Skip primary navigation

JAGUAR XJ

POWER & EFFICIENCY

De Jaguar XJ staat voor zakelijkheid én luxe en biedt zowel de bestuurder als de passagiers een combinatie van kracht, prachtig design en verfijning. Dankzij de allernieuwste technologie is elke rit nog veiliger en nog aantrekkelijker. De XJ biedt de ideale omgeving voor werk én ontspanning.

De XJ is standaard uitgerust met InControl Touch Pro, het nieuwe, geavanceerde infotainmentsysteem van Jaguar, waarmee iedereen in de auto altijd online is. Het biedt zelfs een eigen WiFi-hotspot voor een draadloze internetverbinding voor meerdere apparaten.

De XJ is dankzij de aluminium carrosseriestructuur ook een van de meest efficiënte auto's in zijn segment. De uitstekende verhouding tussen vermogen en gewicht zorgt op elk gebied voor betere prestaties, zonder concessies te doen aan zijn sterkte. De XJ is leverbaar met verschillende bekroonde motoren, passend bij elke rijstijl. De XJ richt op de wensen van bestuurder en passagiers én op de wensen van de zakelijke markt.

BETER DESIGN

De elegante XJ, met zijn perfecte dynamische lijnen en aërodynamisch design, is stabieler, efficiënter en verfijnder. Hierdoor is de XJ veiliger, zuiniger en stiller. De indrukwekkende, rechtere grille, de sterkere LED-koplampen en de opvallende, nieuwe achterlichten maken de XJ gedurfder en assertiever.

EEN KLASSE APART

Het interieur van de XJ vormt een klasse apart en is uniek in zijn segment. Het luxueuze interieur combineert ongeëvenaard design en de nieuwste technologieën, met eigentijds vakmanschap en een ruime keuze uit kleuren en prachtige materialen en afwerkingen. Long Wheelbase-modellen bieden tot een meter beenruimte achterin. Er is dus meer dan genoeg ruimte om te werken of om te ontspannen met de twee 10,2-inch HD beeldschermen. Dankzij de individuele zitplaatsen met verstelbare rugleuning kunt u zich ook aangenaam uitstrekken. Met de XJ wordt zakendoen puur genieten.

ALUMINIUM IS ONZE KRACHT

Wat maakt de XJ zo uniek? Aluminium. De monocoque carrosserieconstructie van 100 procent aluminium zorgt op elk gebied voor betere prestaties. De acceleratie is verbeterd en de motor hoeft minder te doen, met als resultaat een lager brandstofverbruik en minder emissies. Ook de besturing, de wendbaarheid en het rijcomfort zijn verbeterd. De intrinsieke kracht van de aluminium monocoque carrosserie en het lagere gewicht zorgen voor betere remprestaties, minder kinetische energie bij botsingen en dus meer veiligheid voor alle inzittenden.

KRACHT, REACTIEVERMOGEN, EFFICIENCY

Prestaties, verfijning en efficiency. De XJ is leverbaar met verschillende motoren waaronder een nieuwe versie van onze 3.0 V6 dieselmotor, nu met 300 pk, 700 Nm koppel en lagere CO2-emissies van 149 g/km. Daarnaast is er de keuze uit de 2.0 benzinemotor met 240 pk, de 3.0 V6 340 pk Supercharged benzinemotor met vierwielaandrijving en de 5.0 V8 550 pk Supercharged benzinemotor. Alle modellen beschikken bovendien over een 8-traps automatische transmissie voor snel en soepel schakelen en zuiniger rijden.

ALTIJD ONLINE, ALTIJD BEREIKBAAR

InControl Touch Pro, standaard op elke XJ, is ons state-of-the-art infotainmentsysteem. Dit systeem integreert naadloos met smartphones om een reeks diensten te bieden die de rijbeleving verbeteren door bestuurder en passagiers onderweg complete connectivity te bieden. De connectivity van de XJ kan worden uitgebreid met een programma technologieën en apps, waaronder een app die toegang en controle op afstand biedt, het interieur voor vertrek kan verwarmen of koelen, de auto kan vergrendelen en ontgrendelen, het alarm kan resetten en waarmee u de auto kunt vinden op een parkeerplaats. Met WiFi-hotspot kunt u tot wel acht apparaten verbinden met de 3G-hotspot van de XJ, voor een snellere en stabielere verbinding met internet. De XJ is dé plaats om zaken te doen.

LUXE VAN TOPKWALITEIT

De XJ zet een uitzonderlijke standaard voor moderne luxe en comfort: de combinatie van uitzonderlijk vakmanschap en technologie zorgt voor een unieke sfeer. De multifunctionele stoelen bieden de bestuurder en de passagiers volledige controle over hun comfort: beide voorstoelen hebben vijf verschillende massageprogramma’s. Achterin maken de uitklapbare werktafeltjes, LED-leeslampjes, voetsteunen en elektrisch verstelbare zonneschermen voor de zijruiten de XJ tot een ideale werkplek.

EXTRA INTELLIGENT

De XJ is ontworpen voor een eenvoudigere en veiligere rijbeleving door middel van een groot aantal standaard systemen, waaronder Adaptive Cruise Control, dat een langzamere auto voor u detecteert en de snelheid van de XJ aanpast. Blind Spot Monitor met Closing Vehicle Sensing waarschuwt de bestuurder voor auto’s in de dode hoeken en Traffic Sign Recognition herkent onder andere borden met snelheidslimieten en toont deze op het virtuele instrumentenpaneel. Andere systemen helpen bij het parkeren en in- en uitrijden van krappe parkeerplaatsen. De XJ beschikt zelfs over een Pedestrian Contact Sensing System, dat letsel minimaliseert in geval van een aanrijding waarbij een voetganger betrokken is.