Skip primary navigation
C-X17

OVER JAGUAR

skip.tertiary.navigation

WAT IS HET C-X17 CONCEPT ?

Het C-X17 Concept is de eerste Sports Crossover concept car van Jaguar en combineert het verleidelijke design en de intelligente prestaties die kenmerken zijn van het merk. Tegelijkertijd biedt de C-X17 de crossover-voordelen van een hoge, zelfvertrouwen-versterkende bestuurderspositie en van zeer grote flexibiliteit. De C-X17 introduceert Jaguar’s geheel nieuwe, volledig aluminium platform en de auto's die ervan worden afgeleid zullen de beste zijn in hun klasse op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

C-X17

VAN FANTASIE TOT CREATIE

Het uiterst geavanceerde modulaire aluminium platform van de C-X17 concept car biedt de flexibiliteit voor een breed scala aan modellen , zonder dat  afbreuk wordt gedaan aan het unieke karakter, de designtaal, de dynamiek, de prestaties en de luxe waar Jaguar vermaard om is.

C-X17 C-X17

Jaguar’s eerste productiemodel dat is gebaseerd op het geheel nieuwe platform, komt in 2015 op de markt. Deze nieuwe, middelgrote sportsaloon in het topsegment komt beschikbaar met een uitgebreid motorenprogramma. Ze leveren allemaal inspirerende prestaties en bieden de nieuwste innovaties op het gebied van brandstofbesparende technologieën, zonder dat de rijeigenschappen daaronder lijden.

VIER SPANNENDE KLEUREN

De C-X17 concept car is op verschillende autotentoonstellingen gepresenteerd in vier markante kleuren: Caesium Blue, Liquid Aluminium, Liquid Gold en Italian Racing Red.

C-X17
 • Caesium Blue

 • Liquid Aluminium

 • Liquid Gold

 • Racing Red

ONZE TOTAAL NIEUWE DESIGNVISIE IS GERICHT OP NIEUWE BESTUURDERS

Na de allereerste onthulling in Frankfurt, gevolgd door optredens in een markante uitvoering van het exterieur in Liquid Aluminium in Dubai en Los Angeles, verscheen de C-17 concept car in een buitengewoon luxueuze versie uitgevoerd in ‘Liquid Gold’ voor het voetlicht in China. Op Autosalon van Brussel werd de C-X17 vervolgens getoond in Italian Racing Red.

img_wrapper_Map_updated-device_desktop-1366x550.jpg

1. PREMIÈRE IN FRANKFURT, 10 SEPTEMBER 2013

Première in Frankfurt, 10 september 2013, C-X17 Concept in Caesium Blue.

2. PREMIÈRE IN DUBAI, 6 NOVEMBER 2013

Première in Dubai, 6 november 2013, C-X17 Concept in Liquid Aluminium.

3. PREMIÈRE IN LOS ANGELES, 19 NOVEMBER 2013

Première in Los Angeles, 19 november 2013, C-X17 Concept in Liquid Aluminium.

4. PREMIÈRE IN GUANGZHOU, 20 NOVEMBER 2013

Première in Guangzhou, 20 november 2013, C-X17 Concept in Liquid Gold met interieurontwerp en technologische aanpassingen.

5. PREMIÈRE IN BRUSSEL, 16 JANUARI 2014

Première in Brussel, 16 januari 2014, C-X17 Concept in Italian Racing Red.

DE SCHOONHEID VAN JAGUAR

De C-X17 concept car moest stijlvol zijn, sportief en spannend. Hij moest zich onderscheiden en toch het voor Jaguar zo kenmerkende gevoel van tijdloze élégance behouden.

Ian Callum, Design Director van Jaguar, daarover: “Wij hebben de C-X17 vanaf het spreekwoordelijke blanco vel papier ontworpen, vanuit duidelijke uitgangspunten, een sterk gevoel van wat een Jaguar tot een Jaguar maakt: spannende verhoudingen, heldere lijnen, een uitgebalanceerde vorm. Zelfbewust en krachtig, maar toch schitterend sensueel; de C-X17 is onmiskenbaar en duidelijk een Jaguar.”

SLIM VAN BINNEN

In de cockpit van het C-X17 Concept komen innovatieve, interactieve technologie, een moderne versie van traditionele, hoogwaardige materialen en Brits vakmanschap samen in pure luxe en élégance. Door het uitnodigende ontwerp en de praktische bruikbaarheid van het interieur, in combinatie met zijn veelzijdigheid – waaronder de uitgebreide laadruimte – is de C-X17 zowel functioneel voor gezinsgebruik als opwindend voor de bestuurder.

C-X17

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

C-X17
 1. ACHTERWIELAANDRIJVING

  Onder omstandigheden met normale grip zorgt het intelligente All-Wheel Drive systeem van de C-X17 voor aandrijving van de achterwielen. Dit is uniek in het Sports Crossover-segment en zorgt mede voor de befaamde dynamische rijbeleving van Jaguar. Het systeem evalueert voortdurend het wegdek zodat kan worden geanticipeerd en gereageerd op het slippen van de wielen. Dit geeft de bestuurder meer zelfvertrouwen en biedt een verbeterde stabiliteit van de auto in situaties met weinig grip.

 2. TORQUE VECTORING

  Torque Vectoring by Braking geeft de bestuurder nog meer controle. Het uit zich in een beter bochtgedrag, zorgt ervoor dat de auto op de gewenste koers blijft en verkleint de kans op overstuur.

 3. REAR EXIT DETECTION

  De Rear Exit Detection van de C-X17 biedt alle inzittenden extra bescherming wanneer zij de portieren openen. Dit geavanceerde veiligheidssysteem waarschuwt inzittenden voor naderende objecten die zij mogelijk niet hebben gezien.

 4. BRANDSTOFVERBRUIK

  Inspirerende prestaties, geweldige rijeigenschappen en buitengewoon laag brandstofverbruik. De C-X17 concept car biedt een keur aan motoren met verschillende vermogens, waaronder een nieuwe familie krachtige en efficiënte viercilinder benzine- en dieselmotoren. De C-X17 is dankzij de uiterst efficiënte motoren en het intelligente aluminium platform de beste in zijn klasse op het gebied van brandstofverbruik en CO2-emissies.

GALERIJ

Kijk op de link hieronder voor meer beelden van de opwindende C-X17 Concept car.

Galerij