Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation
 1. RACEVERSLAG
  MONTREAL 29.07.2017 & 30.07.2017

  EEN RECORDKWALIFICATIE EN MEER PUNTEN VOOR PANASONIC JAGUAR RACING TIJDENS DE SEIZOENSFINALE IN MONTREAL.

  • Tijdens alweer een dubbel raceweekend is het team van Panasonic Jaguar Racing beloond met nog meer punten voor hun onvermoeibare inzet. De positieve resultaten begonnen op zaterdag tijdens de kwalificatie, waarin de coureurs als 6e en 7e eindigden; een seizoensrecord!

   Tijdens de enerverende race moesten de teams al in ronde 16, na een crash en gele vlaggen op het hele circuit, gokken of ze voor een vroege wagenwissel wilde gaan. Het Britse team besloot voor twee verschillende strategieën te gaan: Mitch werd naar binnen geroepen en Adam ging één ronde door. De Nieuw-Zeelander kwam terug op de baan op P5, terwijl Adam door ongelukkige omstandigheid terugviel naar P15.

   Na een intense tweede helft van de race wist Mitch op P7 te finishen en 6 punten te scoren. Adam werd 16e en vergaarde belangrijke data voor het team.

   Bekijk alle hoogtepunten van de Formule E-races in Montreal.

   Tijdens de race op zondag, de laatste van het seizoen, wisten beide mannen met hun snelheid en door slim te rijden vijf plaatsen te winnen. Dit was echter net niet genoeg voor punten. Mitch vocht zich van P17 naar P12, terwijl Adam zijn I-TYPE vanaf de 19e positie naar P14 wist te knokken.

   James Barclay, Team Director, Panasonic Jaguar Racing:  "Het heeft ons ontzettend veel voldoening gegeven om deel uit te maken van deze innovatieve raceklasse. Wij hebben enorm veel geleerd in het eerste seizoen en erg genoten van de uitdaging van Jaguar's eerste jaar volledig elektrisch racen op stratencircuits.

   Adam Carroll, #47: “Dit is een van de meest competitieve raceklassen ter wereld en dé plek voor teams die racen om te innoveren. Als een coureur of fabrikant zich wil bewijzen, is het Formule E-kampioenschap daar de perfecte plek voor."

   Mitch Evans, #20: "Het is geweldig om deel uit te maken van dit team en ik ben er trots op dat ik bij kan dragen aan de comeback van dit beroemde merk in de racewereld. Wij hebben enorm veel geleerd en het was een fantastische ervaring."

   Het team gaat zich nu richten op seizoen vier, dat in december begint in Hongkong. De ontwikkeling van de Jaguar I-TYPE 2 vordert gestaag en de nieuwe raceauto wordt in de komende maanden gepresenteerd.