De F‐TYPE SVR Coupé is onze krachtigste F‐TYPE Coupé tot nu toe. Hij is gecreëerd door Special Vehicle Operations (SVO) en levert ontzagwekkende prestaties, ongeëvenaarde luxe en baanbrekende technologie.

De twin vortex supercharger van de 5.0 liter V8-motor reageert direct en zorgt voor alerte, uiterst krachtige prestaties bij elk toerental. De F‐TYPE SVR Coupé accelereert van 0‑100 km/h in slechts 3,7 seconden en heeft een topsnelheid van 322 km/h*.

Neem contact op met uw Jaguar dealer wanneer u geïnteresseerd bent in een van de laatste exemplaren van deze uiterst exclusieve sportauto.

BELANGRIJKE KENMERKEN

 • Jaguart F-Type SVR Every Detail Side View

  ELK DETAIL TELT

  Ontdek de ultieme F‐TYPE. De F‐TYPE SVR is lichter en sneller en is voorzien van aangepaste aërodynamische onderdelen die de wegligging verbeteren. Daarnaast zorgt Jaguar’s All Wheel Drive-technologie dat de grip onder alle omstandigheden optimaal is. Elk detail van de auto is afgestemd op gigantische prestaties; dit is Jaguar op zijn best.

 • Jaguar F-Type SVR Interior

  INTERIEURSTYLING

  De Performance-stoelen met quilted stoelbekleding bieden veel comfort en ondersteuning, en de ultramoderne afwerkingen creëren een gevoel van totale luxe.

 • Lightweight Jaguar F-Type SVR Coupé Driving Along Road

  LICHTGEWICHT TECHNOLOGIEËN

  Gewicht is de vijand van prestaties. Daarom hebben wij de F‐TYPE SVR ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Elke gram gewicht is er met een reden. Het lichtgewicht Titanium en Inconel® uitlaatsysteem zorgt voor een gewichtsbesparing van 16 kg, terwijl de fraaie gesmede lichtmetalen velgen in totaal 13,8 kg gewicht besparen. Elke nieuw ontworpen wieldrager bespaart 0,6 kg in vergelijking met de standaard wieldragers en het als optie verkrijgbare Carbon Ceramic-remsysteem met 398 mm remschijven vóór en 380 mm schijven achter, reduceert het gewicht met 21 kg in vergelijking met een conventioneel remsysteem. Elke milligram gewichtsbesparing geeft de F‐TYPE SVR snellere acceleratietijden, een nog wendbaardere handling en een scherper remgedrag – voor een onvergetelijke rijbeleving.

 • Jaguar F-Type SVR Coupé Aerodynamic Driving

  AËRODYNAMICA

  De aërodynamische vleugelspoiler speelt een belangrijke rol bij de grotere prestaties van de F‐TYPE SVR en produceert zowel minder luchtweerstand als een grotere downforce. De vleugelspoiler is hoger en breder waarmee hij over de volle breedte van de auto werkt. Wanneer de vleugelspoiler is uitgeklapt, zorgt deze voor een reductie van de luchtweerstandscoëfficiënt met 2,5% en een reductie van de liftcoëfficiënt met 15%. Andere aërodynamische verbeteringen sturen de luchtstroming door de motorruimte voor optimale koeling en evenwichtige downforce. De gladde onderbodem en achterdiffuser reduceren luchtweerstand, sturen de luchtstroming en verbeteren de stabiliteit.

 • Jaguar F-Type SVR Powertrain Driving.

  MOTORTECHNOLOGIE

  In de F‐TYPE SVR levert de 5.0 liter V8-motor nog grotere prestaties, dankzij een verbluffend vermogen van 423kW (575 pk) en een koppel van 700 Nm. Het All Wheel Drive-systeem werkt samen met het Electronic Active Differential om tractie en stabiliteit te vergroten, zodat de F‐TYPE SVR zijn gigantische vermogen optimaal kan benutten.

KENMERKEN F‐TYPE SVR COUPÉ

 • Jaguar F-Type SVR Coupé 5.0l V8 Engine

  423kW (575 pk) 5.0 LITER V8-MOTOR

  Deze aangepaste 423kW (575 pk) sterke 5.0 liter V8-motor maakt de F‐TYPE SVR tot de krachtigste in serie geproduceerde Jaguar ooit. Hij accelereert in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/h en geeft de Convertible een topsnelheid van 322km/h.

 • Jaguar F-Type SVR Aerodynamic Driving

  GEAVANCEERDE AËRODYNAMICA

  Talrijke aërodynamische verbeteringen, waaronder een precisie-frontsplitter en een bredere spoiler, vergroten de downforce van de F‐TYPE SVR en verlagen tegelijkertijd de luchtweerstand. Daardoor snijdt de F‐TYPE SVR door de wind, waardoor hij moeiteloos in staat is tot snelle acceleratietijden en hoge kruissnelheden.

 • Jaguar F-Type SVR Coupé Wheel

  UNIEKE VELGEN

  De F‐TYPE SVR is uitgerust met speciale gesmede 20” lichtmetalen velgen uitgevoerd in Satin Grey. Deze 'Split-Spoke’ velgen zijn gecombineerd met Pirelli P ZEROTM banden die 10 mm breder zijn dan de standaard F‐TYPE banden, voor nog betere handling en grip.

 • Jaguar F-Type SVR Coupé Interior.

  EXCLUSIEF INTERIEUR

  Met het interieur van de F‐TYPE SVR heeft onze afdeling Special Vehicle Operations het toonbeeld geleverd van haar aandacht voor detail. Waar u ook kijkt, ziet u exclusieve materialen. Van subtiele, contrasterende stiknaden tot ultramoderne afwerkingen die een gevoel van totale luxe oproepen.

Jaguar F-Type SVR Logo Headrest

STANDAARDUITRUSTING VAN ALLE F‐TYPE MODELLEN

 • Jaguar F-Type Navigation Pro Display

  NAVIGATION PRO

  Het navigatiesysteem maakt het plannen van reizen en volgen van routes gemakkelijker dankzij uitgebreide instructies, gesproken aanwijzingen en Junction View. 'Berekende positie'-functie kan de positie van de auto nauwkeurig bepalen op plaatsen waar geen ontvangst van GPS-signalen mogelijk is, bijvoorbeeld in tunnels of in dichtbebouwde stadscentra.

 • Jaguar F-Type Electric Power Assisted Steering

  EPAS

  De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) biedt uitstekende feedback en controle, en is alleen actief wanneer daadwerkelijk wordt gestuurd, waarmee brandstof wordt bespaard en vermogen vrijgemaakt voor wat echt belangrijk is. De geavanceerde computerregeling varieert de stuurbekrachtiging al naar gelang de omstandigheden, met als resultaat maximale assistentie bij manoeuvreren op lage snelheden en een fantastisch stuurgevoel bij hoge snelheden.

 • Jaguar F-Type Touch Pro Display

  TOUCH PRO

  De volgende generatie hard- en software van Touch Pro is standaard en tilt connectivity en entertainment in de F‑TYPE naar het allerhoogste niveau. Met zijn ongelooflijk snelle reacties en uiterst intuïtieve gebruikersinterface en scherpe beelden, zorgt InControl Touch Pro ervoor dat elke reis gemakkelijker en prettiger verloopt.

 • Jaguar F-type Meridian Sound Speaker Locations

  MERIDIANTM SOUND SYSTEM

  Het 380 W Sound System van de F‐TYPE is ontworpen in samenwerking met de Britse audio-experts van MeridianTM en brengt uw muziek tot leven. Met behulp van Digital Signal Processing (DSP) en geavanceerde Cabin Correction algoritmes stemt dit systeem met 10 luidsprekers inclusief 2 subwoofers uw audio af op de unieke interieurakoestiek van de F‐TYPE.

 • Jaguar F-Type Torque Vectoring

  TORQUE VECTORING

  Torque Vectoring maximaliseert de prestaties van de F‑TYPE in zelfs de scherpste bochten. Torque Vectoring-technologie remt de binnenste wielen in de bocht individueel en gecontroleerd af om de rotatiekracht die op de auto werkt te vergroten.

PERSONALISEER UW F‐TYPE

Maak uw F‐TYPE echt persoonlijk. Kies de kleuren voor carrosserie en dak die bij u passen, en de velgen die hier perfect op aansluiten. Creëer uw persoonlijke interieurstyling, specificeer uw ideale stoelen, bekledingsmaterialen en kleurencombinaties. En met Jaguar's uitzonderlijke combinatie van opties, style packs en accessoires wordt uw F‐TYPE echt uniek.

/

ERVAAR EEN JAGUAR PROEFRIT

Ervaar zelf de prestaties, luxe en opwinding die bij een Jaguar horen tijdens een proefrit. Uw Jaguar dealer is u hierbij graag van dienst.

Jaguar F-Type Driving Along Seafront

*Als de aërodynamische vleugelspoiler in Carbon Fibre van de F‑TYPE SVR wordt vervangen door de standaard, uitklapbare achterspoiler bedraagt de topsnelheid van de F-TYPE SVR Coupé 300 km/h.