Skip primary navigation
Abstract front view of a Jaguar car

OVER JAGUAR

skip.tertiary.navigation

INNOVATIEF LEIDERSCHAP
CREËREN VAN EEN KLANTGERICHTE CULTUUR

Gerd E. Mäuser, Jaguar Land Rover, Chief Marketing Officer

Gerd E. Mäuser werd in januari 2015 aangesteld als Chief Marketing Officer for Jaguar Land Rover. Hij rapporteert direct aan Jaguar Land Rover's Chief Executive Officer, Dr Ralf Speth.

Mäuser, voorheen een onafhankelijke consultant voor Jaguar Land Rover, is verantwoordelijk voor alle wereldwijde marketingactiviteiten van de merken Jaguar en Land Rover. Mäuser’s rol omvat het vormgeven van de merkpositionering; planning van huidige en toekomstige producten; marketing communicatie; brand experience-strategieën en ondersteunen van toekomstige groei.

Mäuser heeft zo'n 30 jaar marketingervaring in de auto-industrie. Hij begon in 1985 bij BMW als trainee, kort na het afronden van zijn studie economie (Business Administration) met een specialisatie in Marketing en Strategische Planning, aan de Johann Wolfgang Goethe-Universität, Frankfurt am Main. Vanaf 1987 vervulde hij verschillende taken bij BMW's motorfietsafdeling, inclusief Manager of Marketing & Product Strategy, General Manager of Marketing & Planning en Director of Corporate Marketing.

In 1994 werd Mäuser benoemd tot Director of Corporate Marketing bij Porsche AG; een positie die hij tot 2010 vervulde. Zijn belangrijkste verantwoordelijkheden betroffen wereldwijd brand management, inclusief de complete marketing-mix activiteiten, met daarnaast lange termijn-planning voor verkoop en marketing.

In oktober 2013 trad Mäuser aan als onafhankelijk consultant voor Jaguar Land Rover. Hij was twee maanden actief in deze positie, om vervolgens full time voorzitter te worden van de voetbalclub VfB Stuttgart 1893 e.V; een functie die hij twee jaar vervulde.

Mäuser woont in Bietigheim-Bissingen, Duitsland en in Stratford-upon-Avon, Groot-Brittannië.

Indien wij de eerste keuze van klanten willen zijn, moeten wij de klanten op de eerste plaats zetten.”
Gerd E. Mäuser - Jaguar Land Rover, Chief Marketing Officer