Skip primary navigation
Innovation Lab F-TYPE

BEHIND EVERY INTELLIGENT DESIGN, THERE'S A BRILLIANT INNOVATION

ONTDEK DE INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN DIE EEN JAGUAR ZO FANTASTISCH MAKEN

F-TYPE

PUUR RIJPLEZIER

F-TYPE

F-TYPE AWD

DE VIERWIELAANDRIJVING (AWD) VAN DE F-TYPE LEVERT UITSTEKENDE, ZELFVERZEKERDE PRESTATIES ONDER ALLE OMSTANDIGHEDEN.

F-TYPE

F-TYPE S

ONGEKENDE SPORTIEVE UITDAGING DIE AL UW ZINTUIGEN OP SCHERP ZET.

F-TYPE

F-TYPE R

PRESTATIES VAN SUPERCAR-NIVEAU.

F-TYPE PROJECT 7

JAGUAR'S KRACHTIGSTE PRODUCTIEMODEL OOIT COMBINEERT INNOVATIEVE TECHNOLOGIE MET D-TYPE STIJL, DESIGN EN SOUND.

skip.tertiary.navigation

PURE JAGUAR-SPORTAUTO

De auto moest krachtig, wendbaar en heel herkenbaar zijn. Hij moest de uitstraling, het gevoel en de rijbeleving van een Jaguar bieden. Een echte Jaguar sportauto; passend in de gerenommeerde stamboom. Wij konden hem niet gewoon F-TYPE noemen; wij moesten een F-TYPE creëren.

F-TYPE COUPÉ

Prijs vanaf € 89.600

BEKIJK ALLE COUPÉ-UITVOERINGEN

F-TYPE CONVERTIBLE

Prijs vanaf € 96.700

BEKIJK ALLE CONVERTIBLE-UITVOERINGEN
F-TYPE R on road

F-TYPE R & F-TYPE R AWD

De F-TYPE R & F-TYPE R AWD combineren prestaties van supersportwagen-kaliber met geavanceerde dynamische technologieën voor de ultieme, actieve rijbeleving.

F-TYPE on road

F-TYPE

De F-TYPE is ontworpen om puur rijplezier te bieden. Hij combineert moeiteloze, opwindende prestaties, direct rijgedrag en precieze, wendbare rijeigenschappen met praktische verfijning en bruikbaarheid.

F-TYPE CONVERTIBLE DRIVING ON SLANTED ROAD AWAY FROM SUNSET

F-TYPE S & F-TYPE S AWD

F-TYPE S & F-TYPE S AWD bieden meer vermogen en een uitbreiding van het aantal geavanceerde onderstel- en aandrijftechnologieën.

BRITISH DESIGN EDITION

De British Design Edition heeft een uniek exterieur en interieur, met subtiele Union Jack details, en combineert de geavanceerde rijtechnologieën van de F-TYPE S met talrijke performance-gerichte elementen van de F-TYPE R.

OVER DIT MODEL

SUPERCHARGED-MOTOREN

Het hart van de F-TYPE is altijd uitgevoerd met een supercharger en dat betekent veel koppel bij elk toerental. De tijd tussen het moment waarop de bestuurder vermogen vraagt en waarop de motor dat vermogen kan leveren, is minimaal. Met drie geavanceerde motoren vindt u altijd de perfecte match voor uw persoonlijke rijstijl, van rustig cruisend tot zeer sportief.

3.0 V6 - 340 pk: F-TYPE
3.0 V6 - 380 pk: F-TYPE S & F-TYPE S AWD
5.0 V8 - 550 pk: F-TYPE R & F-TYPE R AWD

FILM BEKIJKEN

HANDGESCHAKELDE TRANSMISSIE

Voor de liefhebbers van puur autorijden zijn de F-TYPE en F-TYPE S ook beschikbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak die is ontworpen om te voldoen aan de eisen die sportief rijden stelt. De zorgvuldig ontwikkelde versnellingspook heeft korte schakelwegen en schakelt snel en soepel voor een pure rijbeleving.

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE

De Quickshift 8-traps automatische transmissie van de F-TYPE schakelt niet alleen in een fractie van een seconde, maar biedt ook een extreem verfijnd schakelgedrag. Met nauw gespatieerde versnellingen wordt de motor in zijn meest effectieve toerengebied gehouden voor optimaal vermogen en koppel bij elke snelheid.

RIJDYNAMIEK

VIERWIELAANDRIJVING (AWD)

De vierwielaandrijving van de F-TYPE geeft de auto onder alle omstandigheden een voortreffelijke, zelfverzekerde grip. Geavanceerde technologie analyseert continu het rijgedrag van de F-TYPE en helpt u de auto onder alle omstandigheden perfect in balans te houden door het motorvermogen optimaal te verdelen over de voor- en achteras.

RIJDYNAMIEK
F–TYPE S AWD in Caldera Red

LICHTGEWICHT ALUMINIUM CONSTRUCTIE

De combinatie van een uit lichtgewicht aluminium vervaardigde carrosserie en een hoge torsiestijfheid vormt de ideale basis voor een pure sportauto. Een basis die in belangrijke mate bepalend is voor de prestaties en rijeigenschappen van de F-TYPE. De sterke, stijve constructie is een voorwaarde voor strakke, lichtvoetige rijeigenschappen en vormt een perfecte combinatie met de high-performance motoren van de F-TYPE. Samen staan ze garant voor een uitzonderlijke balans tussen vermogen en gewicht, en tussen koppel en gewicht. Dat resulteert in ultrasportieve prestaties in het dagelijkse verkeer.

FILM BEKIJKEN

IN BALANS

De natuurlijke balans is te danken aan het enorme oog voor detail waarmee de F-TYPE is ontworpen. Het zwaartepunt ligt zo laag mogelijk. Dankzij een compromisloze focus op gewichtsverdeling is het gewicht van de F-TYPE optimaal verdeeld over de voor- en achterwielen. Zo werden de accu, elektronische hulpsystemen en zelfs het reservoir voor de ruitenspoeiervloeistof achterin geplaatst. Een kortere auto is wendbaarder, een bredere auto is stabieler. De verhouding tussen de lengte van 4.470 mm en de breedte van 1.923 mm is gekozen met het oog op maximale wendbaarheid. Dit draagt bij aan het dynamische karakter van de F-TYPE.

VOLLEDIG VERBONDEN

Vanaf het moment dat u de startknop indrukt en de motor tot leven komt, bent u verbonden met uw F-TYPE. Één met uw auto, het stuur en de weg. Het fraai ontworpen interieur van de F-TYPE combineert functionele ergonomie met een sportieve ambiance.

INTERIEUR