Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

HET KAMPIOENSCHAP

HET KAMPIOENSCHAP

SEIZOEN 2017/2018

2017/18: na een geweldig debuutseizoen richt het team zijn aandacht nu op het vierde Formule E-seizoen, dat in december in Hongkong van start gaat. Met nieuwe steden in de racekalender en de onthulling van de nieuwe I-TYPE 2, belooft Jaguar's tweede racejaar nog beter te worden dan het eerste.

AANSTAANDE EVENEMENTEN

MEXICO-STAD, 03-03-2018

Op meer dan 2.500 m boven zeeniveau is dit het hoogstgelegen circuit van de Formule E, en een van de hoogste racelocaties ter wereld. In seizoen 3 werd Mitch hier 4e, dus de ijle lucht leek hem goed te liggen. In seizoen 4 hoopt hij dit resultaat te verbeteren

PUNTA DEL ESTE, 17-03-18

Dit fraaie, 2,785 km lange circuit langs de prachtige, zonovergoten kustlijn heeft zowel krappe chicanes als zeer snelle stukken. Het is dan ook geen verrassing dat de coureurs dit hebben beschreven als een van de meest unieke circuits op de kalender.

ROME, 14-04-2018

Met een lengte van 2,85 km is dit het op één na langste circuit waar het team dit seizoen gaat racen. Met 21 bochten worden alle coureurs tot het uiterste gedreven in deze eerste volledig elektrische formulerace op een stratencircuit in Italië ooit.

PARIJS, 28-04-2018

Vorig seizoen waren alle tribuneplaatsen uitverkocht en haalde het team zijn derde puntenfinish op rij rond het historische Les Invalides-complex. De lat ligt dus hoog voor beide coureurs.

BERLIN, 19-05-2018

Tijdens seizoen 3 verdiende Mitch Jaguar's eerste trofee: de VISA Fastest Lap Award. Hij gaat dit weekend ongetwijfeld weer voor succes.

ZURICH, 10-06-2018

Het team arriveert in Zurich voor de eerste circuitrace in Zwitserland sinds de Zwitserse Grand Prix in 1954.

NEW YORK CITY, 14-07-2018

Panasonic Jaguar Racing hielp in seizoen 3 geschiedenis schrijven tijdens de eerste elektrische straatrace in de vijf stadsdelen van New York City. Het was tevens de terugkeer van het team in Noord-Amerika.

NEW YORK CITY, 15-07-2018

Het circuit ligt in de aan het water gelegen wijk Red Hook in Brooklyn en biedt een schitterend uitzicht op de iconische skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld.

MONTREAL, 28-07-2018

Het laatste raceweekend van het seizoen is de Hydro-Québec Montréal E-Prix. Het circuit wordt door sommige coureurs beschreven als het meest uitdagende waarop wordt gereden. Op dit circuit met blinde bochten en hoogteverschillen zal de coureur die het beste zijn concentratie kan vasthouden als winnaar uit de strijd komen.

MONTREAL, 29-07-2018

Tijdens de laatste race van het FIA Formule E-seizoen zal het team alles op alles zetten om een podiumplaats te verdienen en het seizoen in stijl af te sluiten.

VOORBIJE RACES

HONG KONG, 02.12.17

Seizoen vier is opwindend van start gegaan. Nelson Piquet Jr. behaalde in de straten van Hongkong de eerste punten van het seizoen voor het team met een indrukwekkende vierde plaats.

HONG KONG, 03.12.17

De tweede race in Hongkong resulteerde in een aantal primeurs voor het Panasonic Jaguar Racing team. De belangrijkste was de derde plaats van Mitch, de allereerste podiumplaats ooit. De andere was eerder die dag toen Mitch de snelste kwalificatietijd zette.

MARRAKESH, 13.01.18

Nelson behaalde niet alleen een indrukwekkende vierde plaats, maar won ook nog eens de VISA Fastest Lap Award. Dit was pas zijn derde race voor Panasonic Jaguar Racing, maar hij bewijst nu al van onschatbare waarde te zijn voor het team, dat mede dankzij hem vierde staat in het kampioenschap.

SANTIAGO, 03.02.18

Doordat beide coureurs in de top 10 finishten, heeft het team opnieuw een indrukwekkende hoeveelheid punten gescoord. Na een gevecht dat de hele race duurde, finishte Nelson 6e en Mitch 7e in de ABB FIA Formula E Santiago E-Prix.

VOLG ONS

Voor exclusieve toegang tot het team, de auto's en de actie, volg ons via de onderstaande links.

VOLG ONS

Voor exclusieve toegang tot het team, de auto's en de actie, volg ons via de onderstaande links.