Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation
 1. RACEVERSLAG
  HONGKONG, ZONDAG 9 OKTOBER 2016

  Panasonic Jaguar Racing heeft een sterke entree gemaakt in de FIA Formule E, op het uitdagende HKT Hongkong ePrix wegcircuit in de binnenstad van Hongkong.

  • Onze Britse coureur Adam Carroll vocht zich vanaf zijn 17e startpositie naar de 12e plaats. Zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot Mitch Evans viel uit terwijl hij op de 10e positie reed, na een snelle eerste fase in deze enerverende race.

   Na de annulering van de Super Pole-kwalificatie behaalde de 22-jarige Evans de 15e startpositie. Na een bliksemstart wist Evans tijdens de eerste fase van de race vijf plaatsen te klimmen. Het team ontdekte echter een elektrisch probleem in zijn tweede auto en besloot de race vroegtijdig te verlaten om verdere schade te voorkomen.

   Mitch verklaarde: "Het is erg jammer dat wij de finish niet hebben gehaald, maar ik heb veel geleerd. Ik had een prima start, kon een aantal posities winnen en kwam goed mee met de rest van het veld. De Jaguar I-TYPE presteerde goed en ik kan niet wachten tot de volgende race in Marrakesh!"

   Bekijk alle hoogtepunten van de eerste FIA Formule E-race van Panasonic Jaguar Racing op het HKT Hongkong ePrix wegcircuit.

   Ondertussen vocht Carroll zich naar de 12e plaats door zijn sterke tweede fase na de safety car en de pitstops. Adam reed goed en was samen met nog een coureur het meest energie-efficiënt. Hierdoor was hij in staat om één plek achter 'pole-sitter' en kampioen van het eerste seizoen Nelson Piquet Jr. te finishen.

   "Daar ben ik best tevreden mee. Wij reden een snel en gelijkmatig tempo in de race, en vooral op het gebied van energiemanagement waren wij sterk", aldus Carroll. "Ik wil alle leden van het Panasonic Jaguar Racing-team van harte bedanken. Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt om hier te komen en wij hebben erg veel geleerd dit weekend. Dit is nog maar het begin."

   Al met al maakte het team een positief debuut in de FIA Formule E. Tijdens de volgende race in Marrakesh in november willen wij graag verder bouwen op dit succes. Volg Panasonic Jaguar Racing voor het laatste nieuws.