Skip primary navigation
skip.tertiary.navigation

PRESTATIES

Alerte Supercharged-motoren Lichtgewicht aluminium constructie. Geavanceerde wielophanging. De F-TYPE is een echte sportauto.

De sterke, lichtgewicht aluminium carrosserie van de F-TYPE is het perfecte platform voor een sportauto. Het stelt de zorgvuldig afgestemde double wishbone-wielophanging in staat om een precieze controle te leveren en vormt de perfecte partner van het high-performance motorenprogramma van de F-TYPE. Samen maken ze exceptionele vermogen/gewicht- en koppel/gewicht-verhoudingen mogelijk - de real-world maatstaven van sportauto-prestaties.

ALL WHEEL DRIVE (AWD)

Het All Wheel Drive (AWD)-systeem van de F-TYPE biedt prestaties en perfecte dynamiek, voor een zelfverzekerde handling op elke ondergrond. In combinatie met de Quickshift automatische transmissie maakt dit de F-TYPE S AWD, F-TYPE R AWD en F-TYPE SVR tot uiterst capabele sportauto's.

CHASSIS EN WIELOPHANGING

De aluminium carrosserie van de F-TYPE vormt een enorm stabiele basis voor de double wishbone-wielophanging met rondom gesmede aluminium componenten. De demping is optimaal afgestemd voor de beste balans tussen dynamiek en raffinement, en biedt de perfecte combinatie van controle, wendbaarheid en feedback voor een sportief en comfortabel rijgedrag.

CARBON CERAMIC BRAKES

Jaguar's exclusieve Carbon Ceramic-remsysteem is een optie voor de F-TYPE S, F-TYPE R en F-TYPE SVR. Het is het krachtigste remsysteem dat ooit is ontworpen voor een Jaguar personenauto en biedt een gewichtsbesparing van 21 kg ten opzichte van conventionele remmen. Het systeem biedt een grotere weerstand tegen fading en slijtage en biedt hoge niveaus van gelijkblijvende prestaties, zelfs onder de allerzwaarste omstandigheden.

PRESTATIEKENMERKEN

Ontworpen voor puur rijplezier: de technische superioriteit van de F-TYPE verschaft hem een omvang van capaciteiten die aansluit op de wensen van elke bestuurder en de eigenschappen van elke weg. De F-TYPE is beschikbaar als Coupé en Convertible, in zes uitvoeringen met elk een eigen, specifiek karakter. Ontwerp en bouw uw perfecte F-TYPE met onze configurator of registreer uw interesse.