Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

XE MOTORTECHNOLOGIE

De aandrijving van de XE wordt verzorgd door een programma geavanceerde diesel- en benzinemotoren.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

Ongeacht of u kiest voor onze nieuwste hightech diesels of voor onze benzinemotoren, alle bieden ze prestaties, raffinement en efficiency, passend bij elke rijstijl.

De auto's die worden getoond in de video's op deze site zijn niet altijd volgens de laatste specificaties. Uw Jaguar dealer geeft u graag meer informatie over de nieuwste specificaties.

INTELLIGENTE PRESTATIES

De motoren voor de XE zijn uitgerust met Stop/Start-technologie en smart regenerative charging, waarbij tijdens het remmen kinetische bewegingsenergie wordt teruggewonnen om de accu op te laden. Het resultaat is extra efficiency, vooral tijdens rijden in de stad.

HANDGESCHAKELDE OF AUTOMATISCHE TRANSMISSIES

De achttraps automatische transmissie voor de XE schakelt snel voor moeiteloze acceleraties. Hij reageert alert, schakelt uiterst soepel en is bijzonder efficiënt. Of kies de handgeschakelde zesversnellingsbak* voor nog actiever rijden. Deze lichtgewicht en bijzonder geavanceerde transmissie draagt bij aan de toonaangevende efficiency van de XE.

* Alleen diesels

INGENIUM-MOTOREN

De XE wordt aangeboden met twee dieselmotoren uit ons Ingenium-programma: de 2.0 liter viercilinder turbodiesel (163 pk) en de 2.0 liter viercilinder turbodiesel (180 pk). Met geavanceerde technologie en geheel aluminium constructie biedt Ingenium indrukwekkend lage waarden voor verbruik en CO2-emissies

BENZINEMOTOREN

De benzinemotoren voor de XE bieden vermogen en respons over het gehele toerengebied, bij een verbeterde efficiency. De 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor (200 pk) en de 2.0 liter viercilinder turbo benzinemotor (240 pk) bieden beide prestaties en raffinement van zescilinder-niveau bij compacte afmetingen en economische verbruikswaarden. De 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor is beschikbaar voor de AWD automaat-uitvoeringen en is afgestemd op de specifieke eigenschappen van de XE.

MOTORENPROGRAMMA

Selecteer een van de krachtige, efficiënte benzine- of dieselmotoren voor de XE, in overeenstemming met uw rijstijl.

MOTOR:

2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL (163 pk)

Jaguar's 2.0 liter viercilinder 163 pk dieselmotor biedt een gecombineerd verbruik vanaf slechts 3,8 l/100 km en een CO2-emissie vanaf slechts 99 g/km. Beschikbaar met zowel een handgeschakelde zesversnellingsbak als een achttraps automatische transmissie, Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control.

0-100 km/h in 7,9 s (handgeschakeld) of 8,2 s (automaat)

Brandstofverbruik (gecombineerd): 3,8 l/100 km (handgeschakeld); 4,1 l/100 km (automaat)

CO2-emissies: 99 g/km (handgeschakeld); 106 g/km (automaat)

2.0 LITER VIERCILINDER TURBODIESEL (180 pk)

Deze variant van Jaguar's nieuwe generatie Ingenium-motoren produceert 180 pk en biedt indrukwekkend lage CO2-emissies en verbruikscijfers over een breed toerengebied. Beschikbaar met zowel een handgeschakelde zesversnellingsbak als een achttraps automatische transmissie, Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control.

0-100 km/h in 7,8 s (handgeschakeld) of 7,8 s (automaat)

Brandstofverbruik (gecombineerd): 4,2 l/100 km (handgeschakeld); 4,2 l/100 km (automaat)

CO2-emissies: 109 g/km (handgeschakeld); 109 g/km (automaat)

2.0 LITER VIERCILINDER TURBO BENZINEMOTOR (200 pk)

Ervaar de prestaties en efficiency van een viercilindermotor die het verfijnde karakter en de respons van een zescilinder biedt. Zijn lichtgewicht aluminium constructie houdt de XE wendbaar, verbetert de dynamiek en optimaliseert de sportieve prestaties. Standaard gecombineerd met achttraps automatische transmissie, Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control.

0-100 km/h in 7,7 s

Brandstofverbruik (Gecombineerd): 7,5 l/100 km

CO2-emissie: 179 g/km

2.0 LITER VIERCILINDER TURBO BENZINEMOTOR (240 pk)

De krachtigste 2.0 liter motor die Jaguar ooit heeft gebouwd, maakt gebruik van baanbrekende technologie om de efficiency te optimaliseren. De aluminium constructie is tevens erg licht en draagt zo bij aan de grote wendbaarheid en het dynamische rijgedrag die de XE tot een echte rijdersauto maken. Standaard gecombineerd met achttraps automatische transmissie, Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control.

0-100 km/h in 6,8 s

Brandstofverbruik (Gecombineerd): 7,5 l/100 km

CO2-emissie: 179 g/km

3.0 LITER V6 SUPERCHARGED BENZINEMOTOR (340 pk)

De 3.0 V6 340 pk supercharged benzinemotor, bekend uit de F-TYPE, heeft een Roots twin vortex-supercharger. Deze is geplaatst in de 'V' tussen de cilinderrijen om de motor compact te houden. Standaard gecombineerd met achttraps automatische transmissie, Jaguar Sequential Shift en All Surface Progress Control. De motor biedt een prachtig, rauw geluid bij elke snelheidsverandering of overschakeling.

0-100 km/h in 5,1 s

Brandstofverbruik (Gecombineerd): 8,1 l/100 km

CO2-emissies: 194 g/km

Bekijk de complete XE specificaties, inclusief motor- en transmissiegegevens.