Skip primary navigation
Innovation Lab XJ

BEHIND EVERY INTELLIGENT DESIGN, THERE'S A BRILLIANT INNOVATION

ONTDEK DE INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN DIE EEN JAGUAR ZO FANTASTISCH MAKEN

XJ

EXTRAORDINARY LUXURY

XJR

DECISIVE POWER, DEFINITIVE LUXURY

XJ

DISCOVER EXTRAORDINARY LUXURY

XJ Supersport with XJ image

XJ

TO DRIVE OR TO BE DRIVEN?

skip.tertiary.navigation

WAT IS DE XJ?

De XJ is in elk opzicht een Jaguar. Zijn robuuste carrosserie van lichtgewicht aluminium vormt de ideale basis voor een uitzonderlijke wendbaarheid en een subliem weggedrag. Door innovatieve technologieën reageert de XJ zowel op de weg als op andere voertuigen in het verkeer. De XJ biedt passagiers alle ruimte om zich te kunnen ontspannen en is gemaakt om al uw zintuigen in vervoering te brengen. Hij ziet er bijzonder uit. En voelt bijzonder aan. Ontdek de bijzondere XJ.

XJ MODELLEN

EEN ANDERE WERELD

Of u nu zin hebt om zelf te rijden of om u te laten rijden, de XJ is altijd perfect. Naast uitzonderlijke luxe voor zijn passagiers biedt hij ook de dynamische rijeigenschappen die van een Jaguar worden verwacht. Als bestuurder en als passagier treedt u in het interieur van de XJ een wereld van hoogstaand vakmanschap binnen. Hiermee onderscheidt de XJ zich van de rest, wat subtiel tot uiting komt in eeen zorgvuldige selectie van kleuren, materialen en afwerkingen.

 • BEKLEDING XJ LUXURY

  Stoelbekleding in Cashew leder. Bovenzijde van dashboard in Truffle leder. Hemelbekleding in Canvas

  INTERIEURAFWERKING

  Shadow Walnut houtfineer

 • BEKLEDING XJ PREMIUM LUXURY

  Stoelbekleding in Ivory leder. Bovenzijde van dashboard in Oyster zacht gelooid leder. Hemelbekleding in Ivory.

  INTERIEURAFWERKING

  Shadow Walnut houtfineer

 • BEKLEDING XJ MET
  SEMI-ANILINE LEDER
  EN COMFORT PACK

  Stoelbekleding in Jet leder. Bovenzijde van dashboard in Jet semi-aniline leder. Stiknaden in Tonal en micro-biezen in Jet. Hoogwaardige hemelbekleding in Parchment leder.

  INTERIEURAFWERKING

  Gloss Rich Oak houtfineer met laserinleg

LUXE IN BEWEGING

Rijden met de XJ is een onvergetelijke ervaring. Door zijn stijve constructie van lichtgewicht aluminium en een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling is hij lichtvoetig en dynamisch. Intuïtieve technologie aan boord versterkt het rijplezier nog eens extra. De JaguarDrive Selector™ maakt schakelen moeiteloos. JaguarDrive Control™ geeft u extra controle over het weggedrag. Het Jaguar Sequential Shift™-systeem schakelt razendsnel en stemt zich af op uw rijstijl. Tegelijkertijd houdt Adaptive Dynamics het rijgedrag van de bestuurder in de gaten, om daar de wielophanging op af te stemmen voor een optimaal rijcomfort en maximale controle.

XJ, rear three-quarter view, in night-time urban location

UITZONDERLIJK VERMOGEN

Dynamiek is een belangrijke eigenschap van elke motor die leverbaar is voor de XJ. Alleen zo kan Jaguar voortreffelijke prestaties en een schitterend rijgedrag garanderen. Alle motoren worden gekoppeld aan een achttraps automaat voor snelle en soepele schakelovergangen en een laag brandstofverbruik. Het gamma omvat verschillende motoren, van een 3.0 V6 turbodiesel met 275 pk tot de fluisterstille 2.0 benzinemotor met 240 pk en de 3.0 V6 Supercharged. Het sportieve topmodel is de XJR, met onder de motorkap een 5.0 V8 Supercharged benzinemotor met 550 pk.

INNERLIJKE KRACHT

De XJ schittert niet alleen aan de buitenkant. De zelfdragende constructie van aluminium is sterk en licht, met als bijkomend voordeel een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling.

De extreme torsietijfheid van de constructie maakt het weggedrag veiliger en preciezer. De structuur kan meer botsenergie absorberen dan een vergelijkbare constructie van staal. Het lage gewicht helpt het brandstofverbruik en de CO2-emissies te reduceren. Bovendien is 50% van het aluminium gerecycled.

XJ body structure, cutaway detail XJ body structure, cutaway detail

VOLLEDIGE CONTROLE

In de XJ beschikt u altijd over alle relevante informatie, zoals hoe ver u nog van de volgende afslag of het volgende tankstation bent. U kunt dit zien aan de meldingen en instrumenten op het virtuele instrumentenpaneel. Via het 8" touchscreen in de middenconsole of via spraakbediening hebt u de volledige controle over de audio-installatie, het navigatiesysteem en de telefoon.

XJ Touch-screen in centre console

LIVING SPACE

Stap in en laat u omhullen door luxueus comfort. De voorstoelen zijn bijvoorbeeld verwarmbaar. Voor de ultieme comfortbeleving kunt u op bepaalde uitvoeringen ook kiezen voor stoelen die daarnaast ook kunnen worden gekoeld en geventileerd, met vijf massageprogramma's die u naar wens kunt instellen.