Skip primary navigation
JAGUAR XJ LUXURY

JAGUAR XJ

skip.tertiary.navigation

POWER & EFFICIENCY

De Jaguar XJ neemt zakendoen even serieus als het bieden van luxe. Hij onderscheidt zich door de combinatie van kracht, schoonheid en raffinement, voor zowel de bestuurder als de passagiers. Met de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid en entertainment is de XJ de perfecte ambiance om te werken en te ontspannen.

De XJ is standaard uitgerust met Jaguar's nieuwe state-of-the-art infotainmentsysteem Touch Pro, waarmee inzittenden verbonden kunnen blijven met de buitenwereld, kunnen beschikken over opslagruimte voor persoonlijke media en alles perfect kunnen bedienen via een 10,2" touchscreen met intuïtieve multi-touch bediening.

De XJ is dankzij de aluminium carrosseriestructuur ook een van de meest efficiënte auto's in zijn klasse. De uitstekende vermogen-gewichtsverhouding verbetert alle aspecten van zijn prestatiegedrag, zonder afbreuk te doen aan de sterkte van de constructie. Tegelijkertijd biedt het bekroonde motorenprogramma een passende krachtbron voor iedere rijstijl. De XJ komt tegemoet aan alle wensen van bestuurder en passagiers, maar zeker ook aan hoge zakelijke vereisten.

En door zijn innovatieve technologie, zoals het Touch Pro infotainmentsysteem met 10,2" touchscreen en intuïtieve multi-touch bediening, voldoet Jaguar's premium sedan aan de wensen van de meest veeleisende bestuurders. Voor al even veeleisende passagiers biedt hij een royaal interieur met voldoende ruimte om te ontspannen.

BETER DESIGN

De elegante XJ, met zijn perfecte dynamische lijnen en aërodynamisch design, is stabieler, efficiënter en verfijnder. Hierdoor is de XJ veiliger, zuiniger en stiller. De indrukwekkende, rechtere grille, de sterkere LED-koplampen en de opvallende, nieuwe achterlichten maken de XJ gedurfder en assertiever.

EEN KLASSE APART

Het interieur van de XJ vormt een klasse apart en is uniek in zijn segment. Het luxueuze interieur combineert ongeëvenaard design en de nieuwste technologieën, met eigentijds vakmanschap en een ruime keuze uit kleuren en prachtige materialen en afwerkingen. Long Wheelbase-modellen bieden tot een meter beenruimte achterin. Er is dus meer dan genoeg ruimte om te werken of om te ontspannen met de twee 10,2-inch HD beeldschermen. Dankzij de individuele zitplaatsen met verstelbare rugleuning kunt u zich ook aangenaam uitstrekken. Met de XJ wordt zakendoen puur genieten.

IMAGE_WRAPPER_XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Car_Image_RHDFLIP_Device-Desktop_590x285.jpg IMAGE_WRAPPER_XJ_Drive_03_Aluminium_Slider_Monocoque_Image-device_desktop_590x285.jpg

ALUMINIUM IS ONZE KRACHT

Wat maakt de XJ zo uniek? Aluminium. De monocoque carrosserieconstructie van 100 procent aluminium zorgt op elk gebied voor betere prestaties. De acceleratie is verbeterd en de motor hoeft minder te doen, met als resultaat een lager brandstofverbruik en minder emissies. Ook de besturing, de wendbaarheid en het rijcomfort zijn verbeterd. De intrinsieke kracht van de aluminium monocoque carrosserie en het lagere gewicht zorgen voor betere remprestaties, minder kinetische energie bij botsingen en dus meer veiligheid voor alle inzittenden.

KRACHT, REACTIEVERMOGEN, EFFICIENCY

Prestaties, raffinement en efficiency. Het motorenprogramma van de XJ omvat onze 3.0 liter V6 dieselmotor met 300 pk en 700 Nm koppel, en CO2-emissies vanaf 149 g/km. Verder zijn er een 340 pk 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor en een 575 pk 5.0 liter V8 Supercharged benzinemotor. Elke uitvoering is uitgerust met een achttraps automatische transmissie voor een alert en soepel schakelgedrag, en een laag brandstofverbruik.

ALTIJD ONLINE, ALTIJD BEREIKBAAR

Touch Pro, standaard op elke XJ, is ons state-of-the-art infotainmentsysteem. Dit systeem omvat Bluetooth®-connectivity, opslagruimte voor persoonlijke media en een 10,2" touchscreen, en integreert naadloos met smartphones om een reeks diensten te bieden die de rijbeleving verbeteren door bestuurder en passagiers onderweg complete connectivity te bieden. De connectivity van de XJ kan worden uitgebreid met een programma technologieën en apps, waaronder een app die toegang en controle op afstand biedt, het interieur voor vertrek kan verwarmen of koelen, de auto kan vergrendelen en ontgrendelen, het alarm kan resetten en waarmee u de auto kunt vinden op een drukke parkeerplaats. Met de WiFi-hotspot kunt u tot wel acht apparaten verbinden met de 4G-hotspot van de XJ, voor een snellere en stabielere verbinding met internet. De XJ is dé plek om zaken te doen.

LUXE VAN TOPKWALITEIT

De XJ zet een uitzonderlijke standaard voor moderne luxe en comfort: de combinatie van uitzonderlijk vakmanschap en technologie zorgt voor een unieke sfeer. De multifunctionele stoelen bieden de bestuurder en de passagiers volledige controle over hun comfort: beide voorstoelen hebben vijf verschillende massageprogramma’s. Achterin maken de uitklapbare werktafeltjes, LED-leeslampjes, voetsteunen en elektrisch verstelbare zonneschermen voor de zijruiten de XJ tot een ideale werkplek.

EXTRA INTELLIGENT

De XJ is uitgerust met een programma geavanceerde bestuurderondersteunende systemen, ontwikkeld om rijden gemakkelijker en veiliger te maken. Systemen als Lane Keeping Assist en Driver Condition Monitoring geven u extra zelfvertrouwen, terwijl het Adaptive Dynamics-systeem de auto tot wel 500 keer per seconde evalueert om de perfecte balans te bieden tussen handling en rijcomfort. Blind Spot Monitor met Closing Vehicle Sensing waarschuwt de bestuurder voor voertuigen in de dode hoek en Traffic Sign Recognition detecteert snelheidsbeperkingen en toont deze op het virtuele instrumentenpaneel.