Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

HET KAMPIOENSCHAP

HET KAMPIOENSCHAP

id04_JDX_FE_CHAMPIONSHIP_20172018__desktop_1366x650_jpg

SEIZOEN 2017/2018

2017/18: na een geweldig debuutseizoen richt het team zijn aandacht nu op het vierde Formule E-seizoen, dat in december in Hongkong van start gaat. Met nieuwe steden in de racekalender en de onthulling van de nieuwe I-TYPE 2, belooft Jaguar's tweede racejaar nog beter te worden dan het eerste.

AANSTAANDE EVENEMENTEN

ZURICH, 10-06-2018

Het team arriveert in Zurich voor de eerste circuitrace in Zwitserland sinds de Zwitserse Grand Prix in 1954.

NEW YORK CITY, 14-07-2018

Panasonic Jaguar Racing hielp in seizoen 3 geschiedenis schrijven tijdens de eerste elektrische straatrace in de vijf stadsdelen van New York City. Het was tevens de terugkeer van het team in Noord-Amerika.

NEW YORK CITY, 15-07-2018

Het circuit ligt in de aan het water gelegen wijk Red Hook in Brooklyn en biedt een schitterend uitzicht op de iconische skyline van Manhattan en het Vrijheidsbeeld.

VOORBIJE RACES

HONG KONG, 02.12.17

Seizoen vier is opwindend van start gegaan. Nelson Piquet Jr. behaalde in de straten van Hongkong de eerste punten van het seizoen voor het team met een indrukwekkende vierde plaats.

HONG KONG, 03.12.17

De tweede race in Hongkong resulteerde in een aantal primeurs voor het Panasonic Jaguar Racing team. De belangrijkste was de derde plaats van Mitch, de allereerste podiumplaats ooit. De andere was eerder die dag toen Mitch de snelste kwalificatietijd zette.

MARRAKESH, 13.01.18

Nelson behaalde niet alleen een indrukwekkende vierde plaats, maar won ook nog eens de VISA Fastest Lap Award. Dit was pas zijn derde race voor Panasonic Jaguar Racing, maar hij bewijst nu al van onschatbare waarde te zijn voor het team, dat mede dankzij hem vierde staat in het kampioenschap.

SANTIAGO, 03.02.18

Doordat beide coureurs in de top 10 finishten, heeft het team opnieuw een indrukwekkende hoeveelheid punten gescoord. Na een gevecht dat de hele race duurde, finishte Nelson 6e en Mitch 7e in de ABB FIA Formula E Santiago E-Prix.

MEXICO CITY, 03.03.18

In dezelfde week dat Jaguar de langverwachte volledig elektrische I-PACE aan de wereld toonde, deed Panasonic Jaguar Racing daar niet voor onder met een recordaantal punten in Mexico-Stad. Nelson greep met zijn 4e plaats net naast het podium en teamgenoot Mitch vocht zich heldhaftig naar voren van de 12e plek om als 6e over de finish te komen.

PUNTA DEL ESTE, 17.03.18

Straffen, crashes en zenuwslopend spannende actie. De race van afgelopen weekend had het allemaal. Mitch toonde zijn talent en racete van de 16e startplaats naar P4 en scoorde daarmee waardevolle punten voor het team. Helaas moest Nelson zijn race vroegtijdig beëindigen vanwege een technisch probleem.

ROME, 14.04.18

Het team had zicht op een podiumplaats toen Mitch een tijdje op P2 reed. Hoewel hij net geen podiumplaats wist te bemachtigen, kreeg hij wel 2 punten, waarmee het puntentotaal verder stijgt tijdens dit recordbrekende seizoen van het team.

PARIS, 28.04.18

Het team werd geconfronteerd met een uitdagend raceweekend, met zowel mechanische tegenslagen als incidenten op het circuit. Hoewel er geen punten werden behaald, wist het team wel waardevolle data te verzamelen, waarmee ze in Berlijn voor extra spanning kunnen zorgen.

BERLIN, 19.05.18

Het team is terug in de strijd, na een winst van 8 punten in Berlijn. Ondanks een communicatieprobleem finishte Mitch na een felle strijd op de zesde plaats. Nelson demonstreerde zijn geweldige inhaalkunsten, maar greep net naast de top tien.

VOLG ONS

Voor exclusieve toegang tot het team, de auto's en de actie, volg ons via de onderstaande links.

VOLG ONS

Voor exclusieve toegang tot het team, de auto's en de actie, volg ons via de onderstaande links.

SHARED_JDX_FE-Follow_Us-Desktop_1366x768_jpg