VIP-COUREURS

HOE HET WERKT

Net als vorig seizoen bieden wij VIP-coureurs de mogelijkheid om deel te nemen aan een race in de Jaguar I‑PACE eTROPHY, in elke stad die onze serie aandoet. Zo zijn er meerdere vormen van competitie tijdens de raceserie en wordt de race in elke nieuwe stad een stuk spannender.

ALICE POWELL - AD DIRIYAH

Alice Powell begon met karten toen ze acht jaar oud was en is al haar hele leven een fan van autosport. Ze is nu 26 jaar oud en haar carrière kent al een groot aantal opvallende hoogtepunten. Ze was onder andere de allereerste vrouwelijke winnaar van een Formule Renault-kampioenschap, het Formula Renault BARC Championship.

Ze was ook de eerste vrouw die punten verdiende in de GP3-serie en in 2014 won zij het Formula Renault Asia Championship. Powell heeft in 2015 ook voor Aston Martin geracet in de 24 Uur van Silverstone en rijdt nu in de W Series.

 • ARCHIE HAMILTON - PARIS

  Archie Hamilton was coureur en is nu influencer op het gebied van auto's. Hamilton, 28, heeft zijn racevaardigheden in de afgelopen jaren opgedaan in de Formula Renault en Porsche Carrera Cup, en ook in de 24 Uur van Le Mans.

  Zijn terugkeer in de autosport met Jaguar is een passende stap voor de Britse coureur, aangezien zijn grootvader Duncan Hamilton ook met Jaguar racete en in 1953 de 24 Uur van Le Mans won in een Jaguar C-Type.

 • DAVID CHENG

  David Cheng is een Chinese coureur die momenteel in Wuhan woont na 16 jaar in de VS.

  Het hoogtepunt van Chengs carrière was een tweede plaats in de LMP2-klasse en derde plaats op het algemene podium in de 24 uur van Le Mans van 2017. Voorafgaand daaraan werd Cheng drie keer op rij kampioen in de Asian Le Mans Series en behaalde hij grote successen in de 12 Uur van Sebring, met een overwinning in de LMPC in 2013.

  Cheng is onlangs overgestapt van de cockpit naar het team-management, als medeoprichter van het Jackie Chan DC Racing Team. Sinds 2015 is Cheng bezig met het opbouwen van een professioneel raceteam samen met filmster, producent en vechtsporter Jackie Chan.