Skip primary navigation
Abstract front view of a Jaguar car

OVER JAGUAR

skip.tertiary.navigation

ONTWIKKELD EN GEBOUWD IN GROOT-BRITTANNIË

Sommige merken spreken nu eenmaal tot de verbeelding. Alleen het noemen van de naam is al voldoende om mensen in vervoering te brengen en te inspireren met prestaties uit heden en verleden, als voorbode van een mooie toekomst. Jaguar is zo'n merk.

Als door en door Brits merk werd Jaguar ooit opgericht door de beste vakmensen op het gebied van techniek en design. Inmiddels hebben wij een rijke traditie van sportauto's waarin bijzonder design samenkomt met een unieke rijbeleving – herkenbare auto's die het hart sneller doen kloppen.

In alles wat wij doen, blijven wij voortdurend de grenzen opzoeken. Logisch dus dat Jaguar de grootste Britse investeerder is op het gebied van techniek en R&D in de auto-industrie.

Investeren in mensen

Als grootste autofabrikant van Groot-Brittannië beschikken wij over een geweldig team van bijna 34.000 medewerkers. Zij werken in onze state-of-the-art design- en productiefaciliteiten in de Midlands. Samen dragen zij bij aan het vinden van de subtiele balans tussen prestaties, technologie, brandstofverbruik en duurzaamheid. Een visie die ons merk nieuw leven heeft ingeblazen.

In de afgelopen vier jaar hebben wij meer dan 8.000 arbeidsplaatsen gecreëerd, met nog eens 1.000 nieuwe banen in het verschiet. In 2012 hebben wij meer dan driehonderd schoolverlaters aangenomen, terwijl wij het aantal stagiairs in de afgelopen vier jaar hebben verdubbeld. Het resultaat? Een merk dat wederom een vooraanstaande positie inneemt en een team dat de basis legt voor een gezonde toekomst. Niet alleen voor onze onderneming, maar voor de gehele Britse auto-industrie.

Fans over de hele wereld

Naast een trouwe en groeiende groep Britse klanten, weten liefhebbers van over de hele wereld onze modellen op waarde te schatten. Als onderdeel van Tata Motors zijn wij sinds 2008 uitgegroeid tot een wereldspeler. Meer dan 80 procent van alle auto's die geproduceerd worden in onze fabriek in Castle Bromwich wordt geëxporteerd naar 101 landen, waaronder Europa, China en de VS. Hiermee levert Jaguar een forse bijdrage van £ 8 miljard aan de Britse handelsbalans.

“Innovation in design, engineering and technology is at the core of our business. We will continue to invest in new products, develop new technologies and enhance the skills of our employees.”
Dr Ralf Speth - CEO Jaguar Land Rover