HET TEAM

Ons team deelt een bijzondere visie - overal ter wereld het erepodium van het ABB FIA Formule E Kampioenschap bereiken.

ZET ONZE COUREURS OP VOORSPRONG MET FANBOOST

Alle Formule E-teams gebruiken dezelfde carrosserie en accu, om oneerlijk voordeel te voorkomen. Bij elke race ligt de nadruk op de vaardigheden van de coureurs en het verkrijgen van vermogen in combinatie met een zo lang mogelijke accuduur. Een coureur kan echter profiteren van één voordeel en dat is FanBoost. De vijf coureurs met de meeste FanBoost-stemmen worden beloond met een aanzienlijke vermogenstoename, die zij gedurende 5 seconden in de tweede helft van de race kunnen gebruiken. Fans kunnen maximaal vier keer per dag hun stem uitbrengen in de 6 dagen voorafgaand aan en tot 6 minuten na de start van elke race.

 • MITCH EVANS

  Mitch begon als 6-jarige jongen al met karten en was nog maar 16 toen hij de New Zealand Grand Prix won. De jonge coureur won onder de vleugels van F1-coureur Mark Webber de GP3-titel in 2012. In 2013 nam hij als 18-jarige voor het eerst deel aan de GP2, waar Mitch de jongste coureur in de geschiedenis van de GP2 werd die op het erepodium stond, door als rookie als derde te finishen in Sepang, Maleisië. Meer succes volgde in 2015, toen Mitch tweede werd in de 24 Uur van Sepang, Maleisië.

  Mitch maakte zijn ABB FIA Formule E-debuut bij  Jaguar Racing in 2016 toen het Britse team terugkeerde in de autosport. Mitch, die wordt beschouwd als een van de snelste coureurs in het veld, zorgde in zijn tweede seizoen met het team voor een aantal primeurs voor Jaguar Racing, waaronder een Super Pole, een pole position en een podiumplaats.

  In 2019 werd zijn harde werk beloond met zijn eerste Formule E overwinning in Rome. Dit werd gevolgd door nog twee podiumplaatsen in Bern en New York, en dit resulteerde in een positie bij de top vijf in het kampioenschap.

 • JAMES CALADO

  De Brit James Calado is aangekondigd als de nieuwe Jaguar Racing-coureur voor het zesde seizoen van het ABB FIA Formula E-kampioenschap.

  De 30-jarige begon zijn carrière in 1999 met karten en heeft later gestreden tegen de grootste namen in de autosport, waaronder Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne en F1-coureur Valtteri Bottas. Hij werd kampioen bij de 2017 WEC GTE Pro en kwam in 2019 als winnaar uit de bus in de GTE Pro-klasse bij de 24 Uur van Le Mans.

  De in Penarth, Wales wonende Calado heeft tijdens zijn carrière in single seat-raceauto's zowel punten, podiumplekken als overwinningen behaald in de GP3, GP2, Britse F3 en F1; iets wat hij graag wil herhalen in de Formule E.

HET TEAM ACHTER HET TEAM

Er nemen tijdens de race dan wel slechts twee mensen plaats achter het stuur, maar achter de schermen is er continu een heel leger aan engineers, monteurs en analytici heel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat er maximaal wordt gepresteerd.

 • JAMES BARCLAY - TEAM DIRECTOR

  "Het zesde seizoen van de Formule E zal het zwaarste tot nu toe zijn, maar dat motiveert ons en maakt ons nog hongeriger naar meer succes."

 • CRAIG WILSON - RACE DIRECTOR

  "Wij hebben geleerd hoe wij als team samen kunnen winnen. Ons doel in seizoen 6 is om vooruitgang te blijven boeken en het podium te bereiken."

 • NICK ROGERS - EXECUTIVE DIRECTOR - PRODUCT ENGINEERING

  “Een belangrijke factor voor het behalen van succes is het stimuleren van jonge mensen om grenzen te verleggen. In dit geval om nieuwe manieren te vinden om de huidige CO2-bewuste wereld te veroveren.”