Continuous line of a Jaguar vehicle in black and white.

OVER JAGUAR

INNOVERENDE MENSEN AAN DE TOP: DE TOEKOMST VAN JAGUAR BEPALEN

Dr. Ralf Speth, CEO van JLR

Doctor Ralf Speth, CEO, Jaguar Land Rover.
Innovatie is een tweede natuur voor Dr. Ralf Speth. Hij werd CEO van Jaguar Land Rover in 2010 en stond aan het hoofd van een opmerkelijke ommekeer voor de onderneming, met een sterkere verkoop, ruim 8.000 nieuwe jobs en belangrijke lanceringen zoals de nieuwe XJ en de merkbepalende F-TYPE.

Als autoliefhebber in hart en nieren rijdt hij met een Jaguar XFR en bezit hij een E-Type. Een groot deel van dat succes is te danken aan de niet aflatende focus van Dr. Speth op vormgeving in elk aspect van de aanpak van de onderneming: niet alleen in de wagens zelf, maar ook in de manier waarop de hele organisatie werkt.

“Ik heb het over hoe we vorm geven aan al onze processen, hoe we vorm geven aan onderzoek en productie, hoe we vorm geven aan opleiding, de aanwervingsprogramma's, de persoonlijke vaardigheden. En hoe we vorm geven aan onze relatie met concessiehouders en ten slotte met onze klanten.”

Voor hem is dit de sleutel tot succes: waarde en innovatie creëren om het correcte rendement te genereren dat verdere investeringen in innovatie rechtvaardigt, de perfecte virtueuze cirkel.

"We worden internationaler, ontwikkelen meer producten, investeren in heel veel verschillende technologieën, in heel veel verschillende domeinen."

Na zijn studies Economisch Ingenieur aan de Hochschule Rosenheim in Duitsland werkte Dr. Speth een aantal jaar als business consultant, waarna hij in 1980 aan de slag ging bij BMW. Na 20 jaar werd hij Director of Production, Quality and Product Planning van de Premier Automotive Group van Ford Motor Company. Zijn laatste functie bij BMW was die van Vice President of Land Rover toen BMW eigenaar was van het merk.

Hij werd Director of Production, Quality and Planning bij de Premier Automotive Group (PAG) van Ford toen BMW in 2000 Land Rover aan Ford verkocht. Voor hij aan de slag ging bij JLR stond hij aan het hoofd van de wereldwijde activiteiten van Linde Group, een Duitse onderneming voor industriële gassen en engineering.

"Dit is een cruciale periode voor JLR," vindt hij. “De sector is niet voorbijgestreefd, auto's zijn een geavanceerde technologie voor de toekomst." Hij staat achter plannen om de volgende paar jaar ruim £100 miljoen te investeren in gezamenlijk onderzoek, waarvoor de 170 mensen van het team voor geavanceerd onderzoek in de Universiteit van Warwick worden ondergebracht. Hij houdt ook goed de kansen in de gaten om spin-offs tot stand te brengen met technologie die voor JLR wordt ontwikkeld, zoals de microgasturbine die Bladon Jets ontwikkelde voor de Jaguar C-X75."

"Innovatie in design, engineering en technologie is de kern van onze business."

DR. RALF SPETH