Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

DE I‑TYPE 2

DE I‑TYPE 2

id04_JDX_FE_CHAMPIONSHIP_20172018__desktop_1366x650_jpg

De I-TYPE 2 is de volledig elektrische Formule E-raceauto van Panasonic Jaguar Racing. De auto is ontworpen om de ultieme balans te bieden tussen vermogen en efficiency, en accelereert van 0-100 km/h in 2,9 seconden. Om zijn actieradius te vergroten, kan hij tot wel 150 kW energie regenereren tijdens het remmen. Ontdek meer over de verschillende onderdelen van de auto.

DE FEITEN

In de training en kwalificatiesessies mag maximaal vermogen worden gebruikt. Tijdens de races moet echter de energiebesparende modus worden gebruikt en kan met het 'Push-to-Pass'-systeem gedurende 5 seconden het maximum vermogen worden aangesproken. 

De hoeveelheid energie die kan worden geleverd aan de Motor Generator Unit (MGU) door het Rechargeable Energy Storage System (RESS) is beperkt tot 28 kw/h. Dit wordt continu gecontroleerd door de FIA.

Max. vermogen (begrensd):
200 kW, gelijk aan 270 pk

Race-modus (energiebesparend):
170 kW, gelijk aan 230 pk

Fanboost:
max. 200 kW

0 - 100 km/h (62mph)
minder dan 3 s

Lengte:
5.000 mm (max.)

Breedte:
1.800 mm (max.)

Hoogte:
1.250 mm (max.)

Topsnelheid:
225km/h

Spoorbreedte:
1.300mm (min.)

Rijhoogte:
74mm (max.)

Min. gewicht (incl. coureur):
880 kg (min.) / accu's alleen 320 kg.

AANDRIJFLIJN

De 200 kW sterke aandrijflijn van Jaguar Racing omvat een Motor Generator Unit (MGU) en een Motor Control Unit (MCU). De MCU zet op efficiënte wijze gelijkstroom uit de accu om in krachtige wisselstroom, waarmee de MGU de auto kan voortstuwen tot zijn topsnelheid van 225 km/h.

WIELOPHANGING

Nauwkeurige handling is essentieel voor snelle rondetijden, met name op de stratencircuits van de Formule E. De I-TYPE 2 is uitgerust met een double-wishbone voorwielophanging met dubbele, door pushrods bediende schokdempers en torsiestangen. De achterwielophanging heeft eveneens double wishbones, met coilover-schroefveren en viervoudige schokdemping. Rijhoogte, schokdempers, wielvlucht, toespoor en stabilisatorstangen zijn allemaal verstelbaar om de afstemming per circuit te optimaliseren.

REMSYSTEEM

Als coureurs een bocht naderen en vaart moeten minderen, maken zij zo veel mogelijk gebruik van regeneratief remmen. Voor langzame bochten is er echter extra remkracht nodig. De carbon fibre remschijven halen onmiddellijk de snelheid uit de I-TYPE 2, waarbij twee aparte hydraulische systemen de coureur de mogelijkheid bieden om de rembalans tussen de voor- en achteras aan te passen.

VELGEN & BANDEN

Voor optimale grip op racesnelheden onder zowel natte als droge omstandigheden is de auto voorzien van een set speciaal ontwikkelde 18" profielbanden van Michelin. Max. breedte voor - 260 mm / achter 305 mm. Max. diameter - voor 650 mm / achter 690 mm.

TRANSMISSIE

Om het onmiddellijk beschikbare koppel van de aandrijflijn om te zetten in directe acceleratie, heeft de I-TYPE 2 een lichtgewicht, tweetraps sequentiële Jaguar Racing transmissie met schakelpaddles. De overbrengingsverhoudingen zijn door Jaguar Racing geoptimaliseerd voor de snelste, soepelste acceleratie van stilstand tot topsnelheid.

RESS

Het Rechargeable Energy Storage System (RESS) is een vloeistofgekoelde hoogspanningsaccu die energie levert aan de Power Unit. Voor aanvang van de race wordt deze extern opgeladen, maar tijdens de race wordt hij bijgeladen via regeneratief remmen. Hiermee kan voor maar liefst zeven extra ronden aan energie worden opgewekt.

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE NEW JAGUAR I-PACE

De ultieme volledig elektrische performance SUV.

ONTDEK DE I‑PACE

JAGUAR I-TYPE: HET VERHAAL TOT NU TOE

Volg het Panasonic Jaguar Racing Team van de tests tot de race.

VOLG ONS

Voor exclusieve toegang tot het team, de auto's en de actie, volg ons via de onderstaande links.

VOLG ONS

Voor exclusieve toegang tot het team, de auto's en de actie, volg ons via de onderstaande links.

SHARED_JDX_FE-Follow_Us-Desktop_1366x768_jpg