Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation
 1. RACEVERSLAG
  BUENOS AIRES 18.02.17

  Het Zuid-Amerikaanse debuut van Panasonic Jaguar Racing in de FIA Formule E in Argentinië is positief verlopen voor het jongste team in de klasse.

  • Mitch Evans reed een indrukwekkende ronde tijdens de kwalificatie waardoor hij mocht starten op P7, slechts twee plaatsen verwijderd van de Super Pole-groep.  Het was de eerste startpositie in de top tien voor het Britse team, en dat al in de derde race.

   De race van Mitch was enerverend, van het doven van de lichten tot aan de finishvlag, dankzij lange gevechten met Nico Prost en Felix Rosenqvist.  Adam's race werd bij de start al bemoeilijkt, aangezien zijn auto niet wegkwam van de grid, waardoor hij met een ronde achterstand op de rest van het veld aan de race begon.

   Uiteindelijk greep Mitch met P13 net naast de eerste puntenfinish voor het team.  Adam deed wat hij kon door zich terug te vechten naar P17 en verzamelde met de gereden rondes cruciale data, die het team kan analyseren voor de volgende race.

   Bekijk alle hoogtepunten van de Formule E-race op het Circuito de Puerto Madero in Buenos Aires.

   James Barclay, Panasonic Jaguar Racing, Team Director: “Dit was ons beste kwalificatieresultaat van het seizoen. Wij hebben grote sprongen vooruit gemaakt en Mitch heeft goed mee kunnen doen in de voorhoede.”

   Mitch Evans, #20, P13:  “De eerste helft van de race was goed, maar ik werd in de beginfase een paar keer aangetikt waardoor ik twee plaatsen verloor. Door de gele vlaggen werd de race geneutraliseerd en kon ik een paar plaatsen goedmaken. Daarna deed ik mee in de voorhoede.”

   Adam Carroll, #47, P17: “Het was een zware dag vandaag. De dag begon veelbelovend, al ging de tweede training wat minder, omdat wij de auto heel wilden houden voor de kwalificatie en geen risico's wilden nemen. Ik hoopte op een sterke race waarin ik mij naar voren zou kunnen vechten, maar door een probleem met de auto kwam ik bij de start niet weg. Wij weten nog niet zeker wat het probleem was en de monteurs zijn het aan het onderzoeken. Gelukkig kon ik uiteindelijk toch starten en de race voltooien. Wij hebben een hoop nuttige data verzameld, maar helaas geen goed resultaat weten te boeken.”