TEAMS EN COUREURS

 • ZEG iCARROS JAGUAR BRAZIL

  ZEG iCarros Jaguar Brazil is opgezet door Jaguar Brazil en wordt ondersteund door ZEG Environmental, een in São Paolo gevestigd bedrijf dat investeert in baanbrekende technologieën en hernieuwbare-energieprojecten, samen met iCarros, het grootste Braziliaanse online portaal voor autoverkoop.

 • CACÁ BUENO

  Cacá uit Rio de Janeiro keert terug voor seizoen twee na een succesvolle tweede plaats in seizoen één. Na vijf podiumplaatsen, waaronder drie overwinningen, in seizoen één streeft Cacá dit seizoen naar meer punten en podiumplaatsen.

  Een aantal van de hoogtepunten van Cacá: vijf overwinningen in het Stock Car Brazil Championship en South American Super Touring Car Champion in 1999, naast andere Braziliaanse kampioenstitels. Hij nam deel aan de TC2000, een Argentijns kampioenschap voor toerwagens, en in 2001 eindigde hij het seizoen op de derde plaats. Tijdens het seizoen 2007 nam hij zowel deel aan dit kampioenschap als aan de Stock Car Brasil.

 • SÉRGIO JIMENEZ

  Regerend Jaguar I-PACE eTROPHY-kampioen Sérgio Jimenez is terug voor seizoen twee. In het eerste seizoen behaalde hij acht podiumplaatsen, waaronder drie overwinningen.

  Sérgio begon zijn carrière in 1994 in karting en was de eerste Formula Renault Brazil-kampioen in 2002. Sindsdien heeft hij gereden voor Voxx Racing, Cavaleiro Racing en Hot Car Competitions in de Stock Car Brasil, en voor het BMW Sports Trophy Team Brazil in de Blancpain GT Series. In 2018 nam Jimenez opnieuw deel aan Stock Car Brazil, als coureur van Squadra GForce, het nieuwste team van het seizoen, waarvan hij ook de manager was.

 • ADALBERTO BAPTISTA

  Adalberto Baptista begon in 2008 met racen. Sindsdien nam hij deel aan de Porsche Cup Brazil, reed hij drie jaar in de Mitsubishi Lancer Cup en twee seizoenen in de Renault EuroCup RS-01. Samen met Sérgio Jimenez en Cacá Bueno maakt hij deel uit van team ZEG iCarros Jaguar Brazil.

 • JAGUAR CHINA RACING

  Jaguar Racing China doet dit seizoen mee met twee auto's. Het team wordt gesponsord door XCar, een Chinese autowebsite die informatie en reviews van auto's aanbiedt, alsmede advies over dealers.

 • ZHANG YAQI

  Zhang Yaqi is een Chinese coureur die onlangs met Linky Racing deelnam aan de Formula Pilota China. Vorig seizoen behaalde hij acht podiumplaatsen in de PRO-AM-klasse, waaronder drie overwinningen.

 • SUN CHAO

  Sun Chao heeft uitgebreide race-ervaring in China, waaronder in de CTCC China Cup en R8 LMS.

  In 2017 en 2018 eindigde hij als derde in de CTCC China Cup en in de seizoenen 2014 en 2015 wist hij races te winnen.

 • JAGUAR RAN RACING TEAM GERMANY

  Het team heeft als hoofdsponsor ran racing, de autosporttak van het Duitse mediabedrijf Pro7Sat1. Zo heeft het Duitse publiek de mogelijkheid om alle races van de Jaguar I‑PACE eTROPHY via een livestream te volgen. Het team heeft nog meer Duitse mediabedrijven als sponsor, zoals Magenta Sport en auto motor und sport. Christian Danner, oud-Formule 1-coureur en hoofd van de Jaguar Driving Academy, is benoemd tot sporting director van het team.

 • ALICE POWELL

  Alice Powell heeft eerder als VIP-coureur in de Jaguar I-PACE eTROPHY-serie gereden tijdens de Riyadh E-Prix in seizoen één. In deze race reed zij de snelste ronde. Zij heeft onlangs in de W Series gereden en daar een indrukwekkende derde plaats behaald.

  Ze wist de seizoensfinale op haar thuiscircuit Brands Hatch te winnen. In 2010 werd Alice de eerste vrouw die een Formule Renault-kampioenschap won en twee jaar later werd ze de eerste vrouw die punten behaalde in de GP3-serie (nu FIA Formula 3 Championship).

 • TEAM ASIA NEW ZEALAND

  Team Asia New Zealand wordt hoofdzakelijk gesponsord door de Giltrap Group uit Nieuw-Zeeland, Wearnes Automotive uit Singapore en Access Group Pvt Ltd, Sri-Lanka; zij zijn officiële importeurs en leveranciers van Jaguar Land Rover auto's in hun respectievelijke landen. Alle drie de sponsors delen hun visie en inzet voor emissieloos rijden en hebben een passie voor autosport.

 • SIMON EVANS

  Na het winnen van de allereerste race in het Jaguar I‑PACE eTROPHY Championship keert Simon Evans, broer van Jaguar Racing Formula E-coureur Mitch Evans, terug voor seizoen twee. Simon eindigde vorig jaar met vijf podiumplaatsen als vierde in het kampioenschap en wil dit jaar nog meer podiumplaatsen verdienen.

 • SAUDI RACING

  Saudi Racing werd in 2018 opgericht om talent uit Saoedi-Arabië te promoten en deel te nemen aan het Jaguar I-PACE eTROPHY Championship. Het team wordt geleid door Paul Spooner, die een goede reputatie heeft in het begeleiden van nieuw autosporttalent, zowel in het Midden-Oosten als wereldwijd. Saudi Racing wordt ondersteund door de General Sports Authority van Saudi-Arabië, de Saudi Automobile and Motorcycle Federation en Mohamed Yousuf Naghi Motors Co.

 • FAHAD ALGOSAIBI

  Fahad Algosaibi begon al in 2009 met racen. De 26-jarige coureur heeft zes races gereden in de Porsche GT3 Challenge Middle East, en werd derde in de 24H Dubai 997-race.

 • MASHHUR BAL HEJAILA

  Mashhur heeft twee seizoenen lang deelgenomen aan de Formule Gulf 1000-serie. Hij behaalde een indrukkende derde en vierde plaats in de seizoenen 2015 en 2016.

 • TEAM YOKOHOMA CHALLENGE

  Team Yokohama Challenge neemt deel aan het huidige seizoen sinds de derde ronde van de Jaguar I-PACE eTROPHY in Mexico City. Het team wordt gesponsord door Melco Resorts & Entertainment Limited. Deze onderneming heeft als doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Het ethos van de onderneming op gebied van natuur en milieu, gecombineerd met hun support aan Takuma Aoki voor deelname aan duurzame autosport, vormden overtuigende redenen om hoofdsponsor van Team Yokohama Challenge te worden.

 • TAKUMA AOKI

  Takuma Aoki, voormalig motorcoureur en deelnemer aan de World Superbike en Grand Prix, neemt deel aan de Jaguar I-PACE eTROPHY in een aangepaste raceauto met, door Jaguar Special Vehicle Operations (SVO) specifiek voor hem ontworpen, handbediening. De Japanse coureur schreef op 15 februari 2020 geschiedenis in Mexico City als de eerste gehandicapte persoon die deelnam aan een internationale, elektrische autorace.

HOE HET WERKT

Net als vorig seizoen bieden wij VIP-coureurs de mogelijkheid om deel te nemen aan een race in de Jaguar I‑PACE eTROPHY, in elke stad die onze serie aandoet. Zo zijn er meerdere vormen van competitie tijdens de raceserie en wordt de race in elke nieuwe stad een stuk spannender.