROWSER

Helaas is uw browser verouderd en kan deze niet worden ondersteund. Upgrade uw browser om te profiteren van de geavanceerde functies op deze site.

CLOSE LABEL

HET TEAM

Ons team deelt een bijzondere visie - overal ter wereld het erepodium van het ABB FIA Formule E Kampioenschap bereiken.

ZET ONZE COUREURS OP VOORSPRONG MET FANBOOST

Alle Formule E-teams gebruiken dezelfde carrosserie en accu, om oneerlijk voordeel te voorkomen. Een coureur kan echter profiteren van een voordeel: FanBoost. De vijf coureurs met de meeste FanBoost-stemmen worden beloond met een aanzienlijke vermogenstoename, die zij gedurende 5 seconden in de tweede helft van de race kunnen gebruiken. Fans kunnen maximaal vier keer per dag hun stem uitbrengen in de 6 dagen voorafgaand aan en tot 6 minuten na de start van elke race.

 • MITCH EVANS

  Mitch begon als 6-jarige jongen al met karten en was nog maar 16 toen hij de New Zealand Grand Prix won. De jonge coureur won onder de vleugels van F1-coureur Mark Webber de GP3-titel in 2012. In 2013 nam hij als 18-jarige voor het eerst deel aan de GP2, waar Mitch de jongste coureur in de geschiedenis van de GP2 werd die op het erepodium stond, door als rookie als derde te finishen in Sepang, Maleisië. Meer succes volgde in 2015, toen Mitch tweede werd in de 24 Uur van Sepang, Maleisië.

  Mitch maakte zijn ABB FIA Formule E-debuut bij Jaguar Racing in 2016 toen het Britse team terugkeerde in de autosport. Mitch, die wordt beschouwd als een van de snelste coureurs in het veld, zorgde in zijn tweede seizoen met het team voor een aantal primeurs voor Jaguar Racing, waaronder een Super Pole, een pole position en een podiumplaats.

  In 2019 werd zijn harde werk beloond met zijn eerste Formule E overwinning in Rome. Dit werd gevolgd door nog twee podiumplaatsen in Bern en New York, en dit resulteerde in een positie bij de top vijf in het kampioenschap.

 • SAM BIRD

  De Britse coureur Sam Bird voegde zich in de aanloop naar het zevende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship bij Jaguar Racing.  Bird begon zijn racecarrière in 2002 en behaalde succesvolle resultaten in de juniorklassen van de sport om vervolgens een aantal belangrijke rollen binnen de Formule 1 te vervullen, waaronder als testrijder voor Williams en als reservecoureur voor Mercedes AMG Petronas van 2011 t/m 2013. De afgelopen jaren heeft Bird succes geboekt in het FIA World Endurance Championship met Ferrari en het G-Drive Racing-team.  De 34-jarige coureur heeft sinds de start van het baanbrekende kampioenschap aan elke Formule E-race meegedaan, met negen overwinningen tot nu toe en de derde positie in het seizoen 2017/18. Hij is ook de enige coureur die elk seizoen een race heeft gewonnen.
   

HET TEAM ACHTER HET TEAM

Er nemen tijdens de race dan wel slechts twee mensen plaats achter het stuur, maar achter de schermen is er continu een heel leger aan ingenieurs, monteurs en analytici heel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat er maximaal wordt gepresteerd.

 • JAMES BARCLAY - TEAM DIRECTOR

  "Seizoen 7 van de Formule E wordt het moeilijkste tot nu toe en het eerste seizoen als World Championship - hierdoor zijn wij nog ambitieuzer naar succes."

 • CRAIG WILSON - RACE DIRECTOR

  "Met Mitch en Sam hebben wij voor seizoen 7 een van de sterkste line-ups in het veld."

 • NICK ROGERS - EXECUTIVE DIRECTOR - PRODUCT ENGINEERING

  “Een belangrijke factor voor het behalen van succes is het stimuleren van jonge mensen om grenzen te verleggen. In dit geval om nieuwe manieren te vinden om de huidige CO2-bewuste wereld te veroveren.”