Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

RIJBELEVING

De rijdynamiek van Jaguar modellen is legendarisch. De XF legt de maatstaf nog hoger.

COMFORT EN DYNAMIEK

Met zijn superieure rijcomfort en toonaangevend sportieve handling biedt de XF een grote variatie aan opwindende rijbelevingen. De optie van All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics, beschikbaar in combinatie met benzine- en dieselmotoren, geeft de XF nog grotere capaciteiten onder uitdagende rij- en weersomstandigheden.

LIGHTWEIGHT ALUMINIUM ARCHITECTURE

De basis van het sublieme rijgedrag, de toonaangevende handling en de fantastische dynamiek van de XF is Jaguar's Lightweight Aluminium Architecture. Deze maakt een nagenoeg perfecte 50:50 gewichtsverdeling mogelijk, die ten grondslag ligt aan een wendbaar en precies rijgedrag. Het gewicht dat wordt bespaard door op grote schaal aluminium te gebruiken, verbetert het brandstofverbruik, zorgt voor een CO2--emissie vanaf slechts 104 g/km en maakt de XF een van de lichtste auto's is in zijn klasse.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar retailer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

RIJGEDRAG & HANDLING

De XF combineert wendbaarheid met dynamische prestaties, maar altijd met behoud van rijcomfort. Dit is deels te danken aan de lichte, maar exceptioneel sterke en torsiestijve Lightweight Aluminium Architecture van de XF. Dit is het ideale platform voor de geraffineerde double wishbone voorwielophanging en Integral Link achterwielophanging, en geeft de XF het gevoel van een sportauto.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

MAAK EEN PROEFRIT IN DE XF

INTELLIGENTE WIELOPHANGING

De geavanceerde voor- en achterwielophanging van de XF is opgbouwd uit sterke en lichte aluminium componenten. De voorwielophanging heeft een double wishbone-constructie die vergelijkbaar is met die van de F-TYPE en die een toonaangevende handling garandeert. De Integral Link achterwielophanging biedt de stijfheid voor een betere handling, nog verder verbeterde rijkwaliteit en grotere omvang van dynamische capaciteiten.

ALL WHEEL DRIVE & INTELLIGENT DRIVELINE DYNAMICS

De XF is beschikbaar met Jaguar's unieke All Wheel Drive met Intelligent Driveline Dynamics (IDD) en Adaptive Surface Response (ASR)* op benzine- en dieselmodellen. Deze unieke IDD-software is exclusief voor Jaguar ontwikkeld en biedt geavanceerde algoritmes om intelligent op wegcondities te reageren. Het systeem werkt zowel voorspellend als reactief en helpt zoveel mogelijk voorkomen dat u tractie verliest, zodat minder energie hoeft te worden gestoken in het terugwinnen ervan. Adaptive Surface Reponse breidt de capaciteiten van de XF nog verder uit en is actief bij alle motortoeren. Het herkent verschillen tussen oppervlakken om de beschikbare grip maximaal te benutten.

 * Adaptive Surface Response is een optie op AWD-uitvoeringen die zijn uitgerust met Adaptive Dynamics.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguar's unieke All Surface Progress Control (ASPC)* biedt de bestuurder nog meer vertrouwen op gladde ondergrond; zowel bij wegrijden op besneeuwd wegdek, rijden over een met ijzel bedekte helling of trekken van een trailer over nat gras. Het is een cruise control voor lage snelheid, die de XF optimaliseert voor rijden op ondergrond met weinig grip, ongeacht het weer, zodat u zich volledig op het sturen kunt concentreren.

*ASPC is standaard op auto's met automatische transmissie.

RIJDYNAMIEK

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING

De elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) van de XF biedt uitstekende feedback, controle en perfecte bekrachtiging. EPAS maakt geavanceerd computermanagement mogelijk om de mate van ondersteuning aan te passen aan de omstandigheden en berekent exact de juiste hoeveelheid bekrachtiging voor elke bocht en manoeuvre. EPAS werkt ook samen met de andere bestuurderondersteunende systemen van de auto, inclusief Lane Keep Assist (LKA)* en Park Assist* ten behoeve van extra veiligheid en meer gemak voor de bestuurder.

*Optie.
De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

JAGUARDRIVE CONTROL

Met JaguarDrive Control™ kunt u kiezen voor diverse rijprogramma's, zoals Standard, Eco, Dynamic of Rain/Ice/Snow, waarbij elk programma zorgt voor subtiele aanpassingen aan besturing en gasklepparameters. De Eco-modus bevordert zuiniger rijden, terwijl de Dynamic-modus de respons van de gasklep vergroot, opschakelt bij hogere toeren en de besturing zwaarder maakt. In de Rain/Ice/Snow-modus dempt het systeem automatisch de acceleratie en biedt het een meer geleidelijke tractie voor rijden op glad wegdek.

Jaguar's eigentijdse en bekroonde design, geavanceerde rijdynamiek en state-of-the-art infotainment onderscheiden de XF van de concurrentie. Gebruik onze configurator om uw perfecte XF te creëren.